shimano exage 3000 fc shimano catana cx 240 M kamış ve ip misina kullanıyorum gecenlerde avlanmaya gideyim dedim zehir oldu nedenini anlatayım hemen hata bendenmi kaynaklanıyor bilmek istiyorum... kamışım 10-30 atarlı ama ben 5.5 gram ağırlıgında bir sahte kullandım hava hafif rüzgarlıydı ama rüzgarı tersime alarak atış yapmama rağmen ip misinam en az 6-7 kez inanılmaz bir şekilde düğümlendi ve tüm günüm düğümleri çözmekle geçti.. sormak istedigim bu neden kaynaklanıyor kamışım M olmasından mı çünkü çok esniyordu yoksa ip misinanın sarımından mı kaynaklanıyor cok sıkı durmuyordu çünkü makinanın agzına kadar sarılıydı bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla...
Misinayı yeni sardıysan ve biraz da fazla sardıysan kusma yapabiliyor. Sarımını kontrol et, fazlalık varsa kes. Yok eğer fazlalık yoks ise 1-2 kez daha cehennem ızdırabı yaşatacaktır bu olay.
hic sorma... ben de son zamanlarda baliga degil problem cozmeye gidiyorum resmen. gecen gun orgu misina aldim ve okuma 55s trio makineme olabildigince SIKI sekilde sardim ama sonuc yine ayni. o kadar SIKI sarmama ragmem, makaranin neredeyse en altta kalan bolumunden misina cikti ve dugum olusturdu... sayende belki bende yanlisimi ogrenmis olurum.
hiç sorma ya dedigin gibi günüm dügüm çözmekle geçti neden kaynaklandıgınıda bilmiyorum umarım üstadların yardımı olur
benım kanatim yenı sarılan misine veya örgü misine ılk kullanımda suya tamamen bosaltılmalı suyla temas etmeli sıkı sarılması ıcın ucuna 100gr bi agırlık yeterli olur tecrübe ile sabittir
kullandığım her ip misinada başıma gelen bu olay yüzünden ip misinalarımı paramparça edip, normal misinaya döndüm.. İp misinanın kördüğüm olmadan atçeke müsade ettiği avlarda da tek takip alamadım. Ben şahsen ip misinanın makine klavuzu ve kamış yüzüklerine sürterken çıkarttığı sesin suda duyulduğunu ve balığı kaçırdığını düşünüyorum. Beklemeli avlarda zannımca daha verimli kullanımı olabilir..
ben sizin yerinizde olsam. Makinayı takarım surf kamışa. 125 gr kurşun ile uzak bir atış yaparım. Yavaş yavaş sararım.
Sahte atarken bu problemi çok duyuyoruz. Makineye kapasite üzeri sarmis olabilirsiniz. Spinde iyi bir 0.30 mono, örgüden iyidir diye düsünüyorum
bende katılıyorum en kaliteli ip misinadan (herkesin ortak tavsiyesi olanlardan) aldım bir kez düğümlenme yaşadım ama yine de yukarıda belirtildiği gibi çok bariz bir şekilde (bu arada görünmez olarak geçen ip misina bu) göründüğünden ve yüzüklere değerken hatır hatır ses yapmasından soğudum. ucuna leader yapıyorsun leaderın boyunu tutturmak sorun leader düğümü sorun avda leader koptuğunda rüzgarlı havada sahilde ip misinaya florocarbonu eklemek düğümlemek var ya bela resmen sonra atarken düğüm yüzüğe takılır gece avlanıyorsan düğümü yüzüğe kadarmı çektim yok geri sal takılmasın vs... kabus.... kesinlikle kaliteli bir monoflement tavsiye ederim. örnek okuma spin misinalarından 0,28 aldım dünyalar benim oldu. bu arada ip misinayla ümitli zamanlarda ümitli yerlere defalarca gittim balık tutamadım bunuda görünürlüğe bağlıyorum
arkadaslar önerileriniz için tşk ederim bugün 0,28 lik kaliteli bir monoflement misina aldım sorunun çözülecegine inanıyorum insallah bundan sonra böyle sorunlar yaşamam bu arada İp misinaya tövbe ettim artık hayatı zehir etti resmen