Öncelikle selamlar bu hafta içinde 6.5 metre bir balıkçı teknesi alıp foçaya bağlamayı düşünüyorum. Tekne kamaralı falan sadce adı balıkçı gibi bir şey hatta linkinide vereyiim daha sağlıklı olur. http://www.tacarboat.com/turkce/balikci6_50m.htm şimdi ben bununla hem balık tutup hem denize falan girmek için açılacağım. Forumlarda yazılar araştırdım ama böyle bir teknede hangi ehliyet (belge gerekiyor onu anlayamadım) Çok fazla bilgim yok kısa ve net bir cevap veren olursa çok mutlu olurum arkadaşlar . Ve o belgeyi nasıl ve nereye başvurarak alabilirim. Normal araç ehliyeti gibi bir sınavı mı var ?reeling
Adb Ve Kmt Belgesi Bildiğim kadarıyla Adb denen Amatör Denizci Belgesi gerekiyor Birde Kmt denen Telsiz belgesi gerekiyor.İkisi içinde sınavlar var her sınav 100 tl.Ayrıca kurslarda var bilgine guvenmiyorsan kursa gitmen gerekiyor.Ben şuan o kursa gidiyorum.Amatör Denizci Fedarasyonunun internet sayfasına git bütün bigiler orda mevcut.Birde bağlı olduğun bölgedeki emniyet veya sahil güvenlikten kanuni prosüdürü öğrenmeni tavsiye ederim.Teknede hayırlı olsun.
bu markayı ilk defa görüyorum fakat yaptığı işlere hayran kaldım. çok güzel modelleri var. teknenizde çok güzelmiş hayırlı olsun.
Hayırlı olsun. Alacağınız ADB(Amatör Denizci Belgesi) ile 24 metreye kadar özel tekne kullanabilirsiniz. Teknenizde telsiz var ise onun içinde KMT (Kısa Mesafe Telsiz)oparatörlüğü almanız gerekiyor. Şayet teknenizi özel değil, ticari olarak limana kayıt yaptırırsanız o zamanda Gemici almanız gerekmektedir.