Merhabalar;Geçen iki hafta sonu itibariyle İhlas Armutlu Tesisleri içindeki üç değişik noktadan balık avı denemelerinde bulundum.Feribot iskelesinde gece 3 den sonra başladığım avda Trokonya,İskorpit ve İspari tuttum.Gün ağırdıktan sonra kefallerin zıplamaları ve kıyıda dolaşan zarganaları görmeme rağmen takım yokluğundan bişey yapamadım.Kadınlar plajı diye tabir edilen yerden akşam 8 den sonra çapariyle istavrit yemli olarakta izmarit ve mezgit yakaladım.Birde üçünçü olarak denediğim plajın öbür ucundan yemli takımla ispari ve rapalayla zargana yakaladım.Yem olarak midye kullandım.Başka yem bulma imkanım olmadığından ve birazda acemiliğinden ancak bunları tutabildim.Bölgeye gidecek arkadaşlara yem götürmelerini tavsiye ederim çünkü midye harici yemlerle daha çok balık alınabileceği inancındayım. Herkese Rastgele....
Valla mükemmel rapor tebrik ederim. 1 günde bu kadar çeşit balık yakalamak eğlenceliolsa gerek Bide takım olsa ?
12-27 kasım tarihleri arasında bende ihlas'ta olacagım. cok ıyı oldu bu raporu yazmanız. yemsiz takımsız gitmem artık
İHLAS ARMUTLU'ya gidecek arkadaşlara tavsiyeler. -iskeleden çapariyle veya yemli olarak ispari, izmarit, mezgit, zargan gibi balıklar alabilirsiniz. -sonbaharda armutlunun içindeki iskeleden kalkan pisi alabilirsiniz. -Fıstıklı limanından karagöz, eşkine sarkoz alabilirsiniz. -kadinlar pilajının sağ tarafı tel örgülerin dış tarafından açığa doğru attığınızda herçeşit balık yakalama şansınız var. kış aylarında lüfer çinekop, palamut sansınız yüksek. bu yer kayalık olduğu için ulaşması ve avlanması zor biyer ama bi o kadar da bereketli... İhlasın içinden veya armutlu iskeleden karides bulup yem yapabilirsiniz. çok etkili olmasa da tavuk göğsüde iş yapıyor. herkese rasgele...