iskeleden istavrit ve zargana ve kefal çıkıyor başka yerler yok mudur bu sahilde. kıyıdan dip oltası atılacak yerleri yazarsanız sevinirim.
teşekkür ederim bilgin için. yalnız bazen atacak yer kalmıyor iskelede daha rahat yerler gerekebiliyor.
Kardeşim konunun takipcisiyim ama her zaman ki gibi konu Bursa oldu mu herkes kilit vuruyor ağzına. Yaz boyunca o çevrede anlanan bir kaç arkadaş var denk geldiklerinde bilgi alırım. CÜMLETEN RASTGELE.....
Oradan, istavrit, zargana ve kefal çıkıyorsa, her bir şeyde çıkar. Mesela ya mırmır yada karagöz çıkar. Levrek çıkar, lüfer çıkar. Kırlangıç çıkar... Sinarit çıkar. Çıkmayacak pek bir şey yoktur. Şimdi gene puflayanlar için ekleyelim. Armutlu açıklarında gidip sinarit aldığımız belli taşlar var. O civarda sinarit bir hayli bol. Pek büyük değiller gibi, 3-5 kg arası genelde. Ama sayıları gayet fazla.
iskeleden mırmır karagöz levrek alan hiç duymadım gerçi armutluda bir aydır avlanıyorum . duymamış olabilirim. bu arada bu armutlu açıklarındaki taşlar hangi tarafta geniş bir sahil şeridi bulmak zor olacak bu taşları
Kesinlikle cevap yazan pek çıkmıyor ya da balık avlakları sahilde pek keşfe çıkılmadığından da olabilir.gördüğüm kadarıyla balıkçılar hep sabit noktadalar .narlı kapaklı fıstıklı ve armutlu iskele bu iskelelerin dışında sahilden balık alınabilecek meralar olmalı ...ilginden dolayı teşekkür ederim rastgele ...
Profesyonel tekneleri izle. Benim bildiklerim bir hayli açıkta. Biz sabaha karşı tekneyle çıkıp saatlerce tam yol ile ancak ulaşıyoruz. Birde geri dönüşü olunca kıyıdan kerterizlemek pek akla gelmiyor... İmkanın varsa Bozburun'a gitmeyi de deneyebilirsin. Fakat şunu söylemekte fayda var. Harcıalem balıklar olan istavrit vs. den ötesi için, aslolan yemdir. Doru dürüst yem bulabliyorsan, onları o iskeleden de alırsın.
aracınız varsa fener sitesinin oraya gidip kayalıkların ordan kırlangıç karagöz palamut lüfergillerden şansınız varsa alabilirsiniz benim yazlıgım ve teknem var bende 4 gözle bekliyorum ama hala balıgın girmedigini söylüyorlar
Şu an Bursa'dayım aracım var dediğiniz yeri tam olarak bilmiyorum ama bulurum . kısmetse ordan da atışlarımız olur inş.Hafta sonları gidiyorum genelde Armutluya...sağolasın reeling
ben bursaya çok geldim ama düzgün bir yer bulamadım kursunlu ve mudanyadan birşey çıkaramadım bana osmangazide'n ulaşabileceğim yerler söylerseniz iyiolur
ihlas armutlu evlerinin girişini yanından patika gibi bir yol var ordan gidiliyor.aman kayalıklara dikkat!!!!!
Benim de pek bir bilgim yok daha bir aydır denizde olta atmaya başladım . Forumda gemsaz ve kumsaz dikkatimi çekti oralarda balık çıkabiliyormuş.
en önemli yeri söylemeyi unuttum yeni yapılan limandada takılabilirsin ama 390 veya 420 kamısın olmalı sahteyle levrege lüfere palamuta atabilirsin yada yemli .....çapari ile istavrit alabilirsin liman yeni oldugu için tam balık yuvaladımı bilmiyorum ama oradanda eşkina karagöz gibii balıklar alma ihtimalin var gene oralarda kayalık dikkat et!!!!
geçen hafta sonu oradaydım bir tane kefal yakaladım yanımda da bir başka arkadaş atıyordu o on onbeş tane yakaladı el oltası ile bende kamışla yakalamaya çalıştım bol bol kaya balığı yakaladım. tam dibe salınmayacakmış kurşun bi dayı dedi ama artık çok geçti balık kalmadı.:hungry: