selam bu videodaki aparat niçin kullanılıyor yemi kumdan az havada tutmak içinmi videonun 6 ıncı dakikasında bu aparatta videonun 12 inci dakilasından sonra misinanın boşluğunu almak içinmi video http://www.youtube.com/watch?v=0lOMxUUL0VQ
Acemice bi tahminde buluniyim eger dipte akinti var ise kursunu kiyiya dogru yavas yavas getirecektir olusan boslugu almak icin olabilir
Tahminler mantıklı. 6. dakikadaki ilk aparat, balığın yeme yanlış taraftan saldırısının da önüne geçebilir gibime geliyor.
avrupa kıyı sularında bulunan arenicola marina (kum surdu-solucanı vs) olabilir bu poliket türü çok yaygın bir yem türüdür. şırınga iğnesi gibi içi delik bir iğneye geçirip daha sonra olta iğnesinin ucu bu telin deliğine takılarak ve telde gerilerek yem iğneye ve misinaya aktarılır..
köstekleri 50 cm den aşağı değil sanki.ve bu aparat yemi ana bedenden ayırı tutmaya yarırıyor olabilir. zira ince misinadan yapılan , böyle uzun köstekler ana bedene çabuk dolanıyor.güzel vdeo paylaşım için teşekkürler.
1. foto yazdığınız gibi yemi yukarıda tutmak için. Genellikle üst köstekte kullanılıyor. 2. foto yine yazdığınız gibi misinayı dalgalı denizlerde gergin tutmak için. İtalyan ve Fransızlar genellikle olta düzeneklerinde 'Pater Noster'i sistemini kullanıyorlar.Çok ta başarılılar açıkçası. Başka forumlarda bu sistemi kullanan arkadaşlar var ve yapılışını da anlatıyorlar. Passione Pesca kanalı aslında reklem kanalı ve çeşitli ürünleri tanıtıyorlar. Aynı adlı internet siteleri de mevcut.
Sistemde genellikle üçlü fırdöndü kullanıldığından dolaşma olmuyor. Şunun gibi; http://www.avmarketi.com/asp/product/13633/FLADEN-SABIKI-PATERNOSTER-N-1-0-0-60MM-2-LI
avrupa uydusunda iki kanal var çok bilgilendirici ve çok profesyonel balıkçılığı tanıtıyorlar özellikle colmic markası izlemenizi tavsiye ederim
Chasse & Peche adında Fransız kanalı var. Dsmart'ta da yayın yapıyor. Balıkçılık ve kara avcılığı üzerine eğitici pogramları mevcut. Başka kanal varsa paylaşalım arkadaşlar.
Aparatı bilmiyorum ama video güzel.. Keyifle izledim, mırmır avını da özlemişim, kapalı sezonda kendimi yanlarında hissettim.. Paylaşım için teşekkürler..