merhabalar , zıpkını sipariş ettim bi kaç güne gelir özellikle 75lik seçim yaptım çünkü hem kaya altı hemde normal yapıcam..16mm kalınlığı lastiği var bu zıpkının buda daha kolay çekme anlamına geliyor deil mi çünkü böle 75-90lık zıpkınlarda genelde 18mm sizce lastiği çekmemde sıkıntı olurmu.. abilerim bu kırmızı şeyi zıpkını denize soktuktan sonra mı değiştirecem balık resmine mı getirecem?ve bu zıpkına 1 çentik mi var 2çentik mi daha amatörüm başka neye dikkat etmeliyim.. yardım ederseniz çok sevinirim.. teşekkürler
hayırlı olsun, benim zpkn 90 bende tek 16 kullanıyorum. 1. çentik taşaltı, 2. ise agaşonda kullanırsın. kırmızı şey'i balık şeklinin üzerine getir, lastik kurulu olmadıkça bir işlevi de yok zaten. karada zıpkını asla kurma, eldivensiz kullanma, çok yakın mesafelerden taşlara doğrudan atış yapma... sağlıkla dal...
Valla ben de bu işi eskiden (yaklaşık 10- 15 ) seneye kadar yapıyordum. Yapıyorum dediysem burada ustalara ders verecek nitelikte değil tabi amatörce. ne zaman daldım ve 6 saat içinde bir balık göremedn çıktım denizden o zamandn beri elime almışlığım yok. O zamanlar bildiğimiz en iyisi YILMAZ dı. belkide biz başka bilmezdik. bende 75 lik vardı ve gayet de güzel iş yapıyordu.malzeme ve lastik kalitesi fena değildi. bir sakıncalı tarafı tel kopma sorunuydu ve tehlikeliydi. o zamanlar elbise ya da eldiven kullanan da pek yoktu açıkçası. Şimdi yine bir kaç video izleyince depreşti av merakım ve yine bir takım düzeceğim ama açık söylemek gerekirse yılmaz da diğer ürünlerin yanında artık gerçekten çok kaba ve çok amatör kalıyor. yani keşke kendini güncel tutabilseydi. ben de apnea düşünüyorum ama pek buraya yazan da olmamış tecrübeli arkadaşlardan belki de başka yerde açılmıştır konu.