Arctic Char(Alp Alabalığı) / El yapımı sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar.
    Minik seriye devam, burada da Arctic Char(Alp alabalığı) yapmaya çalıştım. Değişik bir çalışma olması için de silikon kuyruk takarak hibrid bir sahte balık oluşturdum. 4,5 cm boyu ve 4 gr ağırlığı olan Sinking(suya batan) modeli oldu. Damak yapısı dik açılı ve geniş bir yapıya sahip olduğundan aksiyon olarak; daldığı derinlikten çektiğinizde aynı derinlikte yanlara seri yalpalar yaparak kuyruk titretiyor ve bıraktığınızda çok yavaş şekilde batmaya devam ediyor.

Kullandığım Malzemeler:
    6 mm kalınlıkta Balsa levha
    1 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk. epoksi yapıştırıcı
    şeffaf ahşap tutkalı
    sarı alüminyum folyo
    akrilik boyalar
    çelik bilye
    sahte silikon balık
    epoksi gözler
    simli kalemler
    2 mm kalınlıkta sarı şeffaf mika

Balsadan 2 parça kestiğim modelin ortasına simetrik olarak çelik telin, bilyelerin ve silikon balığın kesmiş olduğum kuyruk kısmının yerleşeği yuvaları oyuyorum. Teli, bilyeleri ve kuyruğu yerleştirdikten sonra ahşap tutkalı ile parçaları birleştirip, üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplıyor ve kuruduktan sonra zımpara ile düzeltiyorum. Sarı alüminyum folyoyu çift taraflı bant ile yapıştırıp üzerine tornavidanın arkası ile pul desenlerini veriyorum. Bir kat epoksi ile kaplayıp akrilik boyalar ve simli kalemler ile renklendiriyorum. Damak ve göz yuvalarını açıp gözleri ve damağı epoksi ile yapıştırıyorum. 2 kat daha epoksi ile kaplayıp, koruyucu spreyi sıkıp sonlandırıyorum.
    Keyifli seyirler.

Son düzenleme: 5 Temmuz 2010
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Artık bir Sergi açsan diyorum be Abi.

Özcan abi ,

GES ler gibi hep aynı kalıpta kalmayıp sürekli kendini geliştiriyorsun.
    Hem Kendin yeni şeyler öğrenip hemde ayrıca zahmete girip Bizlere anlatıyor, öğretiyorsun.

Sağolasın.

Selamlar & Sevgiler.

.

3. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    çok tatlı bir balık :p bunu balıklar yemeye kıyamaz :)

4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Elinize sağlık.

Herseferinde imrenerek izliyorum yaptığınız sahteleri. bu bir yetenek. Ben yapamam, okadar becerim yok. Ellerinize sağlık umarım buyuk avlara imza atar alınteri sahteleriniz.

Not: O slikon kuyruk düşmeyecekmi zamanla?

5. LapinCash

LapinCash

Bu benim çok hoşuma gitti.Birde tüm sahtelerının resmi varmı abi.

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Tarcan kardeşim. Öncelikle sergi açmaya değecek kadar güzel bulmuş olduğun için çok mutlu oldum ve bir o kadar da gurulandım. Bu güzel yaklaşımın için çok teşekkür ediyorum. GES ler de güzel işçiliği olan sahteler, hiç kullanmadığım için başarı ve aksiyonları hakkında yorum yapamayacağım. Sanırım belli kalıplara bağlı olarak döküm yapıldığı için formlarıyla fazla oynayamıyorlar ancak renk ve görünüm olarak onları da çeşitlendirmek mümkün. Balsa ağac ile yapılan sahtelerde ise sınır yok diyebilirim. Sizin yaratıcılığınız oranında şekil, aksiyon, renk vs. gibi sınırsızca çoğaltabilirsiniz. Emin ol sizlerle paylaştığımda aldığım haz enaz yaparken aldığım zevk kadar, hatta değerli yorumlarınızı okudukça bu kat be kat artmakta. Sağlıcakla kal sevgili dostum.
    (Sergi için oldukça çoğaltmam gerekecek sanırım. Yağlı boya resim sergisi için belki yeterli olurdu sayı, kapladığı hacim olarak ama sahteler için aynı şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Ben sergiyi yine burada, bu sayfalarda sizlerle paylaşmak için açacağım inşallah :) )

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Bilal kardeşim, bence kıysalar çok iyi olacak; eğer sen öyle diyorsan hemen façasını bozayım biraz ;)

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim sevgili üstadım, sizlerin de avları bereketli olur inşallah. Silikon kuyruk zamanla birşekilde düşse de sorun değil. Aynı kuyruktan elimde fazlasıyla var, hemen yerine yenisini takarım, yeter ki iri bir turnanın, sudağın ya da levreğin ağzında kalsın. :)
    Sağlcakla kal.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Emre. Sen istersin de ben yapmam mı hiç? Elimde 1-2 sahte daha var, onlar da bitince hepsini bir araya toplayıp ufak çapta bir sanal sergi düzenleyeceğim inşallah sizler için. Sevgiyle kal.

10. LapinCash

LapinCash

Süper olur.