Satan kişi ürünün orjinal olduğunu söylüyor. yurt dışından getirtmiş. özellikleri şöyle : örgü misina (braid) SPECTRA MARKA 1000 MT 100 LB- 55 KG ÇEKERLİ 0.55 MİSİNA KALINLIĞI YEŞİL RENK 100 milyon sizce almalımıyım ?
Biz bunu söylemiştik sanıyorum. 1 Libre = 1 LB = 455 gram. 100 LB ise, eder 45 kg. Yeterince açık sanırım. Spectra, bildiğiniz dyneema'dır. Ama patentli bir isimdir bunlar. Ve sadece kullanılan fiberi, yani iplik türünü gösterir. Yani, spectra bir marka değil zaten, olmazda. Bugün spectra'nın, en zayıfı olan 900 serisinin dahi 1000m'si 200TL den aşağı değil yurtdışında. Dyneema'yı biraz daha ucuza bulabilirsiniz, o da SK61 gibi zayıf modellerini, SK65, SK71 gibileri gene 200TL'den aşağı değil. Burada gene apaçık bir yamuk var yani, görülüyor açıkca. Sana polyester ipliği (Dacron) spectra diye okutacaklarmış gibime geliyor.
birde bu var : http://www.avmarketi.com/asp/product/10060/1-00-Captain-DYNEEMA-DACRON-BOBIN-MISINA-500mt almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz. kullanan var mı ?
bir de bu var : lütfen bir tavsiyede bulunun .... http://www.avmarketi.com/asp/product/8078/070-PELICAN-BULL-BOBIN-ORGU-MISINA-1000M sizce hangisi en uygun
bir şöyle bir şey buldum : BERKLEY WHİPLASH 0.17 - 275 MT ÖRGÜ MİSİNA KARGO BEDAVA 95 milyon iyi mi fiyat. ( bunu kıyıdan av için almayı düşünüyorum)
Kristal küreyi kaybettim. Baklalarıda fare yemiş. Tarot detseini de oğlan dağıtmış. Kısaca falcılık etmek için gereken teçhizatımız mevcut değil. Bu nedenle müneccimlik ederek, senin ne iş için misina aradığını bilmek şansımız da yok. Eğer bu misinayı ne yapacağını söylersen, o zaman sana şu veya şu diyebilme şansı olacaktır sanıyorum. Makinen ne, kamışın ne, el oltası mı, çapari mi, sahte mi, silikon mu, levrek mi, orkinos mu vs. vs. hepsine göre senin için lazım olan misina değişir. Hatta bazen misina yerine çamaşır ipi daha iyi bile olabilir.
bir tane tekne için ağır işçi bir tanede kıyı için ince örgü misina arıyorum. ama kıtı kıtına yetecek bir misina istemiyorum. o yüzden 1000 yada 500 metre almak istiyorum.
1000 m misinayı saracak bir makine bulmak zaten pek olası değil. EFFE marka dyneema misinalar var. 0.16 veya yoksa 0.20'sinde 2x100m al, kıyı için kullan. Teknede kullanmak içinse, Whiplash 0.21 misina al. 270m'si yeter. Altına gerekiyorsa sağlam, kalın bir normal misina sararsın bunların.
abi sen tamamen farklı sikletlerde misinalar sunuyorsun. 0.15'den 1.00'a kadar tüm misinalar hakkında yorum yapma imkanımız yok. ha bana kalırsa örgü işini şimdilik boşver, orta-üst kalitede 1000 metrelik bir bobin 0.30 al, bana göre 0.30 joker misinadır, ne ince ne kalın, az çok her yola gelir. kıyıdan beklemeli avlar için 300-400 metresini makinana sararsın, artanı teknede yemli dip avı için kasnaklara veya tekne oltana sararsın. istersen, hedef çok büyük olmadığı sürece sırtıda çekersin. bunlara ilaveten 50 veya 100 metre 0.20-0.30 arası yüksek kaliteli bir misina alıp beden ve köstek yaparsın. kıyıdan at-çek yapacaksan birde 100-150 metre ince ama kaliteli misina alırsın. büyük balığa atıcam dersen birde orta halli 0.50 civarı 500 metre aldınmı senin iş tamamdır. naçizane görüşüm beden ve köstek için uygun nitelikte ve iyi kalitede misina kullan, gerisine çok fazla harcama. ama net bir yorum yapılabilmesi için kriterlerini belirlemelisiniz.
şimdi iki tane yeni makinem var. 1)biri çıkrık. 0.50 den 500 m kapasitesi var. buna çok ama çok güçlü bir misina sarmak istiyorum. bir gün o an geldiğinde beni yolda bırakmasın yeter ki..( akya , orkinos yada başka büyük predator balıklar) 2) küçük bir makinem var. bunada çok güçlü bir misina istiyorum. hem çok uzaklara atış yapabileyim. hemde teknede palamut torik çekebileyim. Makina 40 lık.
sen dıyosun kı hem pastam dursun hem karnım doysun dynemaa kullanacaksan 0.18 ı gecme bılemedın 0.20 atıs kabıleyetın ıyı ıse sorun yok tekne bıle cekersın berkley ıyıdır alırsan berkley al derım .mısına ne kadar kalın olursa kamıs ın fıncanlarına surtunme o kadar fazla olacagında atıs mesafesınde mısına kalınlastıkca bı azalma olacaktır o yuzden ılero atıslar ıcın ınce mısına tercıh edılmelı ılla ıp olacaksa bence kıyıdan avlar ıcın ıp mısınaya hıc gerek yok kamısı sallandın dıbe takıldı kurtaramazsın yada cok zor kurtarırsın en olmadı kopartırsın oda ucuz bı malzeme degıl yazık gunah
çok uzağa atış için surf takım gerekir, onlada teknede sırtı çekmek abes olur. bence siz acele etmeyin bol bol araştırma yapın, sonra zaten kafanızda birşeyler şekillenir. herşeyin en iyisine en güçlüsüne sahip olmak size maddi kayıptan başka birşey getirmeyecektir. bence sabırlı bir şekilde tecrübe edinmeye bakın, malzemelerinizide en azından sizi bir süre idare edebilecek orta sınıf ürünlerden seçin, sonrasında kafanızda detaylar şekillenir.