MERHABA DEGERLI ABILERIM VE KARDESLERIM KAFAMA TAKILAN BI SORU VAR ARKADAN KALAMALI MAKINELERLE ONDEN KALAMALI MAKINELER ARASINDA CIDDI FIYAT FARKI VAR BUNUN SEBEBI NE ACABA VE HANGISI DAHA SAGLAM SIMDIDEN CEVAPLARINIZ ICIN COK TESEKKURLER
ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti, iyisini bilmiyorsan pahalısını al, ucuz mal alacak kadar zengin değilim...., genelde fiyatı yüksek olan makina iyidir, nedenleri kaliteli malzeme, işcilik, kullanım kolaylığı vb. dir.ama sen iki makinanın özelliklerini yazasan aradaki farkı iyi ve kötü yönlerini söyleceklerdir.
At-çek için düşünüyorsan önden fren sistemli olan modelleri seçmenizi tavsiye ederim. Zira daha hafiftirler ve kamış üzerinde daha dengeli olurlar. Birde önden fren sistemli makinalarda parça sayısı azdır, ne kadar az parça o kadar düşük sorun demektir.
Çok net bilmiyorum farkini fakat arkadan kaloma genelde ufak ve bazi orta boy makinalarda oluyor. Arkadan kalomalilari açmak bakim yapmak toplamak daha zor. Ilginçtir arkadan kalomali makinalarim muhtelif problemlerden ötürü pert. Daha hasas ayar desem degil kullanim rahatligi desem degil. Aliskanlik heralde ben önden kalomalilari daha bir güvenle kullaniyorum
Arkadan kalamanın, büyük balığı yakaladığında acil olarak yapman gereken kalama değişikliklerini kolaylaştırdığı söylenir. Tabi balık oltaya binmişken o heyecandan akıl edip de kalama ayarı yapabilirsen.. Elimde 5.000 lik bir sazan makinesi var arkadan kalamalı, makinenin heryeri sağlamken kalaması bozuk :S bence de arkadan kalama pek sağlıklı değil..
aralarında ciddi bir fiyat farkı olmaması gerekir.tercih meselesidir genelde kalmayı sık kullananlar arkada olmasını tercih eder .şahsen ben o şekilde kullanıyorum.her ikisinide kullanıyorum birbirlerine çok üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum.dediğim gibi sadece tercih.
Buna eşdeğer diye bakmayın arkadan kalama olanda önde de kalama var; yani size fazla fazla özellik vermiş; ayrıca CI4 malzeme kullanmış; fiyatı kıyaslama yapabilmek için makinaların eşdeğer olması lazım; yani tri drag yerine yalnızca arkadan draglı olması gerekiyor kıyaslamanın mana kazanması için...