Araba seçiminde amatör balıkçının tercihi?

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Arkadaşlar,

2003'den bu yana peugeot 206 dizel kullanıyorum...

Çok iyi yakıt tasarrufuna rağmen artık bir amatör balıkçı olarak ihtiyaçlarımı karşılamıyor...

Surf kamış gibi yükseklik ebatından dolayı kolay sığmayan ekipmanlarım bile bunun için yeterli bir sebep...

Arabayı şu hale de döndürmek istemiyorum.. :)

Sedan ve Hatchback araçlarda sizde bilirsiniz ki eşya taşımak tam bir zulümdür...

Hele böyle amatör balıkçılık gibi hobiniz varsa, tüm bagaj sadece sizin malzemelerle dolup taşar...

SUV veya Stationvagon tipi olanlar bana hitap ediyor sanırım...

Aklıma ilk gelen araçlar arasında kia sorrento-sportage veya mitsubishi rvr, var.

Bunun için belirlediğim bütçe ikinci el bir araç için 20 bin TL.. Evimi yeni aldığım için şimdilik daha fazla bütçe ayıramıyorum.. :(

Bu yüzden yukarıdaki araçlara sanırım bütçe yetmeyecek..

Biliyorum bu bütçeye eski freelander bile bulmak mümkün ama 5000 motor bir araç, tabiri caizse benzini sürahiyle su içer gibi içecektir...

Elbette yakıt konusunda 206 gibi olsun demiyorum zaten mümkünde değil, gerekirse iki katı olsun ama ondan fazlası değil..

Yılda 20 gün iznim var ve ben bunu yollarda geçirirken en sorunsuz şekilde kullanmak isterim...

Sizlerin araç seçimini çok merak etmekteyim, bilhassa kullandığınız ve memnun olduğunuz araçlar... "neden bu araç?" sorularının cevabı, benim için çok önemli ve değerli olacaktır...

Bir gün iyi bir SUV sahibi olursam, şöyle bir şey yapacağım... :)

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Caner abicim ne tür surf kamis kulaniyorsunki arabaya sigmiyor,tek parca 4,20m mi,bence ailen büyük degilse kücük ve arka koltuklari yatan bir arabayi tercih etmen daha dogru olur,arka koltuklari yatan bir arabayada hertürlü malzemeni doldurabilirsin,bende iki araba var biri izinlik VW Sharan digeride benim kulanmis oldugum araba vw golf tdi,gayet tasaruflu ve süratli bir araba,golf ebatlarindaki her araba tek balikciya gayette yeterlidir...

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Ben de hep bir 4x4 üm olsun istiyordum halen de istiyorum :). Bir ara yoğun şekilde araştırdım ve Suzuki grand vitara ile Suzuki SX4 arasında kalmıştım. Tabi henüz ikisinden birini almadım. Ama siz de bu araçları bir araştırın derim. Grand vitara 3 kapı modeline tüp takıldığında bagajda yer kalmıyor o yüzden 5 kapı modeli tercih sebebi. Neden tüp derseniz, biraz yakan bir araç :) Ama emsallerinin çok ötesinde bir arazi aracı. Tabi bütçenizin (ve benim de bütçemin) biraz üzerinde malesef :(

SX4 ise yine Suzuki'nin muhteşem 4x4 sistemiyle donatılmış sevimli bir crossover. Dizel modeli de gayet ekonomik.

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    DACIA Logan MCV emsallerine göre ucuzdur..arka tarafı çok iş görür

emsallerine göre yerden yüksekte tamamen renault teknolojisi

5. gönen başer

gönen başer gönen başer

Fiat Doblo 1,3 multijet, veya renault kangoo. Hem çok rahat yolculuk edersiniz, hem çok ekonomik hem de içerisine küçük bir bot ve motor da dahil olmal üzere herşey sığar.

6. j0ker

j0ker Süleyman

fiat doblo 1.3 multijet motor alırsanız hem az yakar hemde ihtiyacınızı karşılar bence.

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bir ara zıpkın takıldığım zamanlar arkadaşın doblosuyla o mera senin bu mera benim yolculuk ederdik. 3 kişinin dalış ekipmanlarını rahatlıkla sığdırabiliyorduk.Yeni modellerini bilmiyorum fakat konfor ve iç mekan kalitesi olarak ticari araç sınıfındaydı. 2011 modeller belki biraz daha konforludur.

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Fıt Dublo kullanıcısıydım bir hafta öncesine kadar. Tam amatör balıkçı arabası diyebilirim. Yalnız kamyonet sınıfına girdiğinden dolayı hız limiti düşük olduğu için radara yakanlanma şansı çok fazla. Geçenlerde 260 tl 100 km de ceza yiyince satmaya karar verdim.

9. 3182

3182

palio nun bagajına extreme cast ı ve dahil albastar members kamışı felan gayet güzel sığdırıyorum. Paliom yok ama bir gün belki alırım :D

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tekneciyim ama 4x4 SUV kullanıyorum nedenini bilmiyorum.
    Belkide sadece ve sadece doğadır.

11. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Yeni kasa fiat doblo'lar ve fiorino'lar hususi araç olarak kaydettirilebiliyor. Ben de bir ara baktığım için biliyorum. Ancak 8000 tl gibi bir fark isteniyor. Aradaki vergi farkının yanı sıra, hız limitinin düşük olması dışında bir de, her sene muayene sıkıntısının olması yüzünden vaz geçtim bu tip araçlardan. Bana kalırsa o fiyata yeni kasa dizel symbol alabilirsiniz. İkisinin arasında 200 L bagaj hacmi farkı var. Doblo'nun 700 L civarında Symbol'ün de 500 L civarında bir bagaj hacmi var. Fiorino'yu tavsiye etmem çünkü 350 L civarı bagaj hacmi var. Yakıt konusuna gelince Symbol doblo'dan daha az yakıyor, vergi konusunu bilmiyorum açıkçası. Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun. Güle gül kullanın.

12. bortacina

bortacina Şerif

Favori Kamış:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Kefal 800gr
    kesinlikle dacia logan mcv derim

bende var dağ bayır demiyor yakıtı da az bagaj salon gibi

13. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Renault Megane Station Wagon Alabilirsiniz. 16valf Olanlarindan Aldiğinizda Tüple çok Performansli Ve Ekonomik Olarak Kullanabilirsiniz. Rte - Rxt Modellerinde Klima Airbag Immobilizer 4 Lastikde Diskli Abs Otomatik Cam Silecek Hiz Sensörü Gibi özellikler Mevcut . 2003 Modellerini 16 Bin Liradan Bulabilirsiniz. Yada Megane 2 Station Da Alabilirsiniz.

14. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Megane 2 station a katılırım geçenlerde aldık henüz balığa gitmek nasip olmadı ama gerçekten kullanışı çok rahat. Yayla gibi de bir bagajı var. 1.6 dizellerde yakıt sıkıntısı da çekmezsiniz az yakar.

Ya da Honda HRV ye bir bakmanızı tavsiye ederim. Fiyat ve yakıt konusunda bilgim yok fakat kullanış rahat ve genişliği de sizi tatmin edecektir.

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Selim abi.. :)

Sığmıyor değilde sıkış tokuş oluyor, diğer taşınacak eşyalar vs. derken malzeme çiziliyor ve eziliyor... çünkü biz nereye gidersek en az 3-4 kişiyizdir... her birimize ait 3-4 ekipmanla gideriz (kamış-makine) ve bu sadece bölgeye yerleştikten sonra, bir de bölgeye yerleşene kadar diğer eşyalarla birlikte farklı ekipmanlar da bizimle geliyor...

Asıl mesele şu, izin boyunca şehirden uzak kaldığımız zamanlar arkadaşlarla aynı gün sıkça avlak değiştirdiğimiz oluyor... örneğin 2km uzaklıkta farklı bir avlağa gitmek için herşeyi toplamamız gerekiyor çünkü araba sıkış tokuş, yer yok...

Her seferinde kamışları topla, makineleri çantaya koy ve bedenleri kes vs. toparlanmak en az 30 dakika sürüyor...

Halbuki SUV gibi bir şey olsa, kamışları kapatmadan ve köstekleri kesmeden hemen hızlıca avlak değiştirebileceğimiz birşeyler yapabiliriz... böylece zamandan kazanmış oluruz.... her seferinde de bu yorucu işlemi tekrarlamak zorunda kalmayız...

Asıl mesele bundan ibaret... :) bu yüzden içi ve bagajı geniş bir araba arayışına girdim...

Şu durumda ha golf ha 206 gibi birşey olur benim için :)

16. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ah Emir ah....! :)

Aynı dertten muzdaribiz sanırım..

Mutlaka verdiğin seçeneklere bakacağım ama benim bütçeyi aşıyor maalesef, keşke aşmasaydı...

Bugün yine kısa bir araştırmayla volkswagen tiguana ulaştım... ama yine sorun bütçe :)

Ya bütçeyi yükseltene kadar biraz daha bekleyeceğim, ya da iyi kötü demeden buradaki tavsiyeleride dikkate alarak bütçeyi tamamlayabilecek bir araç tercih edeceğim artık...

Bakalım ne olacak.. :)

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim abi, sen kullandın mı veya tecrüben oldu mu?

Kronik sorunlar, yakıt durumu vs. kısaca nedir..

Çok teşekkürler arkadaşlar ama bu ticari araç sınıfına girdiğinden ve aşağıda Önder'in dediği gibi 8 bin tl ekstra masraf, her sene muayene ve trafik hız limitinin düşük olması nedeniyle doblo, fiorino gibi araçları tercih edemiyorum... :(

Demek ki benim 206'ya taş atmayı bırakmalıyım... araba gözümde daha bir değerli oluverdi şimdi.... :D :D

Abi nispet mi yapıyorsun... :)

Bagajına sığmayacak büyüklükte sırtıkaralara diyelim... :rolleyes:

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vallahi bir yadikar ford ka arabam vardı benimle birlikte 4 kişli malzemeleriyle binip balığa gidiyorduk .:D:Dmrsparkle

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Önder çok teşekkür ederim... eline sağlık...

Güzel bir karşılaştırma yapmışsın.. :)

Symbol'ü mutlaka araştırma listesine ekleyeceğim..

Çok teşekkürler.. Muvaffak abide önermiş.. ikinci el piyasasını bir araştıracağım çünkü internet fiyatları gerçeği yansıtmıyor..

Tüp düşünmüyorum ama dizeli varsa inceleyeyim, siz kullandınız mı, kısaca bilgi verebilirseniz sevinirim... kronik sorunlar vs.

Teşekkür ederim..

Eğer yakın zamanda ava gidecek olursanız bu araçla, megane 2 station için artı ve eksilerini yazabilirseniz çok sevineceğim..

Hondanın yakıt konusunda centilmen olduğunu duymuştum ama herhalde uzun yolda bu durum değişiktir... ama ben iki şekildede kullanacağım için bir uçurum olsun istemem yakıt konusunda...

20. fırat_kbr

fırat_kbr fırat özkurt

opel combo güzeldir bence
    abilerim