selamünaleyküm güzel insanlar. önerilerinize değer veriyorum. ve sorunum şu. ağustosta mersine gidiyorum 1 ay tatile ve her sene 1 ay süreli ordayım.aşağıda listelediğim bot çeşitlerini mersin de denizde yılda 1 ay süreliğine ve geri kalan zamanda ise ankara ve çevresinde tatlı suda kullanacağım. ve kararsızım. bot ve elektrikli motora gücüm yetiyor. ve tavsiyenize ihtiyacım var. gece bu saatte konuyu açacak kadar kafaya taktım olayı anlayacağınız. http://www.avmarketi.com/asp/product/13398/Glen-Sun-J-SO-270cm-kirmizi-sisme-bot bu veya http://www.avmarketi.com/asp/product/11942/REMIXON-RF300S-IZGARA-TABANLI-BOT-3M bu botu almayı düşünüyorum malum bütçe meselesi. bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz. ayrıca bu botlara uygun elektrikli motor hangisini almalıyım. şimdiden teşekkür ederim ilginize.
Aleyküm selam Halit; Öncelikle benimde botum olmadığını dolayısıyla kullanarak yorum yapmadığımı söyleyeyim. Ancak bende senin gibi bir ara araştırmıştım bu konuyu. 1.Bu modellerde remixton u tercih ederdim. diğer modeli bilmiyorum ama Remixton un malının arkasında durduğunu ve desteğini biliyorum. 2.Mersin ve bölgesi özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında bir hayli dalgalı olur dolayısı ile elektrikli motor hiç işine yaramaz orada o aylarda 3.Sende benim gibi denizde 50- 100 mt açılıp olta sallayacağım diyorsan zaten motora gerek yok. 4.Mersin-Deniz ve üstteki kriterleri düşündüğümde alternatif olarak seahawk3 veya 4 üde başlangıç olarak düşünebilirsin daha az bir bütçe ile başlamış olursun. Daha amatör bir bot ama ilginç bir şekilde dünyada balıkçılık için hem denizde hem gölde kullanılıyor bende şaşırmıştım 250-350 tl arasında değişiyor.Youtube dan bakabilirsin. kolay gelsin.
Halit Bey ; Bir kere alıcağınızı düşünün ve sınırları zorlayın bence... ızgara tabanlı alıp 2-3 sefer sonra illallah edeceğine üstüne üczzi bi fark koyarak ahşap tabanlı zodyak alın bence... ve kesinlikle elektrikli motor alacağına 2.5 ya da 3.5 hp bi benzinli motor alın bence... araştırın bak dediğim takımla sizin baktığınızın arasında fazla bir fark olmayacak... mesela , dediğiniz bot 900- 1000 tl civarı... elektrikli motor ise 500 - 700 civarı bunun içinde bildiğim kadarı ile akü ve şarj cihazı yok onlarada 2** 300 vericen en az etti sana toplam da 1500 veya 2000 tl arası bi meblağ... böyle yapacağına 2500 civarında verip mesela 2.90 ahşap taban zodayk + 2.6 hp motoru 2500 civarına alırsın bence...
Halit kendine güzel birşey alsana bırak o linklerdekini ileriyi düşün.. bari sen yapma sana link vermeme gerek yok madem çoktın o rakamlara
sonunda karar verebildim. yerinde inceledim hemde sıkı bir inceleme sonunda http://www.avmarketi.com/asp/product/132623/Remixon-Ahsap-Tabanli-Sisme-Bot-3-00-mt ve http://www.avmarketi.com/asp/product/13338/OMOTO-ELEKTRIKLI-MOTOR-DIJITAL-54LBS karar verdim ve ürünü teslim aldım. motor konusunda çok düşündüm. benzinli motorla tatlısuda av yasağı olduğu için ve ayrıca ben mersine yılda 20-30 gün gideceğim için hem deniz hem tatlısuda kullanabileceğim bu motora ve zodiac tipi remixonun yeni versiyon botuna sahip oldum. motorun gücü ortalama 2,5 hp bana yeteceğini düşündüm. tecrübelerimi takım olarak hem deniz hem tatlısuda ki ilk avımda resim ve videolarla belgeleyeceğim.
Evet Halit motor için birşey diyemem elektrikli motordan pek anlamam ,,usta bot göz kamaştırıyor be hayırlı olsun gör bak şimdi keyfine keyif nasıl katılırmış şimdi eksik olan birşey var üstüne tente hani o katlanır alüminyum profilden olanlardan gölge insana o kadar lazım ki denizin yada gölün ortasında çölde su misali ,(iki adet can yeleği,gerçi kesin vardır sende söylememe gerek yok)birde buzdolabında dondurulan buz aküleri vardır ve 15-20 liraya satılan soğuk su muhafaza çantaları koy 4 parça buz aküsü çantaya doldur suyunu güneş tependeyken sen denizde yada gölde gölgede buz gibi suyu içtikçe bizi hatırla ve güzel raporlar gönder tekrar iyi günlede kullan memlekete selamlar kardeşim
ilgine teşekkür ederim macir abi.abi diyebilirim sanşöyle söyleyim sana tam tesisat full hazırım abi bu yaza. çadır bile aldım anla artık