şöle bi ikileme düşündüm ama bu konuda ne desiniz en fazla 50gr kurşun kullanıcam kamış http://www.avmarketi.com/asp/product/5558/Lineaeffe-s-curve-surf-kamis-3-90 makine http://www.avmarketi.com/asp/product/6208/OKUMA-AVENGER-AV-45-MAKINE veya av55
en fazla 50 gr kurşun atacagım demişssin 50 gr kurşun için atarı 80 olan bir kamış iyidir. ama istanbulda oturdugun dusunulurse hic bogaza gitmeyeceksin sanırım. kamış için o kadar ücret ödeyip daha atarı yüksek bir kamışla ister sahillerden istersen bogazdan kullanabilirsin. s-curve iyi bir kamıştır kullanmadım s-flex serisinden önce çıkarılan bir kamıştı sanırım. aksiyonu nasildir bilemem ama benim aklıma takılan niye 50 gr kurşun. yani 50 gr lık kurşunla avlagını sınırlarsın. 50 gr ile surf disiplininde avlanılmazmı tabii ki avlanılır ama ulaştıgınız atış mesafesi sizi tatmin eder mi bilmem. hele lüfer demişssiniz..rapala degil yemli düşünüyorsanız yine olur denilebilir. elinizde başka kamışınız varsa yani 200 gr atarı olan kamışınız ve 80 gr atarı olan kamışla başka şeylerde denemek için düşünülüyorsa olabilir. makine evet giriş seviyesinde belki forumlarda en çok önerilen makinalardan biri sorunsuz kullanabilrisiniz diye düşünüyorum.ama 45 lik makina yerine belki 55 lik düşünürseniz. agırlığı yine düşük tutup surf içinde kullanabilrisiniz. 45 lik kafası küçük geldiginden belki yemli avlarda belki at çek için diyecegima ma at-çek içinde ağır kaçar... siz ne avlamayı planladıgınızı söylemişssiniz guzel keske nerelerde avlandıgınızıda söyleseydiniz daha yardımcı olunabilridi...
istanbul tuzla pendik sahil de avlanıcam bununla ömerli barajında yemli sazanda yapabilirim su durgun olduğu ve dalga fazla olmadığı için ve boğaz gibi çok derin olmadığı için 50gr yeterli olucağını düşünüyorum hem at çek te hafif bi kamış olsun istedim
anlaşılmıştır. benim elimde kullandıgım arada maltepe sahile indiğimde yada yemli beklemlei avlarda kulalndıgım aslen bir sazan kamışı olan lineaeffenin s-curve degilde spring surf modeli vardır. atar degerli lb olara belirtirli. sazan kamışlarında biraz daha farklidir. 3 lb yazar üzerinde ama atarı yaklaşık 90 -95 gr a denk gelir. yanlız kamışı ilk aldııgmda bilmedigimden 120 gr bile salladım ha esnek oldugu icin iyi verim alamıyordum ama inanılmaz güclü bir kamıştır. 100 gr ile lineaeeffe unicastı kırmıştım ama bu kamıl 120 gr a dayandı. neyse sazanda esnek bir kamış kullanamak her zaman iyidir. çünkü çok güçlü darbeler atabilir. ve bunula mücadelede kamışın esneme gücü size yardımcı olacaktır. 50 gr kursunla yada daha sonra 75 gr ile denemelerimde çok tatmin edici mesafelere eriştim. (yemli-beklemeli avlarda avlarda) istavrit içinde kullandım ki anadolu hisarı gibi 85 gr kurşunun kullanıldıgı sakin günlerde hafif olması nedeni ile ve 200 gr atarı olan kamışlara gore 75 grda daha performanslı olması nedeni ile de tercih ettim. tavsiye ederim. karbon kalitesi .kamışın et kalınlığı. s-curve gore daha iyidir.3.90 boyunda ve hafiftir. tavsiyem gidin cengiz balıkçılığı iki kamışıda elinize alın ve kalitesini test edin. s-curve göre biraz daha fiyatlı 20 tl kadar ama cengizden internetteki fiyatının anlamlı derece altına alacagınızı düşünüyorum.. http://www.avmarketi.com/asp/product/5645/Lineaeffe-spring-carp-kamis-3-90m
3 lbs çeker değeri. forumda aratırsan bulursun bir çizelgesi vardı bunları yaklaşık dedigim gibi 90-95 gr a denk geliyor...
Murat, 50 gramda ısrarcı isen gel ben sana daha ekonomik kamışlardan almanı tavsiye edeyim , ne gerek bu kadar parayı 50 gramlık kurşun atacak kamışa bağlamaya.
sen ne tavsiye edersin peki ben hafif bi kamış bakıorum ve sağlam olucak bir kamış o yüzden bunu seçtim
Bütcene uygun vede boğazda 100.200 gram atabileceğin kamışları araştırmanı tavsiye ederim, aldıktan ve kullandıktan sonra niçin böyle dediğimizi anlarsın.