Aralık ayında rapala avlarına devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. 3182

3182

Geçtiğimiz günlerde yine ekip olarak keyifli avlara imza attık. Artık hafta sonu avları ızdıraba döndüğü için merada tüm gün kalmak yerine kısa koşu avlar ile yetinmeyi tercih ediyorum. 4-6-7-9.12.2010 Tarihlerinde (Cumartesi,ptesi,salı,perşembe) av yapma fırsatı bulabildim . Zaman zaman yine aynı ekip olta salladık. Emre&Emre,Birol,Furkan.

Kullanılan kamış : Lineaffe Extreme Cast

Makina : Ryobi Proskyer

Kurşun : 150 gram

Misina : Samurai 0,30-0,35

Kandırıcı : Boğazda rapala ile balık tutacak arkadaşlar istoç taki REMIXON dan her türlü rapala yı temin edebilirler. Şahsen ben strike pro,river2sea,daiwa,remixon marka rapalalar kullanıyorum ve hepsini REMIXON dan aldım. (rapala başlı başına bir marka olmasına karşın artık tüm sahte balıklara verilen genel bir ad olarak kaldı :) ).

Yakalanan balık : Çinekop-Sarıkanat

Miktar : Sirküler de belirtilen limitler dahilinde.

Çok yorgunum

Avlarımız sirküler de belirtilen ebat ve limitler dahilindedir.

(C) MMX Telafet Team Entertainment.

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Gönülden tebrik ederim.Çok başarılı bir av gerçekleştirmişsiniz.Benimde İstanbula gelme zamanım geldi de geçiyor bile.

3. Tebrikler bereketli av olmuş. Daha iyileri rast gele .

4. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Tebrik ederim, rapalayla at-çek yapmak cidden yorucu oluyor.

5. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Tebrikler hepsi gümüş gibi parlıyor rastgele...

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Valla bende yorulmak istiyorum. hatta bu balıklardan yakalayıp perişan olak istiyorum.:D :D Ne güzel balıklar bende dün gece karadeniz kıyılarında aradım bu balıkları ama olmadı tek bir vuruş dahi olmadı. Yem deseniz yemi izmit körfezinden çapari ile yakaladım ve canlı olarak götürdüm. Yok yok yok onun için bende sizin gibi balık tutarak yorulmak istiyorum. Avınız için tebrikler

7. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Bülent abi o kadar yol gitmişsin biraz daha fazla yolu göze alıp keşke boğaza gelseydin:) gerçi tren daha kaçmadı balık hala devam ediyor ama biz dibinde olduğumuz halde işten güçten sadece haftada bir kez gidebiliyoruz.

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tebrikler, gece avcısı:)
    Bereketli olsun, Rastgele.

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Kadem abi eline sağlık güzel av olmuş. Keşke ben de yanınızda olabilseydim:)

Bilmediğim için soruyorum, boğaz avcılığında rapala atarken kullandığınız bu 100gr ve üstü kurşunları sırasıyla oltadan gelen misina,kurşun ve artık ne kadarı uygunda o kadar kulaç misina ve en uca rapala şeklinde kullanıyorsunuz sanırım da kurşunun şekli ve genelde misinaya nasıl tutturulduğuna dair beni bilgilendirebilirmisin.. Yani asıl kastım savurmada bu kurşunun misinadaki yükü nasıl hafifletiliyor?

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kadem abi oldu mu simdi bu biz nasıl çalışacağız iş yerinde:) Normalde haftasonu yakın diyerek avuturduk kendimizi ama cumartesi ve pazar hava durumu berbat gözüküyor. Bu haftasonu heralde balığa çıkamayız. Sence Boğaz'da çinekop ve rapalacılık ne kadar daha devam eder?

11. vahit

vahit vahit gökşen

tebrikler güzel balıklar...ben daha önceden sizi birisine çok benzettiğimi söylemiştim hala bi cevap alamadım????

12. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Tebrikler abi güzel balıklar :)

13. 3182

3182

Teşekkürler. Darısı başınıza. Bence geç kalmadan gelin.

14. 3182

3182

Sğaolasın. Teşekkürler.

15. 3182

3182

Telafet var. Sol kol dirsek sağ bilek ayaklar fakat balık varsa bu ağrıları hiç duymuyoruz. Sanırım adrenalinden.

16. 3182

3182

Teşekkürler.

17. 3182

3182

Buyrun gelin diyeceğim size ama bu hafta sonu telafet var hava şartları hiç iç açıcı değil. Önümüzdeki hafta içi denemekte fayda var.

18. 3182

3182

Sanada bravo. Hastalık yorgunluk dinlemeden devam. Bitirdiniz taştaki son balıkları.

19. 3182

3182

Teşekkür ederim rıfat. Buyur gel bekleriz misafirimiz ol. Telafeti gör :)

Ben şu şekilde düzenek kullanıyorum. Makinadan gelen misinenin ucuna fırdöndülü klips + Fırdöndülü kurşun ve ufak bir fırdöndülü klips ve 3-4 metre rapala bedeni bırakarak rapala.

Atış esnasında allah ne verdiyse abanıp olabildiğince açığa atmaya çalışıyoruz. Tabi atış mesafeleri sabah erken saatde farklı akşam çok farklı. :)

20. 3182

3182

Valla bu konuda hiç bir bilgim yok . Yani şu olursa balık yapar şöyle oldu balık yapmaz diyenlerden değilim. Giderim bildiğimi yaparım balık varsa tutarım yoksa dönerim :) .

Hafta sonu hava fena ama balıkçılıkda var bunlar. Etraf tenha olur daha güzel av yaparsın. Kıraçacılar merayı işgal etmez .