merhabalar öncelikle aranıza yeni gelmiş olduğumu bilmenizi isterim.forum çok harika içindeki üyeleride..7-8 yıldan bu yana amatör balıkçılıkla uğraşıyorum.akdeniz bölgesinde yaşıyorum.olta balıkçılığının yanı sıra serbest dalışta yapmaktayım.burda kuzu akya levrek lüfer çupra en önemlisi lakoz avcılığı yapmaktayız.( ihtiyacımız kadar çevreyi olumsuz katledenleri kınıyorum)geceleri kalamarla şu sıralar akya zamanı burada.ama akdenizin hava şartlarındanmıdır havalar birden ısında havalar ısınınca oda kesti.ama levrek ve palamutuda atlamamak lazım.bende dedim kendimi geliştirmek adına rapala avcılığına başlayayım belki macera belki değişiklik belkide özenti..hemen netten sipariş verip okumanın 5 bilyeli makarasıyla carbon özellikli lineafe bir kamış aldım.makinamla kamış çok uyumlu.Hemen sahtelerimi sipariş ettim kaşık silikon balıklar rapala vs.cumartesi sabahını işten tatil bilip soluğu sabah ezanı okunduktan yarım saat sonra avlanacağım önceden keşif yaptığım meramda aldım.gittiğimde keşifte rastladığım 2 avcı yine oradaydı ve onlar palamuta deniyorlardı.nitekim alıyorladıda.küçük simli silikon balıklarla bu işin üstesinden geliyorlardı.bende koyuldum hemen rapalayı taktığım gibi denize..ancak tık yoktu sonraları güneş çıktığında palamut sürüsü yanaşmıştı kıyıya ancak benim techizat uygun değildi palamuta herkes alırken ben bakıyordum.benim aklımda levrek vardı.nitekim levrekler piyasaya çıkmıştı at çek yaparken levreklerin sahteyi kovaladığını görebiliyordum.ancak bir sorun vardı saatlerce levrekler rapalanın peşinden koşuyor ama tam alacağı sırada müthiş bir manevra hareketi sergiliyorlardı.( levrekler genelde kıyıya 1-2 metre kala bu hareketi yapıyorlardı)bu saat 10:00 kadar böyle sürdü silikon ve kaşıklarıda denedim ama sonuç vermedi.bunun nedenini yaşayan varsa öğrenmek istyorum.şimdiden teşekkürler.bu hafta sonu yine denizdeyim ..
teşekkürler sizlere forumda vakit geçirmek çok güzel ama soruma ciddi manada yardım niteliğinde cevap bekliyorum.çünkü bu işi çözmeliyim bu hafta sonuna ulaşmadan önce balıkmarkete gidip bayağı bir sahte rapala kaz tüyü simli silikonlar gözümün alabildiğince işime yarayan malzeme alacağım.şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum..iyi avlar