Apnea Basic 75 Zıpkın

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında coqnfechn tarafından paylaşıldı.

1. coqnfechn

coqnfechn Emre Güney

Merhabalar.Daha yeni yeni malzemeleri tamamlıyorum.Apnea Basic 75 lik almayı dusunuyorum.Uygunmudur ? Kullanan varmı ?

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ne tur bir av icin uygun mudur? :confused:

'Forumda zipkinla balik avciligi' kategorisinde acilmis olan konulara bakarsan her turlu bilgiyi bulup ogrenebilirsin. Bence bu ise okuyup ogrenerek baslamalisin. Malzeme nasil olsa hallolur. Boylece acele edip yanlis malzeme alma riskini ortadan kaldirmis olursun. ;)

3. coqnfechn

coqnfechn Emre Güney

fazla derın dalmayacagım abicm en fazla 3-4 m .. ve şnorkel dısarda kalcak sekilde tas araları ... İyimidir sence ?

4. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    paranı farklı bir ürüne yatırman olur tavsiyem...benzer fiyata yada az bütçe büyüterek daha kaliteli ürün almaşansın var....

5. coqnfechn

coqnfechn Emre Güney

mesela ? sen örnek verirmisin abicim bakayım :)

6. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    patos...:)

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Emre kardes, benim sana soylemeye calistigim, ne marka, ne model, hangi buyuklukte zipkin ve diger malzeme alacagina karar vermeden once zipkin avciligi nasil yapilir, nelere dikkat etmek gerekir diye forumlari arastirman, okuyup bilgilenmen.

8. coqnfechn

coqnfechn Emre Güney

Abicim konuları baya bi inceledm.. benim avlanacagım yerde karadeniz . Bulanıkta olur.Alıcam zıpkın biraz ucuz olsa
    iyi olr baslangıc için alısmam lazım... tabi çok kalitesizde olmasın.NE önerebilirsiniz abicm kararsız kaldım ...

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yeni baslayacaksan cok masraf etmeden orta karar yerli bir zipkin alip alismaya calismanda fayda var. 100 - 110 TL civarinda Apnea, Nemrod veya biraz daha fazla odeyebilirsen Free Sub olabilir ama once bunlari kullanmis olanlardan fikir almanda fayda var. Bana sorarsan hem ucuz hem de kullanisli olmasi sebebiyle Yilmaz oneririm. Galiba 50 - 60 TL gibi bir fiyati var. 90 cm olan eski modelini yillarca kullandim ve memnun kaldim.

Baslangic asamasinda ikinci el birsey de olabilir, yeter ki mekanizmasi saglam olsun, kendiliginden bosalma gibi tehlike yaratacak durumlar olmasin.

75 cm almaya karar vermenin ozel bir sebebi var mi? Kurmaya kuvvetin yeterse 90 cm al bence. Kisa zipkin daha cok tas alti avinda kullanilir. Sen baslangicta su yuzunde dolasip onune cikan kefal veya levrek olursa vurmaya calisacaksin sanirim. 90 cm daha iyi olur bu durumda. Zamanla nefesini kontrol etmeyi ve dalmayi ogrendikce kucuk zipkina gecersin. Tabi lastik kalinligi da onemli. Kullanamayacagin bir sey almadigindan emin olmak icin saticiya da detaylarini sormalisin.

Unutma ki sevgili kardesim; zipkin sadece ve sadece suyun icinde kurulur ve yine suyun icinde bosaltilir. Tek basina dalma, ara sira basini disari cikarip cevreyi kontrol et, sandal, motor, yuzen insan olmadigindan emin ol. Kendinin ve cevrenin guvenligi herseyden onemli, balik olmasa da olur. Hic avlayamasan da spor yapmis ve eglenmis olacaksin. Yeter ki guvenligi elden birakma. ;)

Suna bir bak bakalim: http://www.dalismalzemeleri.net

10. coqnfechn

coqnfechn Emre Güney

Beni bilgilendirdigin için çok ediyorum abicm.Bugün gidicem av bayii ne yardımcı olurlar ınsallah.Olmazlarsada dedigin gibi baslangıc için yılmaz 90 lık veya 2.el birseyler bakıcam.

11. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Zıpkının profesörü değilim ama az çok dalgıçlığım vardır . o açıdan benim şahsi görüşüm yeni başlayacak birisi için 90lık zıpkın sanki uzun kaçar be abicim . (fazla derın dalmayacagım abicm en fazla 3-4 m .. ve şnorkel dısarda kalcak sekilde tas araları ... ) diye yazmışsın.
    Sen 3-4 metrede taş altı avı yapacaksan ilk etapta git 60lık al , onunla öğren , sonra sana yetmezse 75lik al onunla devam et , sonra oda yetmeyecektir ilerde , yetmedimi git o zaman 90lık al .
    Bu işin a sı var b si csi car diye alfabe boyunca gider . Öğrenmek istiyorsan işin başından başla . Ortasından değil .

Son düzenleme: 5 Haziran 2011
  12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Arkadasin hic tecrubesi yok, bu ise yeni basliyor. Yani dalmayacak, su ustunde kefallere filan bakacak, zamanla ufak ufak asagi inmeyi deneyecek belli ki. Yani tas alti avi filan degil simdi yapacagi is. Dolayisiyla bu asamada kisa zipkin kullanamaz. Yani senin dusundugunun tam tersine, tecrubelendikce kullanacagi zipkin kisalacak ;). Bu iste ustalastikca atis mesafesini kisaltacak, uzun zipkina ihtiyaci kalmayacak. Anlayacak ki agason avinda zaten cok uzun bir zipkina gerek yok. Fakat daha oralara cok vakit var. Dolayisiyla daha isin en basinda 60 cm bir zipkin alirsa parayi sokaga atmis olur. 75 - 90 cm baslangic icin iyidir. Sadece zipkinin uzunlugu degil tabi mesele, lastik kalinligi, govdenin neden yapildigi filan da onemli. Simdilik basit birsey almasinda fayda var.

Senin de dedigin gibi, once bu isi okuyup ogrenmesi lazim... simdi bir hevesle zipkin alacak ve denemelere baslayacak, bu isin kolay olmadigini gorunce okuyup, tecrubeli kisilerle konusup ogrenmeye baslayacaktir.

13. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Söylediklerinize katılıyorum . Bencede öyle ama kendisi dalış yapacağı yer için 3-4 metre ve taş arası dediği için bende taş altı avı yapacak diye düşündüm . o yüzden önce kısa al dedim . Çünkü taş altı avında 90lık zıpkın kullanması için birhayli tecrübeli olması gerekir sanırım .

14. coqnfechn

coqnfechn Emre Güney

ben en iyisi 75 lik alıyım suan benim için en ideali o galiba...bugün gittim bi av bayiine adam bana yeni baslıyorsan sana 75 lik idealdir dedi.90 lıgı el alıskanlıgın olmadıgı ıcın seri hareket ettiremezsn tas altıda yabamassın , işten iyice sogursun dedi.haftaya apnea rebel , apnea competition , apnea basic arasında karar vericem.Suan bu 3 ünden hangisini tavsiye edersiniz ?

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Birader, anlasilan sen satin alacagin zipkinin modeli noktasinda takilmis kalmissin. Tekrardan bir iki hatirlatma yapayim istedim. Hangi zipkini alacaginin fazla bir onemi yok. Pahali birsey almana gerek de yok. Basic olur mesela. Biraz daha ergonomik ve gosterisli birsey olsun dersen de Rebel olur. Fakat esas mesele hangi zipkini alacagin olmamali. Benim sana anlatmaya calistigim su; once birkac deneme yapmalisin, bu is nasil oluyor gorup hissedip anlamalisin. Ondan sonra nasil bir zipkin alacagina karar vermen daha saglikli olacaktir.

Ben senin yerinde olsam simdi zipkin almam, arkadasimin veya herhangi birinin zipkiniyla bir iki deneme yaparim, kurmaya gucum yetiyor mu, zipkini suyun icinde saga sola cevirebiliyor muyum, hedefe isabet ettirebiliyor muyum, nefesimi ne kadar tutabiliyorum, bunlari olcup ona gore karar veririm.

Tas alti diyorsun, peki tas alti avinin ne oldugunu biliyor musun? Hic saglik sorunu yasamadan nefesini tutarak agirlik kemeri ile asagi inip tas altinda balik vurdun mu? Tas alti avinin ileri bir zipkin avi teknigi oldugunu biliyor musun? Acemilikte 75 - 100 cm arasi zipkin idealken, bu isi ilerletip rahatca asagi inerek ve daha uzun sureler nefessiz kalarak agason ve tas alti avi yapabilecek duruma gelince daha kisa bir zipkinin ideal olacagini biliyor musun?

Ilk basta forumdaki zipkin avina dair acilmis konulari okumani bunun icin tavsiye etmistim.

"Almaya karar verdim" diyorsan sayet, Yilmaz, Apnea veya Nemrod`un pahali olmayan bir modelini sec derim. Baslangicta balik vuramadigin zamanlarda sevkin kirilabilir. Bu nedenle, isabet oranini arttirarak zipkina alismani saglamasi icin uclu uc kullanmani oneririm. Tabi bunun icin alacagin zipkinin sisinin uc degisikligine imkan taniyacak sekilde vidali olmasina dikkat etmelisin. Zipkina iyice alistiktan sonra buyuk balik hedefleyip tekli ucu takarsin.

Rastgele...