istanbulda sazan avı arkadaşlar merhaba; ben forumda yeniyim,öncelikle hepinize merhaba istanbulda şu sıralar yasak olmayan hangi balıklar var ve yasak olsada sezonu açılınca sazan ve turna tutabileceğim nereler var? yardımcı olursanız çok sevinirim
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İmza ayarlarınızı bizim ki gibi yaparsanız hem sizi tanımış oluruz hem de hitapta kusur etmeyiz. İstanbul'da turna avlayabileceğiniz başlıca Sazlıbosna ve Terkos gölleri var, sazan için ise önerebileceğim pek biryer yok açıkçası. Forumda arama yapabilirseniz çok faydası olur hem bu söylediğim göller hakkında bilgi edinebilirsiniz hem de konu tekrarı olmamış olur zira bu açtığınız konu daha önce defalarca işlendi.
sazlıbosnaya bu cumartesi gittim,ama maalesef 1 kızılkanattan başka birşey alamadım,gerçi ilk gidişim belki yer kkonusunda acemilikten dolayı bu durum olmuş olabilir. ben hemen barajın iki tarafında demir sürgülü kapıları olan kısmına gittim ve her yere ağ atmışlardı sizin önerebileceğiniz bir yer var mı sazlıbosnada??
Aramıza hoşgeldin Günay kardeşim, Sitemizde balıklar ile ilgili konuştuğumuz gibi birde birbirimize hitapta kusur etmemeyede özen gösteriyoruz hatta bu yüzden imza ayarları konusunda bazı arkadaşlarda uyarıda bulunuyor. İmza ayarlarımıza ismimizi ve doğum tarihinide bu yüzden yazıyoruz zaten. Mesela senin ''hunter'' dediğin ağbimiz 1966 doğumlu, ve burada kimseye niki ile değilde ismi ile hitap ediyoruz.Bizden büyükse ağbi,abla,küçükse kardeşim veya isimle, bu hatırlatmayı sadece size değil burayı okuyan herkese yapmış olalım tekrardan. Sizede keyifli paylaşımlar dilerim. Avınız bol şansınız açık olsun. Sevgi ve saygılarımla. Allaha emanet olun.
Merhaba Derya_Kuzusu; Ben kendisine sizce saygısızlık eder bir hitapta bulunmuşmuyum?hayır.Benden büyük birine abi demek zorunda olduğumu düşünmüyorum bey diye hitap ederim ve gayet te saygılı olur diye düşünüyorum.Cahit bey de umarım nick i ile hitap ettiğim için kusura bakmaz.Ama yinede hatırlatma yaptığınız için teşekkür ederim Müjdat Bey... Teşekkürler
. Tanışma faslında Ben biraz kendimden bahsetmiştim... Siz direk konuya girmişsiniz. Aramıza Hoşgeldiniz.
Sevgili Günay kardeşim neden beni yanlış anladınız._? Ben size saygısızmı dedim, ben sadece forumumuzda yeni olduğunuz için,buradaki konuşma uslubumuzla ilgili dostane bilgilendirme yaptım. Tabiki Bey, veya Bayanda ,diyebilirsiniz çokta güzel olur.seçim sizindir. İlerleyen günlerde ne demek istediğimi daha net alıyacağınızdan eminim. Konuyu anladığınızı söylemişsiniz ama bu mesajınızada nikimi kullanarak cevap vermişsiniz. Tabiki niklerle bir sorunum yok ama buradaki yazışma ve hitap formatımız bu demek istedim. Tekrardan güzel dileklerimle, Sevgi ve saygılarımla. Allaha emanet ol.
Müjdat Bey; Gördüğünüz üzere mesajımın sonunda size isminiz ile hitap etmişim yani konuyu anlamışım.Herhangi bir şeyi yanlış anladığımı da düşünmüyorum ama yanlış anlaşılma olabilir.Dediğiniz gibi zamanla daha iyi anlıyacağımı da düşünüyorum ama sizde takdir edersiniz ki samimi olmadığım yada henüz tanımadığım kişilere abi kardeş demek herkesin mizacına uymayablir.Bence hiçbir sorun yok Siteden ve forumdan çok güzel bilgiler alıyorum ve paylaşabileceklerimide paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Teşekkürler
Sevgili kardeşim Ben sana ne saygısızlık ettin, nede yanlış yapıyorsun demedim. Sadece sitede yazışma uslubumuzda bir hatırlatma yaptım. buda zaten benim görevlerimden biri. Ben sana illa abi de, abla de, demiyorum zaten,sadece burada yazışan yaşça çok küçük kardeşlerimizde mevcut onlarada örnek olmamız açısından birbirimize hitapta hata,kusur etmiyelim diyorum Mesele sadece (W) bu harfi kullanan arkadaşa bile mesaj yazıp uyarıyoruz.Güzel Türkçemizi en iyi şekilde kullanalım ve alfabemizde olmayan harflerle yazışmıyalım diye Bende sana zaten zamanla ne demek istediğimi anlarsın dedim.Çünki bizlerde buraya ilk geldiğimizde kimseyi tanımıyorduk,Mesela benim, burada kaç tane kardeşim oldu ağbim oldu,ablam oldu, hatta Dedem oldu bir bilsen Neyse Sana güzel paylaşımlar dilerim. Sevgilerimle.