Herkeze merhaba.Aranıza yeni katıldım.Kısaca kendimi tanıtayım yaşım 18 mersinde oturuyorum.10 yasından beri balık tutuyorum.Genelde boru kurdu ile avlanırım ama şu sıralar çok iri kefaller çıkmaya başladım mersinde "T" iskelede avlanıyorum mersinde oturanlar bilir.Kefal için çarpma kullanıyorlar uzuyan kargılar ile yakalıyorlar bendede 7 metrelık uzuyan kargı var.Bu kargının ucu çok ince ince olunca çok hassas onu nasıl biraz sabitleştirebilirim?
Hoşgeldin kardeşim. Demek sen de Mersin'in kefalcilerindensin. Ben Birtürlü alışamadım şu kefale. En uç parçayı istediğin yerden kesip ucunun daha kalın olmasını sağlayabilirsin. Sonra oraya uygun kamış ucu al japonla yapıştır. Toplam masraf 1,5 tl. Uğraşamam diyosan Amerikan Pazarı ufuk ticarete git. Hüseyin Amca veya oğlu Memet abi var. 3 tl kamışın uç parçası 1 tlde kamış ucundaki halka 4 tlye parçayı değiştirirler. Şuan Ankaradayım ben ayın 15inde geleceğim. Çupra mırmır ne alemde bilgin varmı?
sistemi anladımda tam emin olmak için birkez daha sorayım. bu sistemin altında 3 lü kanca mı var eğerki 3lü kanca varsa bu yöntem den sen vazgeç,,vakti zamanında o hatayı bende çok yaptım, balığın olmadık yerine saplanıyor o 3lü kanca,10cm kefal yavrusunu bile tutuyordum yaralıyordum 25 lik misina kullanacaksın.7mt lik kargı kamışına 6.5mt uzunluğunda takımını ayarla,oturduğun yerden kamışı kaldırdınmı takım eline gelir,takımı suya atarkende avantajın olur,kısacası kamışın boyunda misinayı uzatma. kullanacağın iğne bu: kısa saplı çapraz iğne,boyu sana kalmış,yahut benzer boyda owner marka iğneye bak,daha hasasdır.. http://www.avmarketi.com/asp/group/396/540H-IGNE-GRUBU şamandıra bu:hasas şamandıra kullanacaksın,varsa bayilerde satılan el yapımı,ortası fındık büyüklüğünde,beyaz mavi kırmızılı renkte kefal şamandırası al, yoksa bu tip hasas şamandıra al, http://www.avmarketi.com/asp/product/140785/7500-A-3-GR-SAMANDRA-D-A-M-B-24-CM takribi 6.30 cmt misinanın bır ucuna klips diğer ucuna küçük fırdöndü takacaksın.tabii öncesinde şamandırayı bu misinaya geçireceksin.sonra klipsi yahut fırdöndüyü takarsın, resimde gördüğün şamandıra nın üstündeki yuvarlak kısmı suya çok az bir miktar batırabilecek şekilde,fırdöndünün üstüne kıstırma kurşun takacaksın. bu fır döndüye,biri 25cm takribi,diğeri 23cm boyunda,hazırladığın 2 kösteği bağlıyacaksın.biri diğerinden biraz kısa olacak. yem olarak ekmek içi,hamur,çok cıvık hamur olmuyacak...ve iğneyi kapatacak şekil verdirmeyeceksin..sadece iğnenin eğri kısmınına kadar kapatabilirsin.. yahut taze ekmek içinden bir miktar koparıp,2 parmağın arasında ezmeden yuvarlıyarak silindir şekli verip,solucan misali iğneye takacaksın,iğnenin ucundan geçirererk arkaya doğru,.hamurla filan uğraşma bu daha iyidir bunuda bitirdikhihi takımı suya attın dibe çöktü şamandıra dikeldi,misinanın boşluğunu alacak şekilde,kamışı kaldırıyorsun ve hazır kıta bekliyorsun kefal ekmeği sorarken senin şamandıra minik minik oynar aşağıya doğru tıp tıp misalihihi işte o esnada 2 ci 3 cü olmadı 4cü saniyede şamandıra oynerken,kamışı çırptıracaksın.kamışı tak diye kaldıracaksın,ama çok deyil 30 40 50cm yukarı doğru çırptırsan kafidir, mevcut kamışın markası özelliği nedir bilemiyeceğim,bu işlem için hassas kamış da olur,zaten bu tip devamlı avlanan biri,ucu sert ve ağır kamış kullanmaz.. carbon kamış bu tür av için en ideal kamıştır,oldukca hafifdir ve esnektir,, kamış esnek diye tasalanma,,onun özelliği o bende de var göl kamışı carbon 7mt ve ucu oldukca ince ve esnek,o senin kamışı çırptırmana negatif bir etki yaratmaz.. sen şimdi bu yöntem ile balık alırsın ve o üçlü kanca ile çırptırma yapanlara kinayeli kinayeli bakarakdanhihi ustaysanız böyle yakalayın deyiverirsin gibime geliyor gözünü şamandıradan ayırma