Araştırma - PROCATCH CAM RAPALA 11CM

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında sansarnemrut tarafından paylaşıldı.

1. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Araştırma - CAM RAPALA PROCATCH 11CM

Merhabalar

Birkaç haftadır almayı düşündüğüm malzemelerin listesini hazırlıyorum.

Uzun süredir aklımda olan cam rapalaları artık sipariş etmeliyim diye düşündüm. Malesef tahlihsizlikler sonucu sürekli özenip bezenip satın aldığım sahte balıkları taktırıp denizde bırakıyorum.. Bu yüzden sahte kolleksiyonu oluşturamadım. Eminimki kullananlar vardır bu cam rapalayı.. Özellikle kıyıdan at-çek ile levrek tutmayı planlıyorum. Değerli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum sonrasında siparişi geçeceğim. Şimdiden teşekkürler.

http://www.avmarketi.com/asp/product/15196/PROCATCH-BBK-01-CAM-RAPALA-11CM

Avmarketi.com 'dan sipariş vereceğim.
    Fiyatı : 17,80 TL
    Havale ile : 16,91 TL
    K.Kartı ile : 17,26 TL

Levrek üstadı yazmışlar fakat ne kadar doğrudur bilemiyorum.. :)

Son düzenleme: 28 Aralık 2010
  2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Orjinal Gelibolu yapımı sahtelerle alakası yok bunların fiyatıda kalitesine göre çok çok fazla. Yazık günah bence verilicek paraya..

3. Max_izm

Max_izm Mehmet

Favori Kamış:
    Okuma salina Seaspin 240cm
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    bencede gerçeğine pek benzemiyor izmir tarafında bulabilirsin el yapımı olanları

Son düzenleme: 28 Aralık 2010
  4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Yurdumun kendini girişimci olarak gören çakallarının emek hırsızlığı olarak görüyorum.

İş yaptığı, iyi çalıştığı ispatanan her ürünün hemen uzakdoğu ülkelerinde 1 dolar gibi fiyatlara sahtelerini yaptırıp getiretmek artık adet oldu.

5. avcıbalıkçı

avcıbalıkçı ibrahim

bunun iş yapacağını sanmam renk olarak mavi kullan birde avlanacağın yer neresi selam

6. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Anladığım kadarıyla sizin Gelibolu'ya gidip bu işin mucidiyle tanışma ve orjinallerini görüp alma şansınız olmamış.Herşeyden önce bu sahteler amatör bir ruhla kişisel ihtiyaca yönelik tasarlanmış ve yayılmıştır.Zamanla amatörler arasında yapımı yaygınlaşmış ve çok güzel örnekler ortaya konmuştur.Dolayısıyla biraz araştırma ve küçük bir alışverişle herkes bu sahteleri yapabilir.Hal böyleyken bu ürün bana sanki olmaması gereken bir ürünmüş gibi geldi.Üstelik yine biraz araştırmayla orjinallerine heryerden ulaşmak mümkün.Rasgele.

7. Taytai

Taytai Mustafa

Favori Makine:
    Okuma
    Oldukça güzel görünüyor ama prensip olarak adı geçen siteden o ürünü almamayı tercih ettim. Geliboluda bu işe emek vermiş ustalar var. Tamamen el emeği ve göz nuru ile bu sahteleri yapıyorlar. Dahası nasıl yaptıklarını da kimseden gizlemiyor. Yapım videolarını bile yayınlıyorlar. Hal böyleyken birilerinin daha çok para kazanma hırsı yüzünden uzak doğuya yaptırdığı kopyaları almak bu ustalara ve emeklerine saygısızlık olur.

8. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Aslında bu açıdan hiç bakmamıştım. Gelibolu sahtesi olduğunu duymuştum fakat bu kadar ayrıntılı araştırmamıştım.

Bu tarz sahte sahteleri satın almak gerçekten bu işe emek vermiş insanlara haksızlık olur.
    En kısa zamanda orjinallerinden temin edeceğim.
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

9. SmH

SmH Semih Sezer

Favori Kamış:
    Farketmez Su Kamışı bile olur :)
    Favori Makine:
    Dam ama modelinin hatırlamıyorum ;)
    Eğer isterseniz satılan bir site biliyorum ve gercekten harika yapıyorlar. İlgilenirseniz özel mesaj yoluyla siteyi verebilirim

10. dratınç

dratınç Atınç TUNÇ

Bence de marka olarak kabul görmüş olanlardan kullanırsan daha iyi edersin. Bi de mümkünse netten değil de görerek al bu tip sahteleri, en azından muhattap olduğun kişiden bilgi de alabilirsin.

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tabiri caizse Ges çakmalarından kullanmış birisi olarak, yüzüşlerinin asıl yapımcısı tarafından yapılmış olanlarla alakası olmadığını söyleyebilirim. İlk aldığım GES gelibolu menşeyliydi, arkasından yaklaşık 30 dakikalık at-çek sonucu yenikapıda bir levrek bile getirebilmiştim. Sonradan piyasaya yayılanların dengesi ilk aldıklarım gibi değildi. Ne çekişi ne yüzüşü benzemiyor. Birincisi çok çabuk batıyor, bir çoğunda su üstünden gelsin diye oltayı havaya dikmeniz gerekiyor. Orjinal olanı bırakıldığında yavaşça kuyruktan aşağı dönerek batıyor. Orjinal olmayanlar orta ağırlık merkezli batıyor, sırf bu yüzden suyun üstüne kafa çıkarmıyor çekerken.

12. Taytai

Taytai Mustafa

Favori Makine:
    Okuma
    Duyarlılığın ve anlayışından dolayı asıl biz teşekkür ederiz.

13. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Aynen katılıyorum. Her kelimesi doğru.

14. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Arkadaşlar Ges bir tek Gelibolu dan temin edilir başka yer ve mekandan kesinlikle temini söz konusu değildir...

15. OMMG

OMMG OKAN

Peki Gelibolu ya gitmek gibi bir durumumuz yok ise başka bir temin şekli varmı acaba ?

16. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Hemen her malzememi avmarketi.com'dan temin ettiğim için bu cam rapalayı da görür görmez sepete attım, ve geçtiğimiz ay (Ocak'ın ilk haftası) Mersin/Taşucu'nda rüzgarlı bir havada denedim. Yerel balıkçıların sahtelerinin iş yapmadığı saatlerde ben arka arkaya (WTD aksiyonuyla) biri kiloluk diğeri 3.5 kg olmak üzere 2 levrek aldım. Daha sonraki araştırmalarım sonucu ki bunda siz değerli forum üyelerinin etkisi çok oldu, bu sahtenin emek hırsızlığının bir ürünü olduğunu öğrendim. Bundan sonraki ilk işim bidahaki deniz avım öncesinde gerçek bir GES temin etmek olacak. Saygılar..

17. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    İlle günün birinde Saroza yolunuz düşer çaylarımızı yudumlar iken nasıl yapıldığı nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlatırım biraz meşekatli bir iş lakin kendi yaptığınız sahte ile av yapmanında zevki bir başka....

18. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    valla bu işe benim arkadaşımda daldı cam rapala işine dökdü bir kaçtane yaptıda bakalım daha elime geçmedi :) benim mekanlarda cok melenur miranurda diyorlar,onlara deniyecegim ben bilhassa fırtınalı hawalarda :) bakalım ozaman verim vericekmi tabiki ilk yapan ustalar bunun formulunu orjinallıgını cözmus insanlar onlardan bin kere allah razı olsunki bize böyle bi rapalayi gösterip öğrettikleri için balık cıkmıyor bende moralım bozuluyor gitmiorum :) artık güzel avlarim olunca raporlayacagım :) herkeze RASTGELe.

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    gelibolu sahteleri

Arkadaşlar şu yerli malı yurdun malı, el yapımı, camdan yapılan, Gelibolu Rapalaları nerede? söyleyecek yok mu? en azında telefon numarasını verseniz. Bir defa olsun çinlilere çalışmayalım. el emeği göz nuru gelibolu sahtesi cam rapalası almak istiyorum. telefon ve adres forumda etik değilse özelden gönderebilirsiniz. cevaplarda hiç kimse yerini söylememiş.
    Hasan.

20. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    GES konusu malzemenin bu şekilde ilgi görmesine şaşırdım..emeği geçen - yapan kişi Tayyar Tunç( yanılmıyorsam) a tebrikler..

rapala ve yozuri gibi milyarlar ca dolarlık yatırım bir sürü deney aerodinamik hesap bilgisayarlı çizimler bir sürü maaşlı insan sanatçısı dahil...

ama gel gelelim gelibolu sahtesi , bunlara tercih ediliyor..

bence olaya şu şekilde bakmak lazım , aynı yerde aynı zamanda farklı malzemeler kullanarak deneme sonucunda karar verilmeli..

öyle dahi olsa,

1 saat boyunca bir rapalaya gelmeyen balık ardından başka bir markaya gelirse..

- ahanda bu iş yaptı denir..

ama acaba oralarda başlangıçta balık yok iken , o bir saatın sonunda bölgeye bir sürü levrek gelmiş olamazmı..

bu işler biraz değil bence karışık işler..ama toplumda şu görüntü var.

- ne tavsiye edersiniz ? ve tavsiyeye uyulması,,bir şeyin adının çıkması ve her türlü halde kullanılır hale gelmesi..