tabancayı el yapımı ahşap sahteyi boyamak için alıcam. üstten boya hazneli almak istiyorum. kaç milimetrelik ucu olması lazım ?? (bazılarının ucu iğnesi bi kaç tane var farklı ebatlarda ve değişebiliyor) hangi marka/modeli önerirsiniz? satın alabileceğim istanbul içi dükkan var mı?(bauhaus ta magicbrush falan var. bütce 300 tldir.(kompresör buna dahil değil) ...bu iş için 500(badger fln) liralık markalar gereklimidir ? yoksa bu bütçe yeterlimidir?
Airbrush olarak badger iyi bir markadır fakat fiyat olarak son durum nedir bilmiyorum.sadece sahte balık boyamak için cok detaylı bir tabancaya gerek yok.sadece alacağın kompresorde hava ayarlaman gerekiyor.model maket satan mağazalarda airbrush bulma imkanın mevcut
Bu arada boyama hakkinda bilginiz ne durumda.Astar boya vernik vs. Isterseniz bu konu hakkindada size yardimci olabilirim
merhaba öncelikle eğer bu işe yeni başlayacaksanız ucuz ürünler almanızı tevsiye ederim zira yeni başlayanlar genellikle airbrush kullanmasını temizlemesini öğrenene kadar bir kaç airbrush harcarlar (bozarlar). ucu 0.25 - 0.35 arası olursa iyi olur zaten kalın atışlarda sorun yok ince atışlarda kalınlık önemli. Eğer aceleniz yoksa www.aliexpress.com den 20$ civarına bir airbrush alabilirsiniz (ben öyle yaptım) geyet kaliteli ürünlerde var size tavsiyem bu yöndedir. Eğer alırsanız yanında mutlaka yedek parça almayı da unutmayın. özellikle iğne, iğne çok sivri olduğundan çok çabuk ucu bozulabiliyor. benim alışveriş yaptığım satıcı bana 14 günde ulaştırdı. (ben yedek parça ve hortum ile beraber 60$ ürün almıştım) uçak ile gönderi yaptı 50$ civarına hızlı gönderi yaparlar. bu arada aldığım ürünler çok kaliteli idi Türkiye deki 100-150 civarı ürünlere bedeldi
boya hakkında hiç bilgim yok. yardımcı olursanız cok mutlu olurum.ahşap maket balığı yaptım diyelim. bu videoda 8:10 dakikada adam şeffaf birşey sürüyor. sonra hemen ardından bembeyaz olmuş bir balığın üzerine boyamaya başlıyor? o şeffaf ve beyaz olan şeyler nedir? https://www.youtube.com/watch?v=J8IK22dmLos bu videoda da 3:30 da daler rowney fw beyaz akrilik püskürtüyor galiba fakat hızlı mı geçiyor yoksa beyaz değil de şeffaf mı o? bu akriliği üstüne normal boya da sürüle bildiği için yapıyor sanırım ama neden beyaz şişeden şeffaf cıkıyor o boya değil de başka birşey mi anlamadım? https://www.youtube.com/watch?v=tc4Ow7CBxXc bu videoda da dk 3 ten sonra birşeyler karıştırıyor? dışına cam gibi şeffaf parlaklık ve koruma veren birşey sürüyor(sanırım vernik) ve bir gün sonra bir kat daha geçiyor ve 2 gün daha onları bekletiyor. nedir bu yaptığı ?epoksi desek 5 dk lık 30 dk lık ları var mış bu adam 3 gun bekletiyor bu yaptığı daha mı sağlam bir şey çünkü denize girecek. dayanıklı parlak ve koruyucu olması lazım. bu son kat için bu iş için iyisi hangi vertik türü markasıdır? https://www.youtube.com/watch?v=uPD89qLf_7I yardım eden edecek olan herkesten Allah razı olsun.
Boyama silsilesi soyle.ilk once guzelce bir zimpara materyale gore astar boya en son vernik olacak.ahsap olmasindan dolayi ilk olarak vernik atip sonra astar uygulamasi yapiyorda olabilir.Boyalar muhakkak akrilik olacak.Ben airbrushlari maket boyamada kullandigim icin uclarina fazla dikkat etmiyorum.sonucta maskeleme yapip boyama yapacaksin.Burada kullandigin kompresordeki hava cikis ayari airbrustaki tetige bastigindaki boya cikis miktari ve mesafe onemli
1. video orada kullandığı malzeme epoksi yapıştırıcı ama malzeme her türlü kotuma sağlayıp vernik gibi olduğu için (sertlik vernik vs) onu kullanıyor. 2. videoda o attığı beyaz astar kullandığın boyaya göre farklılık gösterir 3. videoda kullandığı epoksiyi yüzeyi sağlamlaştırmak ve vernik olarak kullanıyor epoksi malzeme çok farklı çeşitleri olan bir malzeme vernik olarak kullandıkları 30 dakika epoksi olarak geçiyor ve 5 dakika epoksiye göre daha sıvı olduğundan motorla çevirerek her tarafa eşit düzeyde yayılmasını sağlıyor. buda benim yapmış olduğum bir sahte bende daha yeni başladım. resim yüke
orkun bey, bu createx in florasan, transparan, sedefli, yanardönerli, gibi boyaları 60ml 24lira bunlar akrilik midir? bu iş için uygun mudur veya daha da iyileri nelerdir?
ekrem bey teşekkürler. bu iş için en sağlam ve uygun tutkal hangisidir acaba?. balıgın bir yüzü ile diğer yüzünü yapıştırmak için?