Arkadaşlar ve üstadlar, yalova armutlu da eşkina ya atan varmı, varsa tekeyi nerede kolaylıkla buluyolar. Eğer sizede uyarsa haftaya ordayım beraber takılabiliriz.
Ferbot olayı Armutlu kıyılarında balığı bitirdi bana göre.Belki oranın yerlileri bazı avlak yerlerini (varsa) biliyorlardır.Fakat ben ARmutluda ancak Feribot iskelesinde avlanabiliyorum.Kefal,Mezgit,istavrit alabilirsiniz.5 Sene önce Armutlu kıyıları tamamen kumluktu.Envai çeşit balık vardı.Şimdi o kumluk olan yerler tamamen yosun dolmuş.
o yosunlar mevsimsen her baharda oluşan bişey vede aslında denizi o yosun kurtarıyo yoksa sürekli ağ olur kıyılarda yosun basınca topluyolar ağları haziran sonunda yosun kalkar tekede armutluyo bilmiyorum ama esenköy limanında bol miktarda var
geçen yaz tamamem mezgit, sonlara doğru izmarit, arasıra istavrit tuttuk, Bu sene tamamen farlı odaklanacağım, iskeleden bırakma ve farklı bi sistemle kırlangıç kalkan pisi, dalga kıranların ucundan eşkina, ihlasa doğru olan düz kıyılarda mırmır deneyceğim
Bu yaz bende ordayım temmuz gibi gitmeyi düşünüyoruz- bölgede karagöz olduğunu biliyorum, şnorkelle dalarken görmüştüm . ama diğer balıkları bilemem- kumluk bölgelerinde mırmır da olabilir diye düşünüyorum - ancak karagözleri kayalık mevkide gördüm !. bu yaz çok farklı olacak forumdan çok bilgi aldım bu bilgileri aktarma zamanı geldi
Evet bilal sana katılıyorum, özellike iskelenin altında en küçüğü el kadar olan bissürü karagözler var, gittiğimde zıpkınla girişmeyide düşünmüyo deilim hani Bütün kış şarz ettik kendimizi artık full batarya balığa gidecez...
yaklaşık 5 gündür armutludayım ve elimde kepçeyle geziyorum ama 1 tane bile teke ne gördüm ne tuttum, ya zamanı deil ya da burada hiç teke olmuyor. Dolayısıyla eşkina avıda olmuyor, eşkina var ama avı yok. Burda da boru kurdu bulamayacağıma göre eşkinayı unuttuk. İskeleden istavrite sardalyaya sallıyoruz oltalarımızı fakat onlarda çok nadir oluyor, Bu arada ilgienenlere akşamları sarıkanatlar cirit atıyor haberiniz ola...
hocam iskeleden karagöz çıkıyor mu ? yarın akşam narlıya orda bişey çıkmazsa fıstıklıya gelmişkende armutlu yaparız
iskeleden bişiy çıkmıyo pek, bu zamana kadar iskeleden oltayla karagöz tutan bikere gördüm oda geçen sene zıpkınla dalacaksan bilemem. Ayrıca hergün 2-3 kere yunuslar ziyaret edip, balığı sürüp gidiyo. Bence narlıdan buraya değmez ama bi fıstıklıyı yoklayın derim.