Aradaki fark

Konu, 'Kamışlar' kısmında boss_16 tarafından paylaşıldı.

1. boss_16

boss_16 Abdullah

Surf kamış kaç metreye atar?
    Normal teleskopik kamış kaç metreye atar?
    İnsan gücü,kullanılan kurşun mutlaka fark eder ama aynı şartlar iki kamış arasında kaç metre fark yaratır?

2. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg
    kaç metre atttığını hesaplamadım ama yıllarca normal kamış kullanan biri olarak,dün 4.50 surf aldım ve üsküdarda ilk balığıma gittim.

sonuç:tüm rapalaları dibe gömdüm,kamış inanılmaz derce yordu,

surf alırken mutlaka ağırlığına dikkat edin:)

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

4. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

1-kamış tek başına belirleyici değildir.;) kamış+makina(surf olacak)+misina (mümkün olan en ince misina tercih edilecek)+kurşun ağırlığı (misina ve kamışın tartabileceği en yüksek gramaj olacak)+uygulanacak güç+ atış tekniği

2-bir italyan kanalında atış yarışmalarını izledim. 5 mt. civarında surf kamışla yapılıyordu. atanlar oldukça güçlü ve boylu kişilerdi. 175 gr. kurşunu 275 metreye, 150 gr. ise yanlış hatırlamıyorsam 240 metre kadar atabildiler. dikkat edilirse ağır kurşun daha uzağa gidiyor.
    3- gülle savurur gibi yandan yapılan atış şekli tercih ediliyordu. bu kaşın uzunluğundan kaynaklanıyordu sanırım.

yardımcı olur mu acaba?

5. boss_16

boss_16 Abdullah

Cevabınıza teşekkürler.Peki aynı şartlarda teleskopik kamışla ne uzaklığa atılır?

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Üsküdarda ilkkez balığa gittiğiniz için rapalalarınızı suya gömdünüz dip yapısını bilmediğinizden yani surf kamışın hiç suçu yok ...

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Teleskopik kamışla ne kadar uzağa atılır sorusunun bir cevabı yok. Teleskobik bir kamışın üretim amacı ileri atmak değil kamışın balık vuruşlarında daha ziyade yemli avlarda yaylanarak balığı daha kolay yakalayabilmesi.

Sörf kamışların üretim amacı ise oltayı daha ileri savurabilmek. Üsküdarda sörf kamışlı usta atıcılar 100 120 metreyi rahatlikla görebiliyorlar. Ancak onların yanında teleskobik kamışlarla atış yapanlar ise 60-70 m yi pek geçemiyorlar.

Ancak bu kesin bir kural değil. Atıcının kabiliyeti kol gücü atış tekniği elbette sonucu etkileyecektir. Ama teleskobik kamışla çok ileri atmaya çalışmak hem atıcıyı aşırı yorar hemde kamışın kırılmasına neden olabilir.

Şahin kullanan bir ralli pilotu ile ehliyeti yeni almış bir BMV sürücüsü yarışırsa kim geçer sorusunun cevabı gibi bir durum var ortada:) Acemi bir sörf kamışçı ile usta bir teleskobik kamışçı atış yapsa hangisi geçer bilmem ama aynı kişi sörf ve teleskobik kamışla atış yaparsa %40 civarı mesafe farkeder.

8. boss_16

boss_16 Abdullah

Aradığım cevap teşekkürler.