Merhaba Arkadaşlar, Bu hafta sonu antayal belek gidiyorum nerde ne balığı tutabilirim ynıma ne almalıyım hangi takımları götüreyim lütfen bana yardım edin antalyanın çok yabançısıyım.
antalya belek selamlar murat kardeş. belek sahilleri tamamıyle kumluktur ne tür bir av yapacağını yazmamışsın ama sana kısaca o bölgede avlana bileceğin yer olarak (kundu) civarında mardan otel ve topkapı palace otel var onun doğu yönünde aksu çayının denize döküldüğü boğaz var levrek kefal felan avlayabilirsin eğer google eart varsa bölgeye bak istersen selamlar...
RE: DOĞRU diyorsun ali kardeş otellerin ismini yazdığım kelimenin başına eklemem gerekirdi atlamışım uyarın için sağol. evet tarif etdiğim nokta kundu'da belek otellerine baya mesafede fakat orası bence (kundu)avlanma açısından belekten daha iyi olacağı için verdim belek'de sanırım sadece sahilden yararlanabilir. belek kadriye o bölgeleri balık avı açısından tam bilmiyorum. selamlar
Kundu tarafı şu aralar vasat abi, ufak sayılabilcek kefaller dışında ancak ispendekler çıkıyor. Ki bohçacı ve ağcının bol olduğu bir mera olduğu için pek tercih etmiyorum ben. Bu taraflara geliyorsan av için Sera Hotel'in (Palaska çıkıyor genelde akşamları ve ispendek belki levrek) yanını, Kopak çayından spinle geçen hafta turna ve palamut ve ender olarak tombik çıkıyor şu aralar. Ve gündüz saatleri için askeri tesisin yanında ki alanda levrek verebiliyor. Bu bölgelerde surf atışlar genelde takılmalara maruz kalsada büyük akya çekenleri duydum hiç şahit olmasamda. Bu bölgeler kayalık olduğu için yine göl kamışlarıyla sokar, kefal ve bilumum yavru balık avcısını da görebilirsin. Belek bölgesinde ise avlanmamış olsam da bazı arkdaşlarım mırmır çıktığını söylemişlerdi geçen haftalarda, genelde Kadriye ve Kumköy tarafları...
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim Çumartesi günü antalyadayım istanbuldan geleçeğim beraber balık avına çıkmak isteyen varsa yazsın beraber güzel bir balık avı yapalım
Tekrardan Merhaba Arkadaşlar Antalya gittim güzelçe dolaştım. 2.gün antalya merkeze limana indim.. Kıyıdan 3 adet cupra tuttum buraya kadar herşey normal.. (bu arada pazarlık yaparsanız 50 ytl gün boyu sizi dolaştıran 4 metrelik kayık kiralaya biliyorsunuz ilk 100 lira diyorlar) Kıyıda yaklaşık suyun derinliği 1 metre olan kısımlarda uzunca zargana balığına çok benzeyen bir balık var ve sürüyle geziyor bazen boyları 30cm kadar çıkıyor orada balık tutan kişilere sorduğumda bu balık tutulmuyor çok zeki bir balık dediler Bu balık neyin nesidir ? çok merak ettim bilen arkadaşlar varmı ?
selam murat bahsettiğin balık bumu? bu balığın adı palaska balığı olarak geçiyor kayış balığıda diyorlar... ben bu balığı manavgat'da tuttum antalya'da vardır mutlaka!!!
A.S Nuri abinin saollasın bas ettiği balık kıyıda çok fazla olmasına rağmen kimse tutmuyor. Bir ara içimden yenmiyormu aceba dediğim bile oldu.
bir üstdeki fotoğrafdaki balığa ibikli yahut gagalı diyorlar burda,oltaya gelince çok mücadele ediyor,aynı kılıç balığı gibi suyun üstünde uçuyor iğneden kurtulmak için ben 4 5 tane tutmuştum bundan ekmek içi ile bu balığı yakalamak için yumurta top,1.50 mt yahut biraz üzeri misina beden,ucuna 2 iğne takıp,ekmeğin içini hamur etmeden çiçek misali iğneye takıyorsunuz hepsi bu,aynı zamanda bu takım kefal için dir,geçen hafta bu balıkdan tutanları gördüm side de,tam o sıra suyun üstünde uçanı nı gördüm,boyu 50cm rahat vardı İzzet abi nin resmini eklediği balık palaska ( kayış balığı ) sabah çok erken gün ağarmadan ve akşam hava kararmıya yakın,beraberinde gece karanlıkda sahte balık ile avlıya bilirsiniz,taze yemede gelir,her 2 balıkda çok mücadeleci balıklardır
Murat, o balık külah balığıdır. Kızıldeniz'den sularımıza giriş yapan balıklardandır. Kale içinde çoğunlukla o balığa boru balığı, zurna balığı gibi adlar verilmektedir ki bunlar apayrı balık cinsleridir. Trompet balığına çok benzer arasındaki tek fark külah balığının kuyruğundan çıkan uzantıdır. Kardeşim Alnay'da avlanırken yaklaşık 1 metre boyunda yakalamış. Mercan için tavukla avlanırken yem değiştirmek için oltayı çekerken avlamış 2011 Ekim'inde. İlgili linkler http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/11/04/46366.asp http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42772