arkadaşlar hangisinin performansı daha iyi sizce? birde fiyat aralığı yönünden de fark var o kadar farklılık var mı ki arasındada neredeyse70-80 tl oynuyor? http://www.avmarketi.com/asp/product/16662/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-FC-MAKINE# http://www.avmarketi.com/asp/product/9410/SHIMANO-CATANA-4000-FA-MAKINE
Bence porche 911 evet ferraride güzel ama porche daha bir sexy geliyor. Sevgili deniz ne iyi neden iyi bu ne ne bu?
kaya abi inan bişey anlamadım..sadece ikiside 40 lık ve fiyat farkı var ve ben permformansının hangisinin daha ağır basacagını anlamaya çalışıyorum..yeniyim kaya abi idare et
Catana 1 rulmanlı exage ise 5 rulmanlı, buda makine kolunu sarımında ekstra bir rahatlık sağlar ve tabiiki sadece rahatlık değil makine ömrüde bu sayede daha uzun olur. Ben olsam exage'yi tercih ederdim. Hee catana kötü makine'mi tabii ki hayır ama shimano'nun en alt segmentteki makinelerden.
Deniz kardesim, dun ozelden yazmıssın,bugun farkettim. Profilimde yazdıgı gibi Bursa'da yasıyorum. 25 yıl Ç.Palas Ot. Muh.srv.calısarak emekli oldum.Beynimde de kendimi emekli ettim. Tek zevkim olan olta balıkcılıgına kendimi yonelttim. Hicbir zaman, hicbir konuda kendimi tam anlamıyla yeterli gormemisimdir; ama hemen hemen her konuda fikir yurutebilecek kadar bilgi sahibi olmaya calısmısımdır. Konu konuyu acıncada, ister istemez bilgi dagarcıgın kendiliginden gelisiyor. Balıga genellikle Fethiye , Gocek taraflarına giderim. Senenin 4-5 ayını oralarda geciririm. bundan da son derece haz alırım. Ama, onume de 50 sene balık konmasa, "" yahu balık yemeyi cok ozledim; Bir balık olsa da yesem demem."" Altta da Shimano icin yazacagım. Sevgilerimle. Abin Tevfik.
http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-RC-4+1-BB-pid-1085.html SHIMANO CATANA 2+1 BB, EXAGE 4+1 BB. İlk fark burada. Profilimde yazdıgım favori makinalarda EXAGE 4000 RC yi goreceksin. Catana kotumu, kesinlikle ve kesinlikle hayır. Piyasalarda ki makinalara 10 basar. EXAGE ilk serisini 2009 da FA ve RA olarak, 2010 da FB ve RB olarak 2011 de de FC ve RC ve RCDH olarak piyasaya surdu. P4 ( 4 performans birarada ) FA,Fb,FC serileri Onden, RA,RB,RC serileri arkadan kalama ozelligine sahiptir. Benim tercihim hep arkadan kalamalar olmustur. Bana kullanım kolaylıgı saglıyor.Sıklıkla kalama ayarı yapmam gerektiginde R serileri buyuk avantaj saglıyor.Estetik olarakda daha sık gorunumu var. Bir ikincisi de, extradan 2.kalama ozelligi goren duzenegi mevcut.160 - 170 Tl.civarında satısı var. Tercşh sizin tabii. Sevgilerimle.
tevfik abi bildiğin üzere ben daha konulara çok yeniyim ama zamanla bende fikir sahibi olurum inşallah..kafamda çok soru var mesela önden kalama arkadan kalama ne, ne özelliği nedir? birde üstünde değerler var mesela; lbs/yds 10/200 12/145 14/115 bunlara çok yabancıyım..aydınlatırsanız sevinirim ..inşallah bir gün tanışma fırsatımız olur abicim waktini ayırdıgın için çok tşk ederim..
Shimano Sihimanodan iyidir Shimano sonuçta Aradaki 70 tl lik fark bence öylesine konulmuş fark değildir Param var ve kıyarım arkadaş dersen exage.Fakat yoruma açığım dersen aşağıyı oku Yanlız nerde kullancan.spin de diyorsan okadar para vercen devri yüksek olanlara yönel.muhakkak su üstü sahte kullancan ve wtd yapmaya calışcan ve zorlancan.İnanki yüksek devrin faydası var. Kulvarlar aynı olmasada bendede Daiwa Megaforce baitcasting makina var 7.1.1 devirli artık ağzım gözüm yamulmuyor wtd yapcam diye Para senin fikir senin.Benimde tavsiyem devri yüksek makineye yönel. Yoksa biliyorsun shimano shimanodan iyidir Kıyıdan spin için kullancaksan 6-8kg draglı devri yüksek bir makina seni epey sırtlar.Sonuçta kıyıdan kılıç balığı çekecek değilsin.Artı kalama ayarıylada oynayıp balığı yorarak alırsan misina koparma ve balığı kaçırma olasılığın oldukça düşer.Belki 10-12 kg lik balığı bile alırsın... Hadi rasgele....
Eskiden bu kadar detay aranır mıydı bilmiyorum. Çok pahalı alet edavat olunca daha çok mu balık geliyor, yoksa daha büyük mü.? Bence çok fazla dert etmeye değmez diyorum. Sevgiyle kalın.
http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-RC-4+1-BB-pid-1085.html Deniz kardesim, once gelelim yazan degerlere; o degerler kaclı misina ile,elinde ki makinaya kac metre misina sarabilecegini belirten degerlerdir.Bazılarında lbs, yrd.yazar,bazılarında mm./ metre yazar. ama genelde 0.15-........-0.35-0.40 gibi degerlerin karsılarında sarılabilecek metre olculeri vardır. İkinci ve de makinada en onemli konu olan kalama konusu; Bence kalama makinanın beyni gibidir.Kalamayı cok sıkarsan,makarayı elle bile ceviremezsin.balıgın ilk ve sert vurusunda misinanda esneklik payın yok oldugu icin bir bakmıssın misinan kopmus.Kullanırken kalaman yumusak sertlikte olacak. elinle kolaylıkla cevirebileceksin.balık ilk hamlesinde misinayı cok fazla geremeden makara cır cır cır cır donecek, balıgın misinayı koparma sansını yok edecek. Artık yapman gereken yavas yavas kalamayı sıkarak,kalamanın bosalmasını onleyeceksin. Cok da fazala sıkma.Balıgın ani cırpınıslarında kalaman cevap verebilsin. Onden arkadan kalama duzeneklerini artık sen kıyasla.Kullanımını degerlendirerek ona sen karar vereceksin.Ya elini makinanın onune getirerek calısacaksın,yada elini makinanın arkasına goturerek calısacaksın. bana arkadan kalama cok daha pratik ve cabukluk sagladıgı icin tercihim olmustur.Vrdigim linkde yorumumu okuyabilirsin. İnsaallah Ankara'ya geldigimde gorusme fırsatımız olur. Sevgilerimle.
mesela şimdi abi bende bir adet alba star double 40 var.10+1 bilyalı 6.2:1 devrine sahipmiş..üstünde böyle yazıyor..önden kalama..dedigin gibi ön taraftaki kalaması çok sıktı senin dediğin üzre elle kolay dönecek şekle getirdim..anlamadıgım nokta demişsin yaa balık ilk darbesini vurunca makara cır cır dönecek diye bu nasıl olcakki? şimdi oltayı fırlattık diyelim arkdaki mandalı açık konumdamı bırakcaz? bir türlü anlayamadım bu olayı ?
Deniz kardesim,elinde ki makinayı kamısa takılı olarak yanında birisıne ver. Sende balık ol. misinaya takıldıgını dusun ve misinayı sertce cek. O zaman makinanın makarası ters yone dogru bosalmaya baslayacak.Dene ve bana bildir,balık olmak nasılmıs.Daha sonra hafif hafif kalama sıkılastırılırsa ( cok sıkı degil ) makarada ki bosalma daha sert ve zor olacaktır. Tabii yakalanan balık bayagı buyukse avını kamısla asagıdan yukarı hareketle cekip makinayla saracaksın ki makinaya asırı gereksiz yuk binmesin.Deneyinin sonucunu bekliyorum.
http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=DOUBLE 40 Cevabı yazdıktan sonra elinde ki makinayı inceleme fırsatı buldum. Arkadaki mandal kolu ya tek yone cevirmene, yada ileri geri cevirmene yarar.surekli olarak geri cevirme konumun kapalı olsun.Yani kolu geri dogru cevirme pozisyonun olmamalı.İleri atıs pozisyonunda makaranın ustundeki yay gibi teli ac ve ileri dogru fırlat.Daha sonra misina hareketi bitinca o yayı kapat.İslem tamamdır.
mrb tevfik abi,dediğin gibi birisini balık yaptım bende avcı oldum..kalamamı dediğin gibi çok hafif bir şekilde elle çevirelecek kadar kolay yaptım..balık avını yakaladı ve sertçe çekti birden makinam cır cır diye dönmeye başladı misineyi çekti ve götürdü.bende o sırada yavaşca sıktım kalamayı ve kamışımı aşagıdan yukarı çekerek makinamı sarmaya başladım..şimdi öğrendim sanırım, abicim bişeyleri ögrenmek ne kadar mutlu ediyor beni bir bilsen birde tevfik abi elimdeki makina için de yorumunu alabilirmiyim incelemelerin doğrultusunda nasıl bir fikir edindin?
Deniz kardesim, ben ilk avcılıgıma sazlıklarda yetisen kamıslardan edindigim kamısın ucuna 2-3 m.misina baglayarak basladım.Kursun yerine somun, samandıra yerinede sarap sisesi mantarı bagladım.Makinamı, o da ne, nasıl bir sey ki. sene 1972.Geldik 2011 e. Artık 4 aırbag olmazsa, otomatik vites olmazsa,klima olmazsa v.s. olmazsa rahat edemiyoruz. Elindeki makinaya gelince, sadece gorsel olarak inceleyebilirim.Goruldugu kadarıyla seni simdilik idare eder.Zamanla yetersiz kaldıgını ne zaman farkeder de ihtiyac duyarsan, o zaman, o zamana kadar edindigin bilgi ve tecrubelerinle ihtiyacın olanına en iyi sekilde karar verebilirsin. Ben SHİMANO'cuyum.Baska markalar hakkında fazla bilgi edinme geregi hic duymadım ve bu konuda da yorum yapmaktan hep kacınmaya calıstım.Herkesin kendine gore bir butcesi vardır.Ona gore hedef belirlemek zorundadır.Saygıyla karsılarım. Mercedecle tofas otomobili veya bir opel marka otomobili kıyaslayabilirmisin? Bu da bunun gibi bir sey. Shimano ile ilgili sorun olursa ( 2008-2009-2010-2011 katalogları) nacizane cevaplamaya calısırım.İyi dileklerimle.Tevfik.
günaydın tevfik abi,sana katılıyorum düşüncelerin çok olumlu..ben bu elimdeki makinayı geçen yıl almıştım şu an dediğini gibi idare ediyor ama kamış çok dandik bişey sanırım, ismi cismi duyulmamış bir marka..elimde kalcak diye korkuyorum..su an itibari ile bende shimano makina ve kamış almaya verdim..incelemelerime göre vede siz değerli büyüklerimin edindiği tecrübelere göre shimano agır basmakta..ilk etapta SHİMANO exage 4000 RC ve SHİMANO catana BX teleskopik kamış almaya karar verdim..ama araştırmalarıma göre makina türkiye içi firmaların stoklarında görünmüyor nasıl yaparım düşünüyorum.önden kalamalısı mevcut ve gerçek bir shakspeare teleskopik kamış bulursam onuda takımların arasına katmak istiyorum..bu hafta sonu istanbula gitcem karaköyde spot balıkçılık diye bir yer var oraya bakmayı düşünüyorum..sonra da artık turna için start verme vakti geldi saygılar abicim..