Armutlu İhlas Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MERT ISTANBUL tarafından paylaşıldı.

1. MERT ISTANBUL

MERT ISTANBUL Mert

Merhabalar;Geçen iki hafta sonu itibariyle İhlas Armutlu Tesisleri içindeki üç değişik noktadan balık avı denemelerinde bulundum.Feribot iskelesinde gece 3 den sonra başladığım avda Trokonya,İskorpit ve İspari tuttum.Gün ağırdıktan sonra kefallerin zıplamaları ve kıyıda dolaşan zarganaları görmeme rağmen takım yokluğundan bişey yapamadım.Kadınlar plajı diye tabir edilen yerden akşam 8 den sonra çapariyle istavrit yemli olarakta izmarit ve mezgit yakaladım.Birde üçünçü olarak denediğim plajın öbür ucundan yemli takımla ispari ve rapalayla zargana yakaladım.Yem olarak midye kullandım.Başka yem bulma imkanım olmadığından ve birazda acemiliğinden ancak bunları tutabildim.Bölgeye gidecek arkadaşlara yem götürmelerini tavsiye ederim çünkü midye harici yemlerle daha çok balık alınabileceği inancındayım.
    Herkese Rastgele....

2. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Valla mükemmel rapor tebrik ederim. 1 günde bu kadar çeşit balık yakalamak eğlenceliolsa gerek :D Bide takım olsa ? :)

3. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    12-27 kasım tarihleri arasında bende ihlas'ta olacagım. cok ıyı oldu bu raporu yazmanız. yemsiz takımsız gitmem artık :)

4. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Güzel paylaşım teşekkürler

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    daha ne olsun Mert kardeş :)

6. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    İHLAS ARMUTLU'ya gidecek arkadaşlara tavsiyeler.
    -iskeleden çapariyle veya yemli olarak ispari, izmarit, mezgit, zargan gibi balıklar alabilirsiniz.
    -sonbaharda armutlunun içindeki iskeleden kalkan pisi alabilirsiniz.
    -Fıstıklı limanından karagöz, eşkine sarkoz alabilirsiniz.
    -kadinlar pilajının sağ tarafı tel örgülerin dış tarafından açığa doğru attığınızda herçeşit balık yakalama şansınız var. kış aylarında lüfer çinekop, palamut sansınız yüksek. bu yer kayalık olduğu için ulaşması ve avlanması zor biyer ama bi o kadar da bereketli... İhlasın içinden veya armutlu iskeleden karides bulup yem yapabilirsiniz. çok etkili olmasa da tavuk göğsüde iş yapıyor.
    herkese rasgele...