sayin abilerim size sorum olacak ben anten almayı düşünüyorum sizce hangi marka kaç metre ve anteni attıktan sonra suda nasıl bir yömtemle koyacağımızı elimde mi tutacağım. anten kaç metre olmalı benim rahat bir şekilde kullanabilmem için.. bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler...
Hııııı.. Yüzüksüz kamış..(porselensiz kamış) bizim arkadaşlar 6m olanlarını kullanıyorlar..bilgim bundan ibaret.. bende 7.50 olan var..sadece yemlik ispari avlarken kullanıyorum..
Bence en az 6 mt lik olmalı markası bence çok önemli değil ama çok kalitesiz de olmasın.Bu oltalarla çok güzel şıp şıp yapılıyor ucu esnek olduğu için hele birde biraz iri bir balık geldi mi öyle güzel büküyor ki oltanın ucunuElinizde de tutabilirsiniz kamış ayağına da yaslayabilirsiniz.
hmm sığlıklarda bandır çıkar yapmak için demekki, bende çok severim o yöntemi, gerçi ben kamışla yapıyorum ama sabah ve akşamları sığlıklarda balık bolken çok keyifli oluyor, tek sinek iğne bi karış üstünde 3-5gr yaprak kurşun 0.15 misina, ispari yakalaması gerçekten çok zevkli oluyor
Diren hanım,Yücel kardeşim kapalı görünüyor.Ben yardımcı olayım.Azami 5 veya 6 metrelik bir kamışın ucuna 2 metrelik 0.18-0.20 misinayı ekleriz,sonuna fırdöndü bağlarız.Bildiğimiz çapariyi klipse bağlar bunu sondaki fırdöndüye geçiririz.Çaparinin ucunda bizler 30-40 gr.kuşun kullanıyoruz.İşlem bitmiştir.Kullanımı ise çok basittir bizler buna gezdirme deriz.Kamışı suya daldırır bir aşşağı bir yukarı ve sağa,sola olmak kaydı ile sahil boyu gezeriz.İstavrit avında ve çinekop zamanında çok işe yarar.Yani kamışın ucunu esnetip,yukarı kaldırıyorsunuz hareketler çok hafif yapılmalıki kamışın ucu kırılmasın.Yardımcı olabildi isem ne mutlu.Sağlıcakla kalın.
Nihat abicim, uzun zamandır yoktunuz, ya da ben göremiyordum, özlemişim sizi ve yazılarınızı Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Sizin anlatımınızla olay netleşti. Bu yöntemi, Burhaniye'ki balıkçı barınağından lüfer ve çinekopa, belirttiğiniz uzunlukta oltalar atan kişilerde görmüştüm. Yanlış anımsamıyorsam, uzun olta ile (teknede kullanılandan farklı bir uzun olta sistemi olmalı) gezdirme diyorlardı bu yönteme. Demek ki yöreden yöreye adı değişiyor.
Eğer İyi bir anten yani yüzüksüz kamış almayı düşünüyorsanız kesinlıkle karbon olmalı hatta işlenmiş karbon olmalı..Çünkü 6-7m uzunluktaki bir kamışta en önemli özellik hafiflık olmalıdır..Şu anda piyasadaki hafif ve sağlam kamışlar karbon özellikli kamışlardır..Bunun yanında son uç parçanın dolgu olmasıda tercih nedeni olmalıdır..Bu kamışlar genelde son uç parçadan kırılmakta.. Bunun yanında eğer karbon kamış alırsanız tüm karbon kamışlarda olduğu gibi kamışta çizik darbe sonucu çentik oluşması kamışın sonu demektir..Çünkü bu çizikler sert bir malzeme olan karbonun kırılmasına sebep olur..Özellikle parçalar arasına kum kaçması sonucu olan çizikler ve taşa ve benzeri yere çarparak oluşan çentikler çok zararlıdır
erdal abi bencede hafif olması lazım, benim aklıma takılan bir şey var anteni attıktan sonra suya nasıl sabitleyeceğiz, teşekkürler verdiğin bilgiler için..
Bu antenler (halkasız kamışlar) genelde boyları kadar misina kullanır.Sabitlemek için suya paralel kalması tercih edilir..Bunun için "Y" şeklinde aparatlar kullanılır..