Sevgili forum üyesi arkadaşlar Bu Hobiye Yeni Başladığım için sizin değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var Yeni almış olduğum kamış ve makinam At-çek Olarak Tabir edilen slikon balık ve kaşıkla avcılığa uygunmudur gölde ve akarsıda eksileri ve artıları nelerdir saygılarımla iyi forumlar Kamış : ALBA STAR 2021 SMART SPIN 195 CM 5-20 gr atarlı 195 cm uzunlunda teleskobik http://img23.imageshack.us/img23/3553/img1740ge.jpg makina: MITCHELL Blade Alu 2000 5+1 200 mt misina 0,20mm (ben 0,30 sardırdım 100 mt bilmem iyimi ettim kötümü) 8.2.1 79cm 269 gr http://img703.imageshack.us/img703/1403/img1742dn.jpg
Illaki atis mesafesini ve vereceginiz aksiyonu etkiler lakin avlanacaginiz bölge ve hedef balik için de ideal olabilir.
bana göre uygundur yakışıklı bir takımız olmuş , rast gelsin. atar değerleri ideal tatlısu avında özellikle
Güle güle zevkli avlarda kullan Mehmet kardeşim. Kamışın, ilerleyen zamanda edineceğin deneyimlerle, artılarını ve eksilerini ortaya koyacak ve sizi daha sağlıklı yönlendirecektir. Makinanız ise, tam bir spin makinası. Duruşuyla '' Ben buyum '' diyor. Sizi fazlasıyla memnun edecektir. Resimlerden görebildiğim kadar, misina sanki 15-20 m.kadar daha sarılabilir gibi geldi. En ideal ölçü, makaranın dolmasına 1 mm. kalana kadar, ortanın üstü sıklıkta sarılmasıdır.
Teşekkür ederim sayın abicim İşten fırsat bulup Avlağa gitmek için sabırsızlanıyorum. Bu arada eskiden tahta parçalarına sardığımız misinaların ucuna kaşık bağlayıp at çek yapardık sürekli karışırdı en sondada düğümleri açamayınca bırakırdık ozamanlar olta kullananlara pek anlam veremezdim hatta zor bir işmiş gibi görünürdü gözüme şimdi olta kullanmaya başlayınca anladım meğer zor olan elle misina atmakmış olta okadar pratik okadar kullanışlıki ne karışıyor ne elimizi kesiyor vede çok uzak mesafelere rahatlıkla atabiliyoruz kaşıklarımızı sahtelerimizi bu arada kalama ayarıda büyük bir avantaj tabiki
Değerli kardeşim öncelikle sana tavsiyem hedef balığa göre seçim yapmandır. Kendimden örnek verecek olursam alabalık avında kullandığım takımı turna da kullanmam, turna da kullandığım takımı alabalık avında kullanmam. Alabalık avında kullandığım takım alabalık avı için idealdir. Kamış ve makine hassastır ve alabalığın oltaya geliş anından sonrasını mükemmel bir heyecanla yansıtır bana. Turna için kullandığım takım biraz daha güçlüdür. Her ne kadar alabalık turnadan daha mücadeleci yapıda bir balık olsa da özellikle kıyıdan avlanırken turnayı kenara almak için alabalıkta uyguladığımız tekniği uygulayamadığımız için biraz daha güçlü kamış ve makine kullanıyorum. Alabalığı kenara kadar çekip arkaya atabiliyorsun ama turna için bu pek mümkün olmuyor genelde kıyıya kadar yorup kıyıdan kenara direk çekimle alıyor ya da kepçe kullanıyoruz. Bu ayırımı yaptıktan sonra ben bir ayırım daha yaptım. Bu derede alabalık yakalamak için kullanacağım takım, bu barajda alabalık için kullanacağım takım. Alabalık değerli bir balıktır bütün bunları hakettiği kanısındayım... Özel balıklara özel ilgi göstermeliyiz Baraj için 2,30-2,70 uzunluğunda atarını tutacağın balığın cinsine göre belirleyeceğin aralıkta bir takım uygundur. Dere için ideal boy 1.80 dir atarının çok olmasına gerek yok uzun mesafeye atmayacağın için. Dere de avlanırken suyun kısmen derin yerlerini ve ağaç altlarını es geçme derim. Kısaca fikir vermek açısından şöyle bir üzerinden geçtim umarım faydalı olur...
Sizin gibi değerli abilerimizin tavsiyeleri ve bilgilendirici mesajları ışığında ve forumdaki bilgi havuzundanda yararlanarak bu işte ilerleyen zamanlarda dahada uzmanlaşacağıma inanıyorum Aslında bulunduğum ilçede deneyimli bir oltacı arkadaşla pratik yapsam bu süreç dahada kısalabilirdi farklı takım kullanmak konusunda size katılıyorum fakat ben daha acemi bir oltacı olarak sizde taktir edersinizki bunun için henüz erken
ideal takım olmuş atçek için sağlam kalın olmayan misina yada ip(tavsiyemdir), ne kadar ince olursa o kadar uzağa gönderebilirsin, rastgele
bakın bunu bilmiyordum misina inceliği atış mesafesinide belirleyen bir faktör demekki nekadar ince olursa okadar avcı olur diye duymuştum en iyisi ben 0,30 misinamı çıkarıp 0,20 sarıyım oltama hem tavsiye edilende bu teşekkürler sn.frozen06
spin atçek avında motordan ziyade kamışda cok önemlidir.teleskopik kamışlarla verim alma olasılıgınız uzun vade de cok dusuktur nedenı ıse sizi sertlıgınden dolayı bellı bır sure sonra yorması ve sırtınızda belınızde agrılar yaratmasıdır ben size 2 parçadan oluşan sap kısmı mantar kamışları tavsiye ederim marka olarakda hem ucuz bir okadarda kaliteli olan Shakespeare markasının kardeşi olan vede aynı fabrikada üretilen karbon colmic marka özellikle 2.10 luk olanını şiddetle tavsiye ediyorum.ben bu kamış ve Shakespeare magnezyum 30 luk 8+1 devirli makinamla 0.28 lik dam misinayla kıyıdan rapalayla akdenizde 23 kilogramlık akya sarıkuyruk yakaladım banamısın demedi görenler izleyenler şok oldu nacizane fikrim budur iyi günlerde kullamanız dileklerimle reeling
spin atçek avında motordan ziyade kamışda cok önemlidir.teleskopik kamışlarla verim alma olasılıgınız uzun vade de cok dusuktur nedenı ıse sizi sertlıgınden dolayı bellı bır sure sonra yorması ve sırtınızda belınızde agrılar yaratmasıdır ben size 2 parçadan oluşan sap kısmı mantar kamışları tavsiye ederim marka olarakda hem ucuz bir okadarda kaliteli olan Shakespeare markasının kardeşi olan vede aynı fabrikada üretilen karbon colmic marka özellikle 2.10 luk olanını şiddetle tavsiye ediyorum.ben bu kamış ve Shakespeare magnezyum 30 luk 8+1 devirli makinamla 0.28 lik dam misinayla kıyıdan rapalayla akdenizde 23 kilogramlık akya sarıkuyruk yakaladım banamısın demedi görenler izleyenler şok oldu nacizane fikrim budur iyi günlerde kullamanız dileklerimle reeling
sn.gökhan bey değerli tavsiyelerinizi aldım. Sizin gibi üstadların yorumları Benim için çok değerli, Kamış Konusunda şu an Yapacağım birşey yok zira aldık bir defa, Ama kullanıp deniyeceğim dediğiniz gibi olursa birdahaki sefere sizin tavsiye ettiğiniz türde kamış alıcağım tekrar teşekkür ederim sağlıcakla kalın.:thumb:
ben teşekkür ederim hayırlı olsun iyi günlerde kullanın kafanızın takıldığı hususlarda herzaman size yardımcı olmaktan şeref duyarım.ısrarla söyluyorum spinde kesinlikle sap kısmı mantar 2 parçadan oluşan kamışlara yönelin farkını kullandıkça balık tuttukça daha iyi anlıyacaksınızdır.saygılar sevgiler
Levi kardeşim takımın süper ama bir tavsiyem.Misina kötü gibi bu takıma EZ Braid 0.13 yakışır.Atiş mesafen 2 katına çıkacak emin ol. 0.13 ince gelebilir ama 8.3 kg çekeri var. )
bence takımın çok kullanışlı olmuş.ben at çek için daha kısa kamışlar tecih ediyorum.sebebi hem daha az yorucu olması hem de balık vurduğunda ve çekerken çok daha iyi hissedebiliyorsun balığı.tabi bu keyfi de artırıyor.iyi avlar diliyorum...