Sazan için en iyi yemleme civciv yemi ve kuzu yemini bir kovada çok az suyla karıştırarak avlanacağın yere atmaktır.
Sazan için en yemleme çeşitlerinden birisi civcim yemi ve tapa yem ( koyun yemi) ben yemleme yaparken kendime 0.5 lt şu şişelerinnden 3-4 tane alıyorum bunların etrafına küçük küçük delikler açıyorum ,daha sonra bu hazırlamış olduğum şu şişelerini misina yada sağlam bir iple bağlayıp avlanacağım yere doğru fırlatıyorum ,açmış olduğumuz deliklerden bu yem çıkmaya başlıyor yağlı olduğu için koku yayıyor bende bu yemlerimn arasına oltalarımı diziyorum iyi sonuçlar aldığımız oluyor ,aynı şekilde nehirde ise bir çuvalın içerisine ,makarna ,hamur ,yemek artığı ,civciv yemini koyup ağzını sıkıca bağlayıp avlanacağımız yere salıyoruz ,burada bu belli bir süre sonra koku yaymaya başlıyor ve verimli avlar yapıyoruz
herkese merhaba . arkadaşlar sazan için gittiğimiz bir köy ve o köyde bentle genişletilmiş derede ;ilk sefer yemleme yok = sonuç hüsran ,ikinci kez küspe civciv yemi mısır karışık =sonuç eh işte 2-3 tane ,üçüncü kez bildiğimiz ekmeği koparıp koparıp attık =sonuç perfectus.Oradaki köylü balığı ekmeğe alıştırmış.biz aslında ekmekleri kendimize almıştık,ama deneyince bulduk.