Arkadaşlar Av Belgesiyle ilgili yardımınıza ihtiyacım var

Konu, 'Tebliğler' kısmında Oldboy24 tarafından paylaşıldı.

1. Oldboy24

Oldboy24 Mehmet Cenk

Öncelikle selamlar bu hafta içinde 6.5 metre bir balıkçı teknesi alıp foçaya bağlamayı düşünüyorum. Tekne kamaralı falan sadce adı balıkçı gibi bir şey hatta linkinide vereyiim daha sağlıklı olur.

http://www.tacarboat.com/turkce/balikci6_50m.htm

şimdi ben bununla hem balık tutup hem denize falan girmek için açılacağım. Forumlarda yazılar araştırdım ama böyle bir teknede hangi ehliyet (belge gerekiyor onu anlayamadım)

Çok fazla bilgim yok kısa ve net bir cevap veren olursa çok mutlu olurum arkadaşlar .

Ve o belgeyi nasıl ve nereye başvurarak alabilirim. Normal araç ehliyeti gibi bir sınavı mı var ?reeling

2. MERT ISTANBUL

MERT ISTANBUL Mert

Adb Ve Kmt Belgesi

Bildiğim kadarıyla Adb denen Amatör Denizci Belgesi gerekiyor Birde Kmt denen Telsiz belgesi gerekiyor.İkisi içinde sınavlar var her sınav 100 tl.Ayrıca kurslarda var bilgine guvenmiyorsan kursa gitmen gerekiyor.Ben şuan o kursa gidiyorum.Amatör Denizci Fedarasyonunun internet sayfasına git bütün bigiler orda mevcut.Birde bağlı olduğun bölgedeki emniyet veya sahil güvenlikten kanuni prosüdürü öğrenmeni tavsiye ederim.Teknede hayırlı olsun.

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bu markayı ilk defa görüyorum fakat yaptığı işlere hayran kaldım. çok güzel modelleri var. teknenizde çok güzelmiş hayırlı olsun.

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    mehmet bu tekne harika ..maşallah nazar değmesin.. en çok tutugum model ve yapı..

5. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Hayırlı olsun. Alacağınız ADB(Amatör Denizci Belgesi) ile 24 metreye kadar özel tekne kullanabilirsiniz. Teknenizde telsiz var ise onun içinde KMT (Kısa Mesafe Telsiz)oparatörlüğü almanız gerekiyor. Şayet teknenizi özel değil, ticari olarak limana kayıt yaptırırsanız o zamanda Gemici almanız gerekmektedir.