Arıyorum.. (İ.Kenan Atasagun / Survival)

Konu, 'Genel Konular' kısmında xnode tarafından paylaşıldı.

1. xnode

xnode B.Cem HANER

Arkadaşlar merhaba; 20 yıl önce sahip olduğum bir kitabı tanıtayım sizlere. Bu kitabı biri benden rica etmişti ancak gidiş o gidiş :(

Kesinlikle kampçılık yapmak isteyen herkesin sahip olması gereken bir kitap. Çok eski bir kitap olmasına rağmen, doğada yalnız kaldığınızda hayatta kalabilmek için bilgiler var.
    Mesela;

Hangi böcekler yenir, susuz kalınca idrar, kan içilebilirmi, çizimleri ile bungalov ev yapma, dikenden balık iğnesi, otlardan misine yapma.. tuzak çeşitleri, kızılderili bolaları, ok ve yay yapmak.. kibritsiz çakmaksız ateş yakma teknikleri, mors alfabesi, uçaklara işaret verme, kendini belli etme, kendini belli etmeme, kamuflaj yöntemleri, koku saklama yöntemleri, yön bulma, bulut ve hava durumu okuma, harita okuma vs. vs. daha neler neler..

Kitabın yazarı : İ.Kenan Atasavun
    Kitabın adı : Survival
    Konusu : Yeşil bere / Doğada hayatta kalma sırları

Tanıtım : Yıllarca birikmiş bilgilerimi, başkalarına da faydalı olmak amacı ile yazıya dökme ihtiyacını hissettim.
    Nice yıllar beraberce kampcılık, avcılık ve "tracking" denilen uzun menzilli yürüyüşler gerçekleştirdğimiz arkadaşlarımı bu vesileyle saygı ile anıyorum. Vahşi doğadaki beraberliğimizi ve yaşadığımız serüvenleri anımsarken o günlere hasret duymamak elde değil.
    Eleştirilerinden yararlandığım değerli avcı dostlarıma ve hiç bir yerde yazılı olmayan engin tecrübelerini aktaran Birleşik Devletlerden yeşil bereli arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.
    İ. KENAN ATASAVUN
    (İstanbul, Aralık 1986)

Ürün Detayı
    Barkod : 9789751488597
    ISBN : 9751488597
    Ebat : 19,6 cm x 27,5 cm
    Teşekkürler selamlar.

Son düzenleme: 4 Temmuz 2008
  2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    cem dostum dostum diyorum çünki yaşını bilemiyorum şayet yaşça benden büyüksen özürlerimi kabul et sen şimdi bu kitabımı tanıtıyorsun yoksa bu kitabı arıyormusun yok kitabı arıyorsan ben 1987 yılında bu kitabın bir fotokopisini çekip ciltlemiş idim şu an balıkesir burhaniyede annemin evinde ne tesadüftürki ben bu gece sabaha karşı yola çıkp burhaniyeye gidiyorum dostum seni anlayabiliyorum gerçekten muhteşem bir kitap gençlik yıllarımda bu kitap sayesinde tek başıma doğada yaşamayı öğrenmiştim şayet bu kitabı arıyorsan acele cevap yaz ;) :)

3. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    namık abi galiba haklısın şehirde yaşamak için kitap şart ama dediğiniz kitabın değişik versiyonları muhakkak vardır

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    namık biliyorum bende zaten onun için annemin evinde bıraktım ya artık ihtiyacım yok:) :) ;)

5. cranberries666

cranberries666

6. xnode

xnode B.Cem HANER

eyvah eyvahh harikasın. evet bu kitabı hem bilmeyenlere tanıtıyorum hem de arıyorum. çünkü vefasızın biri benden bu kitabı aldı ve kitap gitti.. :(((( Bahsettiğim olay 20 sene önce oluyor. :(
    Bu kitabın, benim profesyonel dağcılık ve kampçılık hayatımda önemli bir yeri vardır ve çok etkilemiştir..

1975 doğumluyum avrupai zihniyete sahibim hitapta hiçbir sorun olmaz ve alınmam..
    Bir şekilde fotokopi ile dahi olsa edinebilirsem çok memnun olurum. Naısl yaparız nasıl ederiz acep. :confused:

harikasın cranberries666. tamam esabi dostum hiç zahmete gerek yok. ben bu kitaptan 5 tane falan alayım dursun. Bazı kişilere de hediye etmek istiyorum çünkü. 6 milyonmuş para değil...

Son düzenleme: 4 Temmuz 2008
  7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sen benim annemi tanısaydın ya himalayalara yollardın yada kendin giderdin :p :p
    annecimi çok özledim yarın öpeceğim ellerinden:) :) :)

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sorun değil kardeş önemli olan işinin halledilmesi senin adına sevindim:)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    başım üstüne sağolasın:) :)

10. xnode

xnode B.Cem HANER

çok teşekkür ederim.

11. graph

graph Gulsah

Arkadaşlar merhaba,2008in konusu ama umarım birileri buradadır.
    Ben de bu kitabı arıyorum. satışını bulmadım. Lütfen satışı yapılan bir yer biliyorsanız yada elinizde varsa (Esabi) bey lütfen y ardımcı olur musunuz.
    Teşekkürler

12. graph

graph Gulsah

Xnode sana satın almak için atılan link suan çalısmıyor.Eğer elinde varsa kitaptan bana yardımcı olurmusun