Değerli kardeşim aklımda olan hd 200 gönlüm hep onu çekiyor hayırlısı inşallah olur birde fiyat konusuda önemli fiddle var fiyatı uygun gibi motor konusunda fazla bir bilgim olmadıgından yazma ihtiyacı duydum
ben uzun zamandır 150'lik vespa kullanıcısıyım. bahsettiğiniz marka hakkında bilgi sahibi olmamamla beraber vespa'lar hakkında her türlü bilgiyi vermeye hazırım,
Hd 200 benim kullandığım Jyride 200 ün biraz daha değişik bie versiyonu, en büyük farkları HD200 ün gaha geniş lastikli olması. Arkadaşımda var, o motorla İstanbuldan Bursaya, edirneye gitti. Bakımını yaptığın sürece zerre sorun çıkarmaz .. Yol tutuşu gayet güzel hava filtresi temiz olduğu sürecede oldukça az yakar... SYM için sitesinden bi kaç bilgi vereyim. SYM'nin bilinmeyenleri için birkaç bilgi vereyim. SYM (Sanyang) Taiwan'ın en büyük motosiklet üreticilerinden biridir. 1961 yılında kurulmuştur. İlk olarak adını 1977 yılında ilk Honda Civic otomobilleri üreterek duyurmuştur. 2000 yılında seramik pistonu motosikletlere ilk uygulayan firmadır. Sanyang'da Toplam 2400 kişi çalışmaktadır. Aynı zamanda Hyundai otomobillerini ve Suzuki, Honda motosikletler için yedek parça üretimi yapar. Ürettiği seramik pistonlar ömür boyu garantilidir. Asya ülkelerinde çok yaygın kullanılır ve iyi bir marka olarak bilinir. İtalya'da ise %8'lik bir pazar payına sahiptir. Türkiye'de Motana (aslında suzuki türkiye) tarafından ithal edilmektedir. GTS 250'nin ithal edilme amacı ise Burgman 150 ila AN 400 için ara model bulundurma ihtiyacıdır. Benim görüşlerim ise ; Japon motorları kadar pahalı değil, ama onların kalitesine yakın. Fakat parça fiyatlarında Japonları aratmıyor. Örneğin benim Jyride 200 ün komple eksozu 520 dolar gibi bir para.. Ama kesinlikle yolda bırakmaz benim motor 2004 model ama hala taş gibi.
hasan ve diger arkadaşlarım cok teşekkür ederim elinize kolunuza sağlık zahmet edip bilgilendirdiniz yaş baya oldugundan motor itmek istemiyorum saglamlık bakımından HD 200 veya ne bilim 2 kişiyi rahat taşıyacak balık avına falan gitmek için arayış içindeyim ha dersenizki 125 lik şu motorda iş yapar onada eyvallah sağlıcakla kalın
uzun zamandır scooter kullanıcısı olarak bende naçizane bir iki şey söylemek isterim ustam eğer bütçen yeterse vespa al 125 lik arıyorsan şekline ve tipine pakmaksızın (pizzacıların ve servisçilerin kullandığı ) honda al yağını suyunu bile koymayı unutsan torunların biner honda al ama orta boy hafif büyük makine arıyorsan uygun fiyatlı sym kaliteli makinedir tavsiyem honda sıcak soğuk asfalt toprak demeden yıllarca seni iki kişi herye taşır bende gilera runner vrx200 var yanlış yönlendirme olmasın(2008)
Size Uygunmudur biLmiyorum Ama Bende Honda 150 cbf i öneririm Peşin fiyatı su aralar 4500 seviyelerinde..
1993 yılından beri motora binerim 350 Java ile başladı motorculuğum, ama şimdiye kadar fiyatına ve kalitesine ve sürüm keyfine göre en hoşuma giden motor SYM Joyride200 oldu. Diğer arkadaşların tavsiye ettiği diğer hiç bir motorda Joyride 200 de bulunan bagaj hacmi malesef yok. Yukarıdaki resimlere baktığınızda zaten anlarsınız. Koltuk altı 2 tam kapalı kaskı rahatlıkla alıyor. Artık ön bölüme rahatlıkla büyük boy sırt çantası sığıyor. Aramızda kalsın biz hanımla Market alışverişini bile motorla yapıyoruz. Balığa daima 3 takımla giderim Sırtıma büyük boy kamış çantasını, bacaklarımın arasına malzeme çantasını koltuk altı bagaja da yiyecek içecek ve termosumu koyarım.. Açıkçası ben motorumdan çok memnunum.. Son olarak, Motorlara 10 üzerinden not vermek gerekirse, Çin malı motorlara 1 ve 2, Japon motorlarına (Honda Yamaha Kawasaki) 10, İtalyan motorlarına 9 Taywan Malı SYM ve Kymco ya ise 10 üzerinden 8 veririm.
hasan bey bagaj ve taşıma konusunda haklısınız benim honda tavsiyesi dayanıklılık üzerine rüştünü ispatlamış makineler bugün hala yollarda bir deri bir kemik boyadan nasibini almamış hondalar su dağıtımcıların elinde 3 4 bidon taşımaya devam ediyor. acımasız fastfood dağıtımı yapan arkadaşların kullanım tarzından bile bahsetmiyorum haklısın çin malı motorlarla sym'yi karşılaştırmak abesle iştigal olur uzak ara fark var. hondanın avantajı, artık mahalle bakkalında bile bulabileceğiniz yedek parçalarından geçer. kymco bakım yaptırırsan 100.000 km garanti veriyor haklısınız ama bakım yaptırılınca 2 senedeki maliyeti motordan fazlaya geliyor. at yenisini al taktiğinin başka versiyonu yani. italyan malları çok kaliteli dayanıklıdır fakat vespanın herhangi bir motor aksamını aalmaya kalksanız yeni bir çin malı motor parasına geliyor benimde bir önceki mesajımda belirttiğim gibi sym kaliteli makinedir scooter sınıfında
Egemen bey gferçekten Honda Activa dayanıklılık konusunda kendisini gerçekten ispat etmiş bir makina. Kaportasının Tamamen Sac olmasıda başka bir avantaj..
Mondial 150 HS Scooter Mondial 150 HS Scooter im var yaklaşık bir yılı geçti , hem işimde hemde gezilerimde kullanırım. 11.000 km de neredeyse ayda 800 km yapıyorum. Scooter sever arkadaşlarla beraber Scooter Bilgi Forumu scooter.web.tr sitesinde konuyla ilgi olayları takip ediyorum. Scooterim'e elimden geldiğince iyi bakıyorum. Ortalama km başına 14 krş. yakıyor. Bugüne kadar fazla bir sorun yaşamadım. Bilgim dahilinde scooter ile ilgili konularda yardımcı olmaya çalışırım.