Serkan bey merhaba Ne tür bir av için makine alacaksınız? Eğer levreğe at çek içinse shimano z serisini öneririm Ben 4 gün önce shimano zeric 2500 aldım çok memnunum daha pahalı olan okuma trio 40 s'ye göre daha balanslı.İkisini de kullanıyorum fakat shimano'yu tek geçerim İzmir'den sevgiler
Estağfirullah şimdi istavrit, lüfer av tarzını bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim fakat levrek ve tatlı su turnası için 30'luk 40'lık hafif fakat kaliteli bir makine yeter.Marka ve model olarak net bir şey veremeyeceğim fakat bir makineyi hem turnaya hem levreğe kullanacaksan yedek kafası olsunki misinan naylon tipse iki ayrı kalınlıkta misinayı ayrı ayrı sarabilmen için yedek kafa şart olur mesela levrek için0.23 mm misina sardın tatlısu turnası için de 0.30 kalın bir misina diğer kafaya sararsan rahat edersin değiştirerek kullanırsın Fakat her balığın farklı disiplinleri var bir makineyi her sisteme kullanamayabilirsin Rastgele Serkan Bey İzmir'den saygılar
Özellikle İstanbul boğazında avlanıyorsan ve kullandığın kamış 3,50 m. üzerindeyse okuma Avenger AV65 öneririm.. kullandığın kamışın boyutuna göre yine Avenger AV serisinin daha küçük makinaları rahatça işini görecektir.. 100 TL. maksimum bütçe ile İstanbul gibi mekanda avlanan biri için fiyat + kalite yönünden gayet verimli bir makina olacaktır..
Ben tatlısuda turna, levrek, alabalık, kasna gibi balıklar için Shimano Catana 4000 aldım. Daha kullanma fırsatım olmadı ama uzun uzun araştırdıktan sonra aldım. Shimano gerçekten kaliteli bir marka...
anladığım kadarıyla genel kullanım amaçlı olacak http://www.avmarketi.com/asp/product/6879/OKUMA-TRAVERTINE-TR55-MAKINE bu makinayı önerebilirim fiyat performans açısından