Antalyalı levrek 24.12.2011

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilal07 tarafından paylaşıldı.

1. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Selam balık severler,
    Bugün içimde bir sevinç var acaba neden :p evet uzun zamandır 1 aydır balık tutamayan ben bu sabah şeytanın bacağını kırıp bir levrek tuttum. Hikayesine gelince…

2 gün önce yine sabahın köründe 04:15te kalkıp 5te meraya varmıştım hafif dalgalı havada bir turna alırım umuduyla gelmiştim, ama tam 2 saat atçek yapsam da 14lük kocaman silikon sahteme binen hafif bir yükten başka hiçbir şey hissetmemiştim.

Bugün rövanş günüydü, aynı yerde bir kez daha deneyecektim, 04:15te çalan telefonla ok gibi kalktım üstümü giydim hazır olan çantamı aldım, atladığım gibi motoruma 12 km yolculuğum göz açıp kapayıncaya kadar geçmişti, herhalde balık tutcam gazıyla basa basa gitmiştim : D

Ben vardığımda benden 1-2 dakika önce gelen tanıdık bir sima da ordaydı, selamlaştık balık yok, ne oldu ya bunlara, havyarda mı acaba, geyiklerini hızlıca geçip atçeke başladık... fixe bağlamıştım tam 5te merada oluyordum, yine öyleydi ve yine biliyordum ki ezana kadar balık olmaz sonuç tırt :D

Öyle de oldu, mübarek o ilahi sesi bekliyordu sanki 06:05 gibi okunuyordu ezan ve beş dakika içinde balık binmişti oltama reeling Yakında namaza başlatmazsa bu balık beni noliyim :laughing:

Neyse tam dalganın kırıldığı yerde birden oltanın ucunda bir ağırlık hissettim, aynı yerde ve aynı sahteyle ıskarmoz da aldığım için aha dedim geçenki turna aldım rövanşı fakat hayvan kıyıya gelince hiç de turnaya benzemiyordu :D Bu benzemezlik beni bir hayli mutlu etmişti çünkü bu boyda levrek hiç tutmamıştım, benim avlandığım yerde kırk yılda bir çıkar o da bana rasgeldi heralde. Derken balığı sürüklercesine sudan dışarı çekerken etraftaki 4-5 balıkçı abi ve amcalar hemen olay yeri inceleme rolüne soyundular :p Vaay levrek mi bu neyle aldın güzelmiş gibisinden klasik sorularla tebrikleri kabul edip teşekkürümü ettim ;)

Hemen kameramın şarjı bitmeden birkaç kare alayım dedim ve bastım denklanşöre…

Sahte benim ödüllü sahtem :thumb: beyaz raglou 12lik özel yapım, burada daha önce ıskarmoz avında resmetmiştim, rapalalardan ziyade bu aralar silikon takılıyorum çünkü atışı çok daha iyi oluyor ucundaki kurşundan ötürü, turna-levrekte kendini ıspatlamış oldu 4-5 tllik sahte :cool:

Levrek sahteyi nasıl yutmuşsa mübarek bir kurşun kalmıştı yutmadığı, misinanın kopmaması halinde kaçması imkansızdı, pense ile zar zor çıkardım, ve beyninin üstüne doğru pense ile bir iki kez vurarak söndürme işini bitirdim :D

Balığı çantaya güzelce koyduktan sonra arkamı dönüp birkaç atış daha yapayım dedim ama o da ne? Balıkçı ağabeyler benim balığı aldığım yerde kümelenmişlerdi ister istemez :p
    Daha iyi dedim ben de şimdi bir de turnaya atarım diyerek güruhtan uzaklaştım…

Havanın aydınlanmasıyla aramızdan bir kaçı pes etmişti bile ama en önce gelen ben en son giden oldum 07:30a kadar çeşitli sahteler mi denemedim ama sonuçsuz kaldı hepsi de… Nasip bu kadarmış diyerek ve şükrederek evin yolunu tuttum…

Dönüş yolunda fix uğradığım simit fırınına gittim yine 3-5 simit almak için, abla artık beni tanıyordu, balıktan mi abi der sorar ara sıra, hep de balık tutamadığım zaman sorar, tuttum mu sorsana dercesine baktım gözlerinin içine simit parasını verirken ama soruyorum hiçbir şey tutamıyor bu diye düşünüp sormamıştı sanırım haahahaha :laughing:

Evde de birkaç kere çektim ve balığı tarttım tam 1 kg geldi…

Ve son kare….

Kullanılan malzemeler :
    Makine : Shimano Exage 2500 FC
    Misina : Berkley Crystal Fireline 0.15 (leader’siz)
    Kamış : Okuma V System 2,70, 10-30 gr
    Sahte : Beyaz raglou 12lik

Herkese rasgele….

2. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Güzel bi levrek afiyet olsun, avların daha bereketli ve trofeli geçmesi dileklerimle rastgelsin.

3. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    güzel balık güzel hikaye, tebrik ederim

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    güzel balık fiyet olsun...

5. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

darısı başıma inşallah güzel balık tebrik ederim

6. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    tebrikler güzel levrek konuyuda güzel anlatmışsın simitçi olayınıda gülmeden duramadım,inşallah daha güzellerine .:thumb:

7. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bilal tebrik ederim güzel av olmuş.İnşallah ben Antalya'ya geldiğimde de birlikte balık tutarız.Sağlıcakla kal.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Paylaşım için teşekkürler. Tadında nice avlara sevgili Bilal. Selamlar.:)

9. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Tebrikler, balık güzel. Yakalarken aldığın keyfi sofrada da alırsın inşallah...

10. sego

sego Turan Sergen SELÇUKOĞLU

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    abi öncelikle tebrikler :) Levreğe hasret kaldığım bu son 1 ay ıcerisinde cok ıyı bir rapor oldu . avlarınızın devamını dilerim :)

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. Modifiyeli raglou da güzelmiş. Üçlü kancamı? Kurşunu hazırmı aldınız kendinizmi yaptınız?

12. 195277DEDE

195277DEDE münir dalgiç

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    14kgr sazan
    levrek

Bilal kardeş çok güzel av ,bir tanemi yakaladın ?,ama levreg tam idael boyutta bence ..afiyet olsun..rastgele.dedereeling

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler.. avların her daim bereketli olur inşallah..

14. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    güzel bir levro...güzel bir av raporu..eline sağlık..

15. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler güzel bir av ve balık olmuş. afiyet olsun

16. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    daha iyilerine rastgele tebrıkler

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim harika bir pasa. raglou daha mi iyi is çikartiyor levrege ? sahteye nazaran daha hesapli o açidan soruyorum. degisik sahtelere tomarla para dokecegimize raglou uzerine mi yogunlassak acaba

18. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    Arkadaşlar tüm güzel tebrik mesajlarınız için görüntü kirliliği yaratmamak için hepinize burdan sadece bir mesaj yazayım tebrik edenlere... herkese çok teşekkür ederim, inşallah herkese daha irisini tutar umarım...
    sorusu olanlara ayrı yanıt vermeye çalışayım darthvader 'den başlayalım :)

Darthvader61 : silikonun resmini koymaya çalışacam üstünde anlatmaya çalışırım...

görüldüğü gibi içinden hafif kalın bir tel geçirip başına zeytin kurşun ya da 2-3 numara kurşunu kesip geçiriyorsunuz, sabit kalıyor orda, altına da bir 3lü çarpma olay budur ;)

195277DEDE : Abicim bir tanesini kırk yılda bir bulmuşum ikincisini sormadım bile hiç :) Avlandığım yer çok nadir levrek yapar o yüzden 2 levrek bir günde çıkmaz diyebilirim ben görmedim...

19. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tebrik ederim. uzağa atabilmek için güzel bir sisteme benziyor, paylaşımınız için teşekkür ederim.

20. asker1000

asker1000 YUSUF KOCAASLAN

En İyi Avı:
    Mersin baligi 96cm 4kg
    Tebrikler kardes, afiyet olsun reeling