arkadaşlar iki makina arasında kaldım biri SHIMANO SOLSTACE 4000 FI , diğeri RYOBI ECUSIMA 4000Vi sizce hangisini tercih etmeliyim? ryobi hakkında bir dolu olumlu yorum okudum ama shimano hakkındada hiç olumsuz bir mesaja denk gelmedim şaşırdım doğrusu. SHIMANO SOLSTACE 4000 FI http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14638 RYOBI ECUSIMA 4000Vi http://www.avmarketi.com/asp/product/3169/RYOBI-ECUSIMA-4000Vi-MAKINE siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? neden? arada fiyat farkı var bunun farkındayım ama ucuz olanın her zaman kalitesiz olmayacağını daha önceki alışverişlerimden tecrübe edindim.
bence shimanoyu tercih etmelisin nedenine gelince ben iki makinayıda kullandım ryobi bi zaman sonra misinayı saran bilyada hata veriyor shimanolarda bu güne kadar bi sorun çıkmadı
Bu Mercedes mi , Doğan SLX mi alayımla aynı şey. Tabiki Mercedes ( Shimano ) tercih edilmedi derim. Bu tamamen bütce meselesi. Bütceniz yetiyorsa Shimanoyu tercih etmelisiniz.
Ben ikisinide kullanmadım ama dünde bu ryobiyle bir kıyaslama söz konusudu 2 side japon malı diye biliyorum.Yani herkes shimanoyu düşünür de , dünkü konudan sonra ryobi benim baya bi gözüme girdi heleki bu makinası. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30880
Sanıyorum sahte yem at-çek amacıyla İstanbul Boğazı dışındaki yerlerde kullanacaksınız. İkisi de tam 5 kg civarı balıkları avlamaya uygun makineler. Düşünülerek seçilmiş oldukları belli. Karar verip makinenizi alıp bir kez kullandığınızda buradan bildirirseniz tecrübenizden yararlanmak isterim. Şimdiden teşekkürler.
bende de shimano alivio var bende sorunyaşamadım ama artık sıkıldım ondan. ryobi hakkında yapılan yorumlar dikkatiim çekti.
fiyatları arasında pek bir fark yok bence stella mı ecusima mı desem doğan mercedes benzetmenize katılırdım ama bence ryobi hiç olumsuz yorum almayan bir makina. olsa olsa mercedes bmw kıyaslaması olur
evet ikiside japon diye söyleniyor ama biri malezya üretimi diğeri çin. dizayn japon olabilir sadece.
evet haklısınız uzun süredir araştırıyorum. elbette karar verip denedikten sonra sizlerle de paylaşacağım ama önce karar vermem lazım. shimano kullandım memnun da kaldım açıkçası ama ryobi hakkında bir dolu site dolaştım bir tane kötü diyen çıkmadı. bir iki olumsuz birşeyler söylense daha rahat karar verirdim açıkçası. geçen sene bu makinayı aldım diğer makinalarıma göre iyi ama beklediğim kaliteyi bulamadım sizlere de tavsiye etmem. http://www.avmarketi.com/asp/product/8259/1137840-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-840-FD-OLTA-MAKINASI
valla çok bilmişlik yapmıyayım ama shimano derim...hem mekanizmaları iyi...hemde çok güzel bir misina klavuzu var...
Aynısını şimdi ben yazacaktım. Bu arada ben olsam shimanıo alırdım o bir efsane evet ryobi de iyi bizzat kullandım kullanıyorum ama shimanonun yeri ayrı bakarmısın drag ını 10 kg vermiş zaten yeter de artar bile.
estağfurullah değerli yorumlarınız benim için çok önemli inanın. bunlardan birini aldığımda 9. makinamı almış olacağım ama hala bilmediğim öğrenmek istediğim denemek istediğim o kadar çok şey varki anlatamam. lütfen yorumlarınızdan beni mahrum etmeyiniz. teşekkürler.
evet siz değerli balıkçı dostların tamamı shimano tavsiye ediyor. bu hafta sonu shimano yu sipariş edip en kısa zamanda değerlendirmelerimi yine aynı sayfadan paylaşacağım. siz değerli balıkçı dostlara teşekkürlerimi sunarım.
Shimanonun malezyadaki fabrikası kendisine aittir. Bir çok ürün gibi Japon markası olupta çindeki başka başka fabrikalara üretim yaptırılmıyor. Ayrıca shimanonun bütün dişlileri ve bilyaları gene kendileri tarafından üretiliyor. Yani bilyayı bir yerden, dişlileri bir yerden, diğer malzemeleri başka yerlerden toplayıp makina yaptırtmıyorlar. Shimanoda ayrıca dünyanın en kaliteli sayılan bisiklet ve motorbisiklet vitesleri üretiliyorlar. Kısaca dişli ve bilyada balıkçılık ve vites üzerine sayılı bir markadır.
Arkadaşlar yinede RYOBI den şaşmayın derim...Kendimde kullanıyorum ve kuzenimde yaklaşık 35 yıllık Ryobı var ve hala tıkır,tıkır işliyor.İnanılmaz sağlam.
şimdi neden iki arada bir derede kaldığımı anlamışsınızdır herhalde cüneyt bey shimano diyor necdet bey ise ryobi.
Koray, Necdet beyde haklı. 35 Yıllık bir makinanın hala sorunsuz çalıştığını söylüyor. Kesinliklede doğrudur. Çünkü o kadar eski dönemlerde Çin malları piyasada yoktu. Japonlar, Almanlar, Fransızlar, İtalyanlar vb ülkeler kendi topraklarında kendileri için üretiyorlardı makina ve kamışlarını. 30-40 yıl önce Boğazda, Marmarada, Karadenizde, Egede kaç kişi Kamış ve makina kulanıyordu. Bu gün ise kaç kişi kıyıdan el oltasıyla avlanıyor. Piyasada bir çok tanınmış balık malzemelerini incelediğinizde üzerinde İtalyan dizaynı, veya Alman mühendisler tarafından kontrolü yaplımaktadır gibi yazılar görürsünüz. Çok küçük harflerlede malzemenin göze batmayan bir yerinde Made in CHİNA veya çinde üretimliştir gibi ibareler görülür. Shimanoda ise Malezyada veya japonyada olsun ürün nerde yapılmışsa direk olarak yazılır.
evet Cüneyt bey. bendeki alivio da malezya üretimi. siz değerli üstadların çoğu bana shimanoyu tavsiye ettiği için bende de alivio olmasından dolayı çıtayı biraz daha yükseltip SHİMANO SEIDO 4000 FA almaya karar verdim bu akşam sipariş edecem. teşekkürler.
Hayırlı olsun. Bol balıklı günlerde güle güle kullanman dileğiyle. Ne kadara aldığını öğrenebilirmiyim? Özelden de yazabilirsin.