arkadaşlar. samatya ve yeni kapı sahilden ne tutabiliriz. zargana yakalana bilirmi. bilen arkadaşlar bilgi verirse çok makbule geçer. şimdiden teşekkürler.
En son 2 hafta önce gittim güzel mezgit almıştık,ama bir daha alan duymadım,su uygun olursa zargana bol oluyor ben yenisi olduğum halde 10 adet yapabiliyorum.gümüş var bol bol ama yemlik yapıcak büyüklükteler,birde istemediğin kadar kefal var kum gibi
Biraz cankurtarana doğru giderseniz fener ve radar arasında 1 ay kadar önce dehşet miktarda zargana vardı. Gece denizde 2 tane oltam vardı ve hayvanlar misinalara çarpıp sudan sıçrıyorlardı. Orada havanında yatık olması halinde iyi av yapabileceğinizi düşünüyorum, yakaladığınız zarganaları fileto olarak kullanırsanız lüfer oltasıyla iyi av verebilir.
Yücel üstadım bir sorum olacaktı size: Ben genelde arnavutköy taraflarına gidiyorum avlanmaya, fakat ulaşım için biraz meşakkatli. Yenikapı-cankurtaran tarafınyla arnavutköy tarafını karşılaştırmasını yapabilirmyiz, gerçi balığın nerde olacaığı belli olmaz ama. Şimdi zamanıda hafifden iyice yaklaştı lüferler palamutun farkedermi sizce...
Arnavutköy geçiş balığının dinlenme mekanı gibidir. Pek kimse bilmese de aynı zamanda çok da güzel levrek yapan bir yerdir. Sezon başlayınca her daim av verir. Ancak cankurtaran tarafları sarayburnuna akıntı baskısıyla sıkışan balığın açıldığı noktadır. Burada balık oldumu çok olur olmadımı da olmaz. Oysa arnavutköy sezon başından sonuna kadar az-çok ama sürekli av verir.
Demek bende oluşan arnavutköye gitme sevdası psikoljik değilmiş, bende öyle düşünüyordum. Bu arada levrekden bahsetmişsinizde, ne tür bi yöntem neresinde uygun olur. Rapala iş yaparmı dersiniz...