Arkadaşlar yorum lütfen

Konu, 'Takım Çantası' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
  2. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
  3. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
  4. BB1750

BB1750

Favori Kamış:
    Çatal Bıçak
    En İyi Avı:
    Balıkçıdan Çupra.Kilo 10 ytl =)
    nacizane;

bende turnea fresh 3.90 var çok memnunum.4.20 özellikle almadım ama 30 cm çok önemli.güle güle kullanırsınız inşallah.bununla bitmiyor tabi,surf makinede ben 50 lik tercih ettim arkadan ve önden kalamalı.ayrıca 2 kafada misina sarılı olsun özelllikle çok sağlam bir 0.20 ve 0.40 ikisinide uzun atışlarda deneyin farkı göreceksiniz.saygılar sevgiler

5. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    İkiyüz gram atarlı ve 675 gr ağırlık at çek için bayağı yorucu olmazmı.

6. Merhabalar Halil.:)

Almayı düşündüğün kamış uzun atış bence uygun bir kamış.Özellikle ağır kurşun kullnımına uygun olduğunu düşünüyorum..Aramızda kullanan ve memnuniyetini bildiren arkadaşlar olmuştu.:)

Bu kamış ile beraber bir makine tavsiyesi istemişsin benim nacizane bir tavsiyem..Fiyat/performans olarak oldukça iyi bir seçim olacağına eminim.Umarım beğenirsin:) ;)

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-18-17600

7. Aramis

Aramis

Kardeş 625 gr ağarlık 1,56 kapalı boy biraz fazla geldi bana açıkcası 4,20 için.

8. BB1750

BB1750

Favori Kamış:
    Çatal Bıçak
    En İyi Avı:
    doğru bir tespit bnm 3.90 bile bagaja sığmıyor.kapalı uzunluğu çok.dikkate almak lazım.ama geenelde surf kamışların ilk yani sap parçası uzun oluyor.

9. Şimdi konuyu şöyle kısaca özetleyeyim..

Surf kamış tavsiyesi isteyen birine en iyi performansı alabileceği kamışı tavsiye etmek durumundayız..Bunu yaparken temin edilebilme kolaylığı ve fiyatı dikkate alarak yapıyorum..

Surf kamışlar tercihen 2 daha sonrada 3 parçalı olanlar uzun atış açısından en iyi performansa sahiptirler..Ancak verdiğim örnek kamıştaki gibi yapıya sahip olan kamışlar performans açısından parçalılara yakındırlar..

Unutulmaması gereken en önemli nokta parça sayısının azlığının kurşuna kazndıracağı ivmenin fazlalığıdır..Atış esnasında oluşan parobolik yapının kurşuna ivme kazandırabilmesi için enerjinin eşit aktarımı az parça ile doğru orantılıdır..4,20 metre sufr için en kısa boylardan biri olup boyunuz 1.80 ve üzeri ise 4,50m daha iyi sonuç verir..

Çok parçalı kamışlarda atış esnasında oluşan parabolik yapı parçalar arasında farklı zamanlarda olacağından uzun atış için uygun olmadığı Tüm dünyada kabul gören bir kuraldır..;)

Bu nedenle amaca uygun cevap vermek için bu model tavsiye edildi..üzerinde her 4,20metre ve 100-200 atar yazan kamış surf kamış değildir..;)Surf makineler büyük ve geniş makara lara sahip olmalıdırlar bu surf makinenin özelliğidir..kamıştada saydığım özellikler surf kamışın özellikleridir..

Ancak 40 lık bir makara 3,50 metre ve kapalı uzunluğu 60cm olan bir kamışlada surf yapıyorum diyebilirsiniz..Ama bu surf takım tarifine ve gerekline uymadığından asla tam manasıyla surfcastin olmaz

10. BB1750

BB1750

Favori Kamış:
    Çatal Bıçak
    En İyi Avı:
    yani en az sayıda parçasıı olanı mı seçeli yeni alacak olanlar?

11. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Erdal abim gerçekten çok faydalı oldu bu bilgiler.Uzun olan kamışın surf kamış olduğunu zannederken.Yanlış olduğunu bana çok güzel açıkladın.Teşekkür ederim.

12. Aramis

Aramis

Barış aldınmı takım?

13. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Daha almadım.Haftaya kısmetse.

14. Aramis

Aramis

15. Eğer amaç uzun mesafe atış ise az parçalı olan kamışların performansı %100 daha iyidir.;)