herkese selamlar bizim alabalıklar kaliteli sağlam marka dedikleri misinaları birer drima ip gibi kırıyorlar ellerinden pardon yüzgeçlerinden gelse kamışı ve makinayıda kıracaklar nerdeyse neyse arkadaşlar hani derler ya kaçan balık büyük olur artık ben demekten bıktım bu aldığım misinaların yüzünden markalarınıda yazayım sufix 0,28'lik 1000mt 10tl ,trabucco 0,22'lik 100mt 4,00tl balza k9 0,30'luk bu iyi pek kırılmıyor iki kez kırıldı ama çok gam yapıyor 150 mt 15tl son olarakta 0,30 bir misina 100mt 15 tl markasını hatırlayamıyorum ama oda iyi hepsi flocarbon misinalar ama kahrolasıcalar beni çok hüsrana uğratıyorlar alabalık büyük geldimi korkudan hemen kırılıyorlar üstatlarım bana şöyle az esneyen,gam yapmayan,balığın ani darbesinde kırılmayacak, 0,35'lik veya 0,40'lık misina tavsiyesi özellikle makina için istiyorum şimdiden teşekkürler reeling reeling idk banghead
powerline spider al bence çekeri yüksek hem de dayanıklı.benim alabalık setimde her zaman kullandığım misina
http://www.avmarketi.com/asp/group/487/Nippon-Misina koyu renk etiketli olanlar işinizi görecektir.. Az esnek, gam yapmaz, makinada karışma problemi çıkartmaz, yıpranmaya ve güce dayanıklıdır.. 300 metrelik makaraları daha hesaplı gelir.. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim..
Florokarbon misina, balığın ilk darbesinde kırılır, onlar sağlam olsun diye üretilmez, balık daha çok vursun diye üretilir. Eğer sorun buysa, makinende kalama denen bir şey var. Bunu kullanmayı öğrenmeni tavsiye ederim. Makinen yoksa da, çabuk tarafından iyisinden bir tane edinmeni. Favori vs. kısmında yazanlar kalama olayında geçer not almakta zorlanan aletlerdir. Birde düğüm atma üzerine biraz daha çalışmanı.
bende değiştirmeyi düşünüyorum sahteye yaklasıyor barracuda almıyor deli oluyorum florocarbon assa soft almayı düşünüyorum sizce kalitesi nasıl ? carbondan baskası at cekte gündüz balık tutamıyor, anladıgım kadarıyla arkadaş misinasını değiştirdi manavgatta 3 barracuda aldı bende 30luk asso classic var biz hava civa alıyoruz
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler skoylu arkadaşım tavsiyelerin güzel ama birazda misna kalama ve makina hakkında fikir verseydin daha iyi olcaktı mesela hangi marka hangi model makina almalı kalaması nasıl olmalı tecrübe ettiğiniz misina markası varmı birde şu düğüm atma üzerinde biraz daha çalışmamı söylemişsiniz onu anlayamadım bilmediğim sizin bildiğiniz bir düğüm varsa kopmayan valla paylaşırsanız memnun olurum saygılar
Biraz aramanın gücüne inan gardaş. Bunları kaç defa yazdığımı inan hatırlamıyorum. Hepsi var forumda, defalarca kez yazılmış olarak.
Sevgili Murat aşağıdaki videomu izlemeni öneririrm http://www.tunesbaby.com/dm/?x=xcoufu Misina tavsiyesine gelince; Tubertini Lake and River Doğru yapılan kalama ile değil 0,35040 mm kalınlık0,20 mm ile bile bu balıkları alırsın hem daha iyi alırsın yeterki sudan çıkarma aşamasında uzun saplı bir keğçeyle kepçeleyip sudan bu şekilde çıkar
n'acizane ben de kalama ayarı, düğüm, kepçe olayına tamamen katılıyorum. yıllarca alabalık avladım, 0,28 üzerine çıkmadım. kalamayı öyle ayarlayın ki ucundan asıldığınızda misina kırılacak kadar gerilmeden kalama misinayı yavaş yavaş bıraksın. ayrıca düğüm de çok önemli, yanlış düğümle en sağlam misina bile yanar, kendini keser, veya kayar. ve tabi vedat abinin dediği gibi balığı sudan çıkarırken yaradana sığınıp kamışa ve misinaya abanamayarak kepçelemek pek çok kaybın önüne geçer. geçenlerde bir 6-7 kg civarı bir vatoz oltama yakalandı, raporlarda da paylaştım. vatoz gibi güçlü ve direçli bir balığı 0,25 misina ile bağlanmış 8 numara iğneli takımla yakaladım. kalama ayarı sayesinde yarım saat balıkla mücadele edip yanaştırdıktan sonra artık yeter deyip balığı saldım. eğer kalamayı sıksaydım ya misina bir yerden kopacak, ya da 8 no iğne kırılacak, açılacaktı.
bilgileriniz için teşekkürler ben sorunumu anlatamıyorum galiba sorun ne makinada ne kamışta ne düğümde ne iğnede benim sorunum misinada sivasta 17 yıldır görev yapmaktayım bu zamana kadar tahmin edemiyeceğiniz kadar alabalık yakaladım ama 3 kilo ya kadar misinada sorunum yok fakat 4kg dan sonraki alabalıklarda misina patlaması oluyor tabi bu süpriz büyük balıkların ani kafa atıp kaçması zoruma gitmiyor iğne ve kurşun balıkla beraber gitmesi kötü oluyor anlayacağınız bu süpriz balıkların misinamı patlatamasınlar istiyorum tamam kalama hatam olabilir en kısa zamanda öğreneceğim ama düğüm işine gelince internetten araştırdığım çoğu düğümler benim adanadaki çocukluğumdan beri balıkçı abilerimden öğrendiğim çoğu düğümlerin aynısı kepçe olayıda zaten balığı ilk anda kafa darbesiyle kaçırmasam kepçeye atacam arkadaşlarım abilerim ustalarım bilgi eksikliğim olabilir ama acemi değilim tavsiyelerinize ihtiyacım var teşekkürler
Ben tuttum araştırıp buldum ve sana kalama ayarı görselimi yolladım.şimdi bir paragraf yazı yazmışsın sevgili murat,kalamayla ilgili yazdığın şu hatam olabilir. Ama birde şunu diyorsun ben derdimi size anlatamıyorum galiba. Derdin belli miisinadan evvel balığı kamış ve makara kaloması ile karşılamada hata yapıyorsun. Ben kerelerce büyük hemde çok büyük balıklarla mücadele ettim.seninkisi gibi bir olayla karşılaşmadım.üstelikçok uz8un senelerdir. Öylesine balıklar bindiki iğnelerimi buruşturdular.Ha misina koparttırmadımmı elbette koparttığım olmuştur. Balık ne kadar sert binerse binsin,videoda gösterdiğim gibikalama ayarını yaptığında ilk önce kamışın eğilerek karşılar,sonrasında makaran misina verir.Peki sence nasıl kopar bu misina doğrusu ben anlayamıyorum. Kalama ayarı ne demek,bir misinanın kopma derecesine gelmeden sağılmaya başlanması demek,o halde ne olabilir,belki kamışının fujilerinden birisinde iç poırseleninde bir çatlak olabilir buda misinayı <zayıflatmış olabilir. Sevgiler
vedat abi araştırıp bulmuşsun görselleri baktım Allah razı olsun sizin gibi insanlardan öğreneceğimiz çok bilgi ve tavsiyeler var teşekkürler
Sevgili murat, 0.28 FC misinayla, kendi boyumuzda balığı çekiyoruz. 7 kg gelen levreği çekiyoruz. Ha, sudan çıkaramıyoruz, ama ayağımızın dibine kadar getiriyoruz. Biz büyücü müyüz, efsunlu mu misinamız? Elbette hayır. Sadece kalamamız açık ve ayarlı oluyor. Hepsi bu. Belki ilgini çeker. 0.20 misina ile tutulmuş en büyük balık, 300 kusur kiloluk bir kılıç balığı. Misinanın sağlamlığı hemen hiç önemli değil, önemli olan balığı yorabilecek olan kalamayı kullanmak.
serdar bey işte bu abi ya ozaman misinanın hiç bir suçu günahı yok ben bu kalama işini beceremiyorum sıkı oldugundan misinayı patlatıyor demekki vedat abim gene sinirlenecek ama dediğ gibi Derdin belli miisinadan evvel balığı kamış ve makara kaloması ile karşılamada hata yapıyorsun.sözü benim hatamın kalamadan olduğunu anladım artık buna dikkat edeceğim bilgi ve tasiyeleriniz için çok teşekkür ederim
usta senin sorunun balık büyük olduğundan yemi fazla yutuyodur ,dolayısıyla misina balığın dişlerine değiyor ve kafa darbesiyle birlikte misinanı kestiriyordur.aynı sorun benimde başıma geldi ben bazen uzun fırdöndü bazen de ucuna 40-50 cm ip misina sararak çözüm bulmuştum
olcay güzel fikir kardeşim ama sadece bir iğneyi ısırıp koparmıyor iki iğne ve kurşunla beraber beden ve birazda misinayı komple alıyor götürüyor vedat ve serdar üstatlarımın dediği gibi benim en büyük hatam kalama ayarı vedat abinin videosunda gösrediğinin tersine makinanın dibinden elimle çekerek kalama ayarı yapıyordum meğerse kamışın en ucundan kalama ayarı yapılacakmış hatamı geçte olsa anladım
Olmaz o sevgili Olcay.Alabalığın ağzında hemde dil üstünde birdolu diş vardır ama bunlar misinayı kesecek nitelikte değildir