Anti-Balon Misina

Konu, 'Misinalar' kısmında azgacat tarafından paylaşıldı.

1. azgacat

azgacat isim

Merhaba,
    Balzer 50 makine ve DAM 2.40m 20-50 kamis ile konyaalti sahilinde 35gr kursun ile yemli attim.

Dun deniz dalgaliydi... sansim yaver gider dedim..

Sonuc: 0.25mm Stren marka (predator-line 5.2kg 11.5lbs) misinam 3 defa kopartildi.

Bugun ayni ekipmanla 30m Stren marka surf misinasi sarip gittigimde sonuc degismedi.. Cok canim skldi..

Artik o kadar bezdim ki Lineaffe surefire 80lik kafaya .60 misina saracagim. 4.20 lineaffe IMcast kamisi ile 120 gram kursun ile gittigi yere kadar atacagim. bu dogru bir karar midir?

Hangi baliga atiyorm derseniz burdan levrek cikiyrmus ancak ben levrek yada dipteki herhangi bir balik ta olur- maksat vakit gecsin... Tuttugumu geri atiyrm.. bir kac kere fare baligi yakaladim. Istanbuldayken kullandigim istavrit caparisi ile bile avladim bu baligi... neyse sonucta deneyimli arkadaslardan yardim istyrm..

Birde takim olarak nasil bir takim kullanmam daha dogru olur. bundan sonrasi icin surf takima gececegim... Kalin misina fikrine pek sicak bakilacagini sanmyrm ancak dedigim gibi canima tak etti..

Cevaplar icin tesekkurler hayirli gunler dilerim.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Balonla hiç bir misina başedemez, hatta klasik çelik teller bile.

Senin derdinin çözümü, özel tek damarlı çelik tel, ama araki bulasın, bir sürü de para istiyorlar.

Onun yerine sana tavsiyem rezistans teli olacaktır. Bir hayli dayanacaktır. en kolayı bu.

Biraz zoru ise, ince bir boru (enjektör iğnesi) içine dyneema misina geçirmendir.

Bir diğer çözüm ise, kolye zinciri içinden dyneema misina geçirmen.

Ancak bunlar, balona kimle dans ettiğini hatırlatabilir.

3. azgacat

azgacat isim

Peki nasil bir takim kullanmaliyim? dedigim gibi spesifik bir balik arayisim yok. Mustad in hazir takimlari var mesela onlardan olabilir mi? Ben takim yapmayi pek beceremiyorum. Igneye misinayi duzgun baglayamiyorum. O yuzden delikli ignelerden birseyler yapayim dyrm ancak bu sefer de uzun pala kisa pala ve boyut bunun yaninda nasil bir takim olmali? Owner ignelerin ucu kivrik olanlari iyi diye bu forumdan okudum.. Aslinda kafam da karisik.. takim konusunda ne diyrsnuz? Ben de bu arada yazdiklarinizi netten arayim.. dynemaa nedir bir bakayim.. tesekkur ederim.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Dyneema, ip misina diye satılan misinaların yapıldığı malzemelerden biridir. Detayını şuradan bulursun:

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=50417

İğneler üzerine bir takım bilgilere de şuradan erişebilirsin:

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=50426

Bunları bir iyice oku, anlamaya çalış. Takıldığın hususları o konularda sor.

sizin oralarda ne tutulur? Hatta neresidir sizin oralar? Hangi yemler kullanılır, tekneden mi, kıyıdan mı uğraşıyorsun?

5. azgacat

azgacat isim

Su an okuyorum..

Bizim buralar Antalya Konyaalti plajlar... Belediyenin hemen onu.. Ben de buraya tasinali 1-2 ay oluyor... Bana soylenilen levrek cikarmis bazen Cipura tutulurmus.. ben sahilden tutmaya calisiyorum... ama burada jig turlari da duzenleniyormus ancak ben jigging konusunda ne bilgiye sahibim ne de ekipmana...
    Dolayisiyla elimdeki 2 spin 1 teleskopik 1 surf kamis ile kendi capimda vakit geciriyorum.. acemiyim diyemem cunku acemi bile benden daha tecrubelidir..
    Ben okudukca soru sormaya devam edeyim... Hayirli gunler...

6. ozan

ozan Ozan

mevsimine göre bişeyler tutulur oradan. bu mevsimde yazılı orkinos yavruları ve didekli tutulur. levrek bide bir çipura milyonda bir ihtimaldir oralar için. çipura antalyada çok zor belki mendik denilen lidakiler...

7. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    selam

antalyada yaşıyorum arkadaşım.kaleiçinden hizala göynüğe kadar olan bölgenin büyük bir kısmında levrek yok emin ol buna.ben spin yapıyorum hemen her noktayı yokladım ve yokluyorum.levrek istiyorsan beldibi3 den gir ve sola dön toprak yoldan devam et ve derenin yan tarafında taş iskele var ordan verim alırsın ben bikaçkere sahtemi takip eden levrek görmüştüm.konyaaltında yemli ile ancak lidaki veya mırmır kalamar ahtapot veya bol bol balon tutarsın.ip misina denedinmi??ip misina balona etkilş olur kanısındayım.birde akşam suyunda balon nadiren olur bilgin olsun.daha detaylı bilgi istersen bana özelden mesaj yaza bilirsin.:thumb:

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eeee, oynadığımız sahada Balonlar da varsa, onlarla da mücadele edeceğiz. Oyun anlayışımızı, taktik ve tekniklerimizi, onların yapısına göre değiştirmemiz gerekliliğine inanırım.:confused: :confused:

Yoksa, hiç birimizin o ustura gibi dişlerini çekme şansımız yok.:D :D

Bunun için uzun palalı delikli iğnenin, deliğine takılan bir fırdöndü ile palası daha da uzatılmış olan bir iğne elde edersek, % 10 olan kazanma şansımızı, % 95 lere çıkartmış oluruz. ( Tabii bu uzatılan kısımların, bir şekilde slikonumsu uygun malzeme ile veya yemlerle kamufle edilmesi yararlı olacaktır.)

Eh, balon gelir de direk bedenin üzerinde ki fırdöndüye dalarsa, yapacak fazlaca bir şey olmaz o zaman.:D :D Tüm takımı denizde birakır, o el mars olmuş olursun.:D :D

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Antalyada tekne ile balık avı videoları izlediğimde balon sıkca yakalanıyor ve videoda 0,35 asso kullandıklarını söylüyorlar :) asso iyidir :rolleyes: