yeniden merhaba.bu sabah balık tutmaya örene gittim.fakat oltama tek bir vuruş bile gelmedi üstelik oltamın mekanizmasını açmayı unutunca olta da koptu sinirlenip eve döndüm sizce nerede hata yapıyorum.takımım da şöyle 0.25 beden 0.20 köstek 3'lü dip oltası
bu ne acele furkican daha cok takım koparacan daha cok zaman harcıcan daha cok sinir olucan ondan sonra balık tutacaksın şaka bi yana nereye gittin burhaniyede ve yem ne kullandın
Furkan, oltanın kopması için bir şey diyemem, mekanizmayı açmadıysan bu senden sebep meydana gelen bir şey. Bunun dışında; 1- Hangi balığı tutmayı amaçlayarak gittin? 2- Ne yem kullandın? 3- Etrafında balıkçı var mıydı? Onlar tutuyorlar mıydı? Merada ne kullanman gerektiği hakkında onlardan bilgi aldın mı? 4- Tutmayı amaçladığın balık meranın neresinde oluyor genellikle? Sen oltanı nereye attın? 5- At-çek mi yaptın? Beklemeli bir av mıydı? 6- Nasıl bir kamışla, nasıl bir makine kullandın? Kurşunun kaç gramdı? v.s. v.s. v.s. sorular çoğaltılabilir. Sen bunlar ve benzeri ayrıntılardan bildiklerini akratabilirsen, daha sağlıklı yardımcı olunacaktır. Kısacası pek çok konuda hata yapmış olabilirsin ama öncelikle senin neler yaptığının bilinmesi gerekir, ki "hata şurda" denilebilsin.
amaç olarak bir balığım yoktu yem olarak tavuk göğsü kullandım hayır balıkçı yoktu (öğlen saatinde gittim o yüzden olabilir) balığın nerede olduğunu bilmiyorum.rastgele deyip öyle atım oltamı at çek yapmadım beklemeli av yaptım teleskopik kamışla.2 bilyeli 4.8.1 devirli makineyle attım kurşunum 35 gramdı bunlara göre bir cevap verirseniz çok yardımcı olursunuz teşekkür ederim.RASTGELE (bu arada alan kayalık değil kumdu)
örende halk plajı var orada iskeleden attım bi bilgin varsa paylaşırsan sevinirim teşekkürler.RASTGELE
gece saat 22:00 dan sonra tahta iskeleden sağ çapraza 20-30 metre at yem olarakta mamun kullan sabaha kadar balık yakalarsın ama o pilajda kasım ayından önce gündüz balık yakalayamazsın
furkan canım kardeşim bak askerde bizlere iki temel prensip öğretilir! 1 önce emniyet 2 sonra hareket. önce soğukkanlı şekilde makinanın kilidini açıp işaret parmağında misinayı hissetmelisin sonrada oltayı sallayabilirsin.sonrada kilidi kapatıp makinanı istediğin misina pozisyonunda ayarlayabilirsin.dememoki biraz sakin.
40 Milyonluk rapalayı 30 kusur sene olta sallamış olan ben, kutusundan çıkarıp ilk denemede, makineyi kapalı unutup boğazın sularına yollamıştım. Olur böyle şeyler, bu zenaatin olmazsa olmazıdır bunlar. Bunlar olmasa, emin ol hiç tadı olmaz, rutin, tatsız tuzsuz bir iş olur balık tutmak.