arkadaşlar ges kullanan varmı?yardım ltf

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında matti tarafından paylaşıldı.

1. matti

matti murat

gelibolu sahtesi olarak adlandırılan bu sahteleri istanbulda özellikle boğazda kullanan varmı?verimlimidir acaba.almayı düşünüyorum.kullanan varsa durumunu belirtirse sevinirim..

alıntıdır..

Son düzenleme: 18 Aralık 2010
  2. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Gelibolu sahtesi su üstü kullanım için tasarlanmış ve özellikle levrek avı için tasarlanmış ama uygun şartlarda lüfer familyasını da cezbeden çok verimli bir avcıdır.Fakat bu sahtenin verimli olduğu sular sığ,taşlık,otluk yerlerdir.Sığ sularda kaşıkların ve diğer sahtelerin verimli çalışamamasının bir sonucu olarak ortaya çıkmış bir tasarımdır.İstanbul boğazı hem bu yeme uygun sığlıklara sahip değildir hem de bildiğim kadarıyla palamut familyası ve mayıs ayında karadenize yumurta dökmeye giden lüfer familyası ve arada bir çinekop çaparilerine atlayan şaşkın birkaç tırsi dışında su üstü avı vermemektedir.Ben şahsen 2008 mayısında kuleli vaniköy civarlarında 1-2 hafta yaşanan bollukta ges denedim ama sonuç alamadım.Çünkü balık 3-4 kulaç alttaydı ve zaten küçüktü, 3-5 cmlik sahtelerle alınıyordu.Genel olarak boğaz için pek uygun olmasa da bununla boğazda balık tutmak imkansızdır demek de doğru olmaz.Çok zorlanırsa belki sırtı avında palamut almak mümkün olabilir.Değer mi? Kesinlikle değmez. Ama marmara ve karadeniz kıyılarında uygun avlaklarda ve uygun havalarda iyi sonuçlar vereceğinden eminim. Rasgele

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ges i sadece avcılar-sarayburnu arasında kıyıdan deneyebilirsiniz. Uygun sığlıklar mevcut. Ben iki senelik denemelerimde bir defa arkasından irice bir levrek getirebildim ancak takip edip almadı, bir defasında da su üstünde lüfer ortalayarak atladı ancak o da iğneyi tutturamadı. Bunun dışında çeşitli sahtelerle balık aldığım günlerde bile hiç skoru olamadı maalesef.