Arkadaşlar hiç unutamadığım anılarımdan biri

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında balıkçı_mustafa tarafından paylaşıldı.

1. balıkçı_mustafa

balıkçı_mustafa mustafa

Arkadaşlar hiç unutamadığım anılarımdan birini paylaşmak istiyorum , 10 yaşındayım henüz en meraklı en neşeli yıllarım tabi ,dedem arada bir boş zaman larında balığa çıkardı ama ben beraber gitmeye hiç heves duymamıştım taaki bana ilk oltamı alana dek :) tam bir klasik kırtasiye oltası 0 20 misinası 3 gram kurşun minicik te bir iğne hepsi bu :) bir heves başladı bende kalbim küt küt atıyo müthiş bir heves başladı sabah ilk işim sahile inmek ti ve indim önce dedem midye bulmalısın dedi veya ekmek tak başla ben burada kahvedeyim dedi gitti ekmek ayarladım taktım ama nasıl bi heves sanki kofana tutucam :) attım oltayı hemen 1 tane kocaman Lapin :) benim gözler kocaman acıldı dünyayı duymuyorum o an bir çekişim var oltayı inanamazsınız :) rengarenk gökkuşağı gibi bir lapin ama ilk balığım,, dedeee koooş diye bagırıyorum tabi sevindi oda geldi tabi ben ayagımla kafasına basmışım balıgın korkuyorum ellemeye :D dedem çıkardı güldü döndü kahveye ben busefer yanımdaki arkadaşlarımdan midye aldım attım, biraz bekledim çok ciddiyim şuan balıkçılarda göremiyorum o kadar iri kocaman birtane iskorpit orda bir iki amca ooo bune ya of of derken ben mutluluktan bir iki saniye Cennete gidip geldim galiba :) çünkü geldiğimde amcalar balıgı iğneden cıkarmış kovaya koymuşlardı :) o an bu balık tutma işi pekişti bende , ama asıl olay şu, dedem lapini kovadan alıp kedilere hediye etti şaşırdım o zehirli yenmez dedi iskorpiti alıp eve gittik dedemle alt dairede oturuyolardı balık hala tepişiyo kovada ,bana al bunu dolaba koy dedi tamam dedim bitane kap buldum içine su koymadan dolaba koydum iskorpiti dışarı gittim,, osıra mahallede sürekli maçlarımız vardı :) hergün saatlerce oynardık çocukluk yılları enerji muazzam derece herneyse yaklaşık 1,2 saat sonra eve döndüm maç bitmişti bir hevesle balıga bakmak için dolabı açtım hayran hayran bakarken dalmışım ve asıl komedi sen o koca kafalı iskorpit nasıl bi yaratıksan sen ölme o dolapta nasıl başardıysan ben bakarken o solungaçları sen bir oynat !! ağzını bir aç kapa hortlak görmüş gibiyim ama nasıl , bi an otomatik Annneeeeeeee diye bi bagırdım pat diye kapadım dolabı ama çaktırmıyorum :) rengim kaçmıştı 1,2, saniye sonra dedem akşam anllattı bunlar böyle karada da diğer balıklara göre daha dayanıklıdır diye gülüyoda tabi anlatırken :) işte ilk balıkla tanışmam arkadaşlar :)

Son düzenleme: 18 Eylül 2009
  2. BLUES32

BLUES32 murat

şarjı daha bitmemiş balığın demekki:)heyecanlı bir anı.

3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mustafa harika bir hikaye,

Ben balıkları balıklar ve iskorpit diye ikiye ayırırım,

İskorpit eski çağlardan günümüze kadar evrim geçirmeden kalan tek yaratık, yaratık diyorum çünkü balık değil, ama birde güzel çorbası olur kiiii aman, evet abicim dolapta 5-6 saat yaşıyor :D

4. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Hangi balık türlerinin evrim geçirdiğini merak ettim doğrusu:p

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram

Güzelmiş hakkaten.

6. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    Bu yaz tatilinde çanakkale sivrice bölgesinde kocaman bir şekilsiz balık tuttum ne olduğunu bilmiyordum balığı tuttuğum saat 23,00 idi orada sözde balıktan anlayan birisi bu balığın zehirli olduğunu hemen atmam gerektiğini söyledi bende attım tabiki. ama tatil dönüşü burada araştırmam sonucu balığın iskorpit balığı olduğunu ve dikkatli şekilde sırt iğnelerini alınca harika buğulaması yapıldığını duyunca çok üzülmüştüm. şimdi bütün balıkları tek tek resimleriyle özellikleriyle inceliyorum ki bundan sonra tuttuğum balıkları iyi tanıyayım diye

7. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Çok güzel bir anı paylaşım için teşekkürler

8. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    aslında acemi şansı diye şöyle irice bir çipura gelseymiş süper olurmuş:D:D

9. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Çok güzel bir anı.Çocukluğum geldi aklıma. Benzer heyecaları çok hissetmiştim.

10. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

murat agbey belki inanmazsınız denizden tuttuğum kaya balığını kum kayasıydı içini temizledim kafadan ayırmamıştım balık su leğeninin içinde hala yüzüyordu ben hayatımda böyle bir olay yaşamamıştım.Kaya balıklarınında çok dayanıklı olduğunu bilirimde bu fazlaydı.balığın içi boş hala yüzüyo.

11. hızlı

hızlı nedret

Favori Kamış:
    sheakspear
    Favori Makine:
    sheakspear
    En İyi Avı:
    sazan 4200gr
    güzel bir anlatımla yoğrulmuş harika bir hikaye.
    kaleminize sağlık.