Aslında 2 tane beğendim hem makineleri merak ettiğimden hemde hafiflik ön planda olarak düşündüm Öncelikle bu makineler hakkın da sonrada sizin önerilerinizi merak ediyorum. DAIWA CROSSFIRE 3000A OLTA MAKİNESİ Daiwa Triforce S 3000 E Olta Makinesi. Yada triforce 2000 Tabi ucuz olması önemli ama 20 tl fark da öderim. Kullanıcı yorumlarını bekliyorum. Bakım ihtiyacı performans güç vede konfor hakkında yani bunları anlatarak fiyat performans puanları. Kulanıcı olmayanların ise hangisini seçecekler ve nedenleri önemli Başka makine önerecekelerin ise nedeni ile beraber makine önerisi. Makine herdaim bağajda olacak. Yanına makineden sonra seçececeğim muhtemel bir teleskobik kamış vede bir rapala kutusu rapala ve slikon yani 10 tane sahte bir klips birde kargaburun bırakacağım. Birde dayanıklı bir misina.
Merhaba Erkan abi. Triforce 3000 kullanıyorum.2000 lik çok ufak gelir.Makinayı mart ortalarında almıştım Haziranın ilk haftasına kadar kullandım.Hemen hemen her gün(ara verdiğim zamanlarda oldu) sabah akşam toplamda 3-5 saat arası kullandım.Oluşan tek sorunu yüzük kısmında oksitlenme oluştu.Hiç bakım falan yapmadım.Sadece siliyordum kabaca. Defalarca kez, suya düşürmedim ama benle birlikte dalgalara maruz kaldı.hihi Ona rağmen tek sorun dediğim gibi yüzük kısmında oluştu.Aldığım zamandan beri kolda boşluk mevcut fakat hiç sorun çıkartmadı. Bunların dışında tel otomatik kapanmıyor yani elle kapatılıyor. Yüzük kısmındaki sorun mono misinaya hiç zarar vermiyor ama ip kullanımında tiftiklenme kesin olur.Hafifliği çok güzel.238 yada 240 gr olması lazım.(Linkler açılmıyor bu arada ) Özetlersek 60 liralık bir makineden bekleneni kat kat fazlasıyla verdi. Okumanın safina modeli sanırım bu fiyatlarda onuda incele istersen. Birde daiwa Sweepfire modeli var.Onuda inceleyebilirsin.Kullananlar vardı sanırım forumda, isim olarak hatırlamasamda.
Ben sunu soyliyim devamli araba bagajinda bulunacak diyorsunuz ama ne makina alacak olursaniz (magsealed disinda ki bence onuda tatli su tutarak tuzdan arindirmali)av sonrasinda bakim yapilmali en azindan yuksuk tuzdan arindirilarak yaglanmali bu islem her avdan sonra yapilrsa hic bir sorun yasanmaz hangi makina olursa olsun yapilmassa yuksuk zamanla tuz yuzunden icindeki rulmanlar kitleniz donmez veya zor doner buda misina veya ipte hasara yol acar gam yapmaya baslar atis sirasinda sahteleriniz kopmaya baslar gam yuzunden bu islem ihmal edilmemelidir gerisi sizin buccenize ve zevkinize kalmis.rast gelsin
Normal zamanda av yapmayacağım bu set ile eğer av yaparsam 50 kuruşa bir su alır tuzdan arındırırım ayrıca herdaim arabada ıslak mendil var. Bu arabada kalacak örmeğin :40 yılda bir işim oldu Tekirdağ'a gittim diyelim işim hal olmadı 2-3 saat bekleyeceğim o zaman bagajdan al seti bir iki atçek yap ( mesela ) bunun gibi bir kullanımı olacak kullanınca da diğer setim gibi tamamen sudan geçirip kurulayım vsvs 1 saat zaman vermeyeceğim. Belki bir de kap temin edip sahteleri tatlı suda bir miktar bekelerim.
Çok güzel fikir abi aklımda zaten. Yalnız şu daiwa nın alt segmentini merak ediyorum. Hem kullanmış olunca belki başkalarına faydam olur. Çevremde hep spro var bu aralar. Tanıdıklar spro alıyor görüpte / beğenip/ yada tavsiye ile. 800 serisinin kafası 700 e oluyor bu arada.
710 720 kafaları bir birine uyuyor 740m ye red arch 40 ın kafası uyuyor..720 730 uyar.. 730 740 a uyar madem öyle birşey düşünüyorsun..benim aldığım daiwanın 30 luğunu al..hem yedek kafada metal..daha üst seviyede bir makina düşündüklerine nazaran....
Abi senin daiwa yı alsam yanına birde 420 kamış kıyıdan Kılıç balığına at-çek yaparım herhalde Espiri bir yana beni fizik gücüm onla av yapmaya müsait değil " 30 luk demişsin bir ağırlığına bakayım 300 gr dan düşükse olabilir "