arkadaşlar bir kamış almaya karar verdim ama boyumla ilgili emin değilim bakarmısınız

Konu, 'Kamışlar' kısmında erayylmaz tarafından paylaşıldı.

1. erayylmaz

erayylmaz eray

1.76 boyum var lineaeffe s-curve 4.50 kamış almaya karar verdim ama atış yapmakta zorlanırmıyım ne düşünüyorsubuz yorumunuzu bekliyorum

2. jukı

jukı murat ocakçı

Önemli evrak diil;) birkaç gün zorlanırsınız daha sonra alışırsınız bir bakmışsınız o bile kısa geliyor.

3. 29519

29519

Boğaz avcılığında 4.50 atım mesafesi olarak iyidir lakin kaldırımlardan yürüyüş parkurlarından attığımız için avlandığımız bazı yerler dar olabiliyor böyle bir durumda da kamış boyu dezavantaj olabiliyor.

4. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    benim boyum 1.80 13 yıl boyunca 3.50 kamışları kullandım bu sene 4.50 ve 3.90 aldım 4.50 alışmam zaman aldı ancak alışınca sorun olucak bir durum yok alışamam diyorsan 4.20 al

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eray yegenim, ilk defa kamıs kullanacaksanız bazı deneyimler edinmeniz gerekir, ve 3 m.yi gecmemelisiniz. ( cevrenizdekilere zarar vermemeniz acısından ) Daha sonraki evrelerde istediginiz boyları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Rasgele.

6. 29519

29519

Tevfik abi İstanbuda durum farklı biraz, bizler direk surf kamışlar ile işe başlıyoruz.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yani kucuk otomobilde soforlugu ogrenmeden, direk TIR surmek gibi geliyor bana. En iyi dileklerimle.

8. simendifer

simendifer Sennur

Eray kardeşim, 4.50 kamışı kullanırken sorun yaşarsan, bu senin boyunla alakalı bir şey değildir. Sadece atış alışkanlığınla ilgili bir şeydir. 1.57 boyundayım ama 4.20 de dahil olmak üzere çeşitli boyda kamış kullanıyorum. Hiçbirinde de problem yaşamıyorum. Bugüne dek 3 mt gibi kamışlarla avlandıysan, dediğim gibi sadece atış alışkanlığından kaynaklı bir problem yaşayabilirsin ama bu geçici olur. İlk kez kullanacaksan, bana sorarsan daha da rahat kullanırsın, çünkü edinmiş olduğun bir alışkanlığın olmayacak. Elbette balık avcılığıyla ilgili olarak sektör çok gelişti, bugün sektör ihtiyaçlara daha sağlıklı cevap verebiliyor ama bunların hiçbirisi olmazsa olmaz şeyler değil neticede. Dolayısı ile, bence 3 mt'den kısa olmamak kaydıyla boyundan ziyade, özellikle at-çekte kullanacaksan, en hafif makine-kamış kombinasyonuna uyacak, atar aralığı geniş bir kamış seçmeye daha çok özen göster derim.

9. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    ... şöyle ki; ben sünnet olduğumda, babam bana "oğlum artık erkek adam oldun" deyip 3 parça 4.50 bir surf kamış hediye etti :D

Genel kullanım amaçlı kamışlarla surf kamışların atış stilleri (ister istemez) birbirinden farklıdır. Bunun da en büyük sebebi surf kamışların daha uzun olan sap kısımlarıdır.

4.5 metre korkulacak bir boy değil gayet rahat ve verimli kullanılabilir. Gereken şeyler iyi bir denge, güçlü kollar ve uzak atış hakkında birkaç makale okuyup işin dinamiklerini anlamaktır.

Son düzenleme: 22 Nisan 2011
  10. cakall

cakall Burhan Sait

Şayet boğazda kullanacak ise şahsi fikrim gayet uygun, ilk zamanlar mümkün oldu kadar kimsenin olmadığı yerlerde deneme atışı yapmanı tavziye ederim. En fazla 1-2 saatte alışırsın. ama galat veya unkapanı köprüsünde kullanmaya niyetli ise özellikle çapari kullanıyorsan bayabir yoruluyorsun.

Syg,