Antaya belek gidiyorum Yardım

Konu, 'Bölgeler' kısmında istcool tarafından paylaşıldı.

1. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    Merhaba Arkadaşlar,

Bu hafta sonu antayal belek gidiyorum nerde ne balığı tutabilirim ynıma ne almalıyım hangi takımları götüreyim lütfen bana yardım edin antalyanın çok yabançısıyım.

2. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    antalya belek

selamlar murat kardeş.
    belek sahilleri tamamıyle kumluktur ne tür bir av yapacağını yazmamışsın ama sana kısaca o bölgede avlana bileceğin yer olarak (kundu) civarında mardan otel ve topkapı palace otel var onun doğu yönünde aksu çayının denize döküldüğü boğaz var levrek kefal felan avlayabilirsin eğer google eart varsa bölgeye bak istersen selamlar...

Son düzenleme: 30 Kasım 2010
  3. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    İyide bu bölgeler Kundu da, Belek'le Kundu'yu karıştırdınız sanınrım

4. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    RE:

DOĞRU diyorsun ali kardeş otellerin ismini yazdığım kelimenin başına eklemem gerekirdi atlamışım uyarın için sağol.
    evet tarif etdiğim nokta kundu'da belek otellerine baya mesafede fakat orası bence (kundu)avlanma açısından belekten daha iyi olacağı için verdim belek'de sanırım sadece sahilden yararlanabilir.
    belek kadriye o bölgeleri balık avı açısından tam bilmiyorum.
    selamlar

5. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Kundu tarafı şu aralar vasat abi, ufak sayılabilcek kefaller dışında ancak ispendekler çıkıyor. Ki bohçacı ve ağcının bol olduğu bir mera olduğu için pek tercih etmiyorum ben. Bu taraflara geliyorsan av için Sera Hotel'in (Palaska çıkıyor genelde akşamları ve ispendek belki levrek) yanını, Kopak çayından spinle geçen hafta turna ve palamut ve ender olarak tombik çıkıyor şu aralar. Ve gündüz saatleri için askeri tesisin yanında ki alanda levrek verebiliyor. Bu bölgelerde surf atışlar genelde takılmalara maruz kalsada büyük akya çekenleri duydum hiç şahit olmasamda. Bu bölgeler kayalık olduğu için yine göl kamışlarıyla sokar, kefal ve bilumum yavru balık avcısını da görebilirsin.

Belek bölgesinde ise avlanmamış olsam da bazı arkdaşlarım mırmır çıktığını söylemişlerdi geçen haftalarda, genelde Kadriye ve Kumköy tarafları...

6. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
    Çumartesi günü antalyadayım istanbuldan geleçeğim beraber balık avına çıkmak isteyen varsa yazsın beraber güzel bir balık avı yapalım

7. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    Tekrardan Merhaba Arkadaşlar

Antalya gittim güzelçe dolaştım. 2.gün antalya merkeze limana indim..

Kıyıdan 3 adet cupra tuttum buraya kadar herşey normal.. (bu arada pazarlık yaparsanız 50 ytl gün boyu sizi dolaştıran 4 metrelik kayık kiralaya biliyorsunuz ilk 100 lira diyorlar)

Kıyıda yaklaşık suyun derinliği 1 metre olan kısımlarda uzunca zargana balığına çok benzeyen bir balık var ve sürüyle geziyor bazen boyları 30cm kadar çıkıyor orada balık tutan kişilere sorduğumda bu balık tutulmuyor çok zeki bir balık dediler

Bu balık neyin nesidir ? çok merak ettim bilen arkadaşlar varmı ?

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat onlar bunlar midur da?:confused: :)

9. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam murat
    bahsettiğin balık bumu?
    bu balığın adı palaska balığı olarak geçiyor kayış balığıda diyorlar...
    ben bu balığı manavgat'da tuttum antalya'da vardır mutlaka!!!

10. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    A.S

Nuri abinin saollasın bas ettiği balık kıyıda çok fazla olmasına rağmen kimse tutmuyor.

Bir ara içimden yenmiyormu aceba dediğim bile oldu.

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bir üstdeki fotoğrafdaki balığa ibikli yahut gagalı diyorlar burda,oltaya gelince çok mücadele ediyor,aynı kılıç balığı gibi suyun üstünde uçuyor iğneden kurtulmak için:) ben 4 5 tane tutmuştum bundan ekmek içi ile:)

bu balığı yakalamak için yumurta top,1.50 mt yahut biraz üzeri misina beden,ucuna 2 iğne takıp,ekmeğin içini hamur etmeden çiçek misali iğneye takıyorsunuz hepsi bu,aynı zamanda bu takım kefal için dir,geçen hafta bu balıkdan tutanları gördüm side de,tam o sıra suyun üstünde uçanı nı gördüm,boyu 50cm rahat vardı:)

İzzet abi nin resmini eklediği balık palaska ( kayış balığı ) sabah çok erken gün ağarmadan ve akşam hava kararmıya yakın,beraberinde gece karanlıkda sahte balık ile avlıya bilirsiniz,taze yemede gelir,her 2 balıkda çok mücadeleci balıklardır

12. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Murat, o balık külah balığıdır. Kızıldeniz'den sularımıza giriş yapan balıklardandır. Kale içinde çoğunlukla o balığa boru balığı, zurna balığı gibi adlar verilmektedir ki bunlar apayrı balık cinsleridir. Trompet balığına çok benzer arasındaki tek fark külah balığının kuyruğundan çıkan uzantıdır. Kardeşim Alnay'da avlanırken yaklaşık 1 metre boyunda yakalamış. Mercan için tavukla avlanırken yem değiştirmek için oltayı çekerken avlamış 2011 Ekim'inde. İlgili linkler
    http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/11/04/46366.asp
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42772