apnea pp90 için yardım

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında lactobacillus tarafından paylaşıldı.

  1. lactobacillus

    lactobacillus

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    Tekirdağ
    En İyi Avı:
    Mığrı, 8 kg
    Selam arkadaşlar,
    Belki çok basit birşey soruyorum ama bilenler tarif ederse yanlış birşey yapmayayım. Apnea pp90 zıpkını yeni aldım ve yanında fotoğrafta görünenler de geldi. Sorum şu ki neyi nereye bağlayacağım, bu klipsler ne işe yarıyor, ipin sarılı olduğu siyah lastik ne olacak vb.? Bilenler yardım ederse sevinirim.
    İyi günler.

    [​IMG]
     
  2. RainboW

    RainboW Sertan

    Mesajlar:
    378
    Şehir:
    İstanbul
    Selam;

    Sorduğunuz soru bilenler için basit ama bilmeyenler için karmaşıktır biraz.

    Anlatmaya çalışayım, ne kadar başarılı olacağım bakalım :)

    Fotodaki misinanın bir ucunu 4 adet görülen klipslerden bir tanesinin içinden geçirin. Aynı misina ucunu bu kez zıpkın şişinin en arkasında bulunan delikten geçirin. Şişi mekanizmaya takın. Şişin en arkasında üstten baktığınızda 4-5 cm lik bir düz alan görmelisiniz. O düz alan buyunda bir halka olacak şekilde misinanın aynı ucunu yine geçirmiş oldugunuz klipsten geçirerek bir pense yardımı ile güzelce sıkın.

    İlk adımda misina ile şiş bağlantısını yaptık. 2. Adımda tüfek ile misina bağlantısını yapalım...

    Makara yoksa;
    - Şisten gelen misina ucunu zıpkın lastiklerinin takılı olduğu kafadaki şiş çıkış deliğinden geçirin. İp sarılı siyah lastikteki ( şok lastiği ) ipin bir ucunu kafa altında zıpkın gövdesine paralel duran deliğe güzelce bağlayın. Şimdi şişten gelen misinamız ve şok lastiğindeki ipimizin ucu boşta kaldı. Misina boyunu ayarlamak kaldı bir tek.

    2 türlü bağlama şekli var birisi 3 şiş boyu diğeri 5 şiş boyu misina gerektirir.

    3 şiş boyu bağlama şeklinde tetik köprüsünün hemen önündeki tırnaktan şişten gelen misina bir tur geçirilir ve gerginlik sağlanarak diğer ucu şok lastiğindeki ipe bağlanır.

    5 şiş boyu olanda ise şok lastiğindeki ipe kasalı düğüm atılır. Şişten gelen misinanın ucu bu kasalı düğümün içinden geçirilir. Ancak sabitlenmez. hafif sıkı bir düğüm atılır. Boy ayarlaması yapmak için şişten gelen misina bu kez tetik önündeki tırnaktan 2 kat olacak şekilde geçirilir. Yani misinanın bir ucu şişe bağlı ve kafadan geçirilmiş, diğer ucu ise şok lastiğinin ipine bağlı. Tırnaktan 2 kat misinayı geçirdikten sonra şok lastiği ipinin kafaya bağlantısının yapıldığı yere elimizdeki halka şeklindeki misina takılır.

    Bu bağlantıyı düzgün yapmışsak zıpkın gövdesi altında 4 kat misina görmemiz lazım. Hafif sıkı olarak şok lastiğine bağladığımız misinayı gerdirerek boşluğunu alıyoruz . Çok fazla gergin veya bol olmamak koşuluyla misina boy ayarını yapıyoruz . Misinyı şok lastiğine sıkıca bağlıyoruz. Bu bağlama yerine elinizdeki klipsleri de kullanabilirsiniz. Ancak bu klipsleri biraz fazla kuvvetli sıkarsanız misinanınızı ezer.

    Makara mevcutsa;
    - Şisten gelen misina ucunu zıpkın lastiklerinin takılı olduğu kafadaki şiş çıkış deliğinden geçirin. Kafanın altında zıpkın gövdesine paralel duran bir delik göreceksiniz. Makaradan gelen ipi bu delikten geçirin. Dikkat edin misinayı değil, makara ipini delikten geçiriyoruz. Şimdi makaradan gelen ip ile misina bağlantısını yapıyoruz. Bu bağlantılarda klipsleri kullanabilirsiniz. Misina boyu ayarı ise makarsız bağlantı ile aynıdır. Makara var ise şok lastiğini kullanmaya gerek yoktur. Makarayı kendi kendine dönmeyecek tatlı sıkı bir sertlikte bırakmamız yeterlidir.

    Eğer makarasız kullanacaksanız 5 kat kalama olanı tercih edin derim. Ancak makarayı da tavsiye etmeden geçmeyeceğim.

    Uzunca anlatmaya çalıştım. Fotoğraflarla desteklesek daha güzel ve ayrıntılı bir anlatım olurdu ancak şu an için onu yapamıyorum:)
     
    Son düzenleme: 12 Temmuz 2009
  3. lactobacillus

    lactobacillus

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    Tekirdağ
    En İyi Avı:
    Mığrı, 8 kg
    Çok teşekkürler, oldukça detaylı bir anlatım oldu bu ve anladım sanırım. Ben makarasız ve 3 katlı kullanmak zorundayım şu anda mecburen elimdeki malzeme buna yetiyor.
    Tekrar teşekkürler.