Dostlar merhaba, Aranız yeni katıldığım için çok mutluyum.Zira çok sıkı bir amatör olarak uzun zamandır siz değerli ustaları ve forumları takip ediyorum,özellikle tatlısu raporlarını.Tatlısu dedim çünkü Erzurumda yaşıyorum.bölgemiz doğal yapısı itibariyle akarsuları , yapay ve doğal krater gölleriyle her türlü balığı barındıran özellikle bol oksijenli yüksek dağlarında dağ alabalığıyla meşhurdur.(tabi birde kadayıf dolmasıyla). Ağustos ayında bile tepelerinde abartısız söylüyorum yarım metre kar bulunan dağların arasındaki çoşkulu akarsularda alabalık avlamak benim için yaşadığım en keyif verici bir olaydır.Ya da meşhur aras nehrinin o güzelim yayın balığı için geçridiğimiz gecelerin heyecanı.. Neyse asıl sorunuma geçmek istiyorum.tabi yardımcı olursanız çok sevinirim. eşim trabzonlu ve bayramda trabzona gideceğiz.tabi bende hemen denize balığa gidecem.fakat bayramda büyük ihtimalle hava yağışlı ama olsun.şimdi siz üstadlara sormak isdediğim şu: 1-Aralık ayında hangi balığı avlayabilriz? 2-Havanın yağmurlu olması avı etkiler mi? 3-ilk kez denizde ve kıyıdan avlanacam saygılarımla...
ilk önce aramıza hoşgeldiniz.. istanbulda çinekop ve lüfer zamanı ancak trabzon ile istanbulu karşılaştırmak zor olsa gerek karadenizde bulunan üstatlarımız bu konuyu cevaplayacaklardır
Slm: Hemşehrim öncelikle siteye hoş geldin memleketimden adeta oranın temiz havasını almış gibi oldum bende senin gibi siteye yeni geldim bu ayda deniz hangi balıgı tutacagını soruyorsun akdenize gideceksen tatlı suyun denize akdıtıgı bir yer bulabilirsen levregin denizden tatlı suya girdigi aydır fosforlu yalancı balıkla tutabilirsin,karadenize gideceksen dip oltasın istavriti ikiye bölüp takarak kalkan balıgı tutabilirsin akdenizde,kefalde çıkma ihtimali yüksektir. Erzurumu yazın gelmeyi düşünüyorum görüşebilirmiyiz,benim baba memleketim orası sana RASTGELE der sana ve bütün erzurumlulara hayırlı bayramlar dilerim umarım verdigim bilgiler yeterli olur.
merhaba zeki abi.iyi bayramlar erzuruma gelirsen tabiki görüşürüz.gerekirse sizinle alabalık avına gideriz. zaten yazın erzurum muhteşem havasıyla tam bir yayla şehri oluyor..
evet arkadaşlar malesef kimse yardımcı olmadı. ben de forumları iyice araştırdım .eşkına ve istavrit avı daha uygun geldi. inşallah av roprlarımı sizinle paylaşırım . ne de olsa denizde ilk tecrübem olacak.
Trabzonda aralık ayında eşkina(mavruş) verimli olur.Buda size yetmesi lazım tutulması yemesi herşeyiyle bildiğiniz gibi özel bi türdür.Başka yardımcı olacagım konular olursa buyrun..Rastgele