Merhaba arkadaşlar.Geçen gün belirttiğim gibi arnavutköyde balık avına çıktık dün gece.Akıntı bol hava serindi.Ben abim ve kuzenimle çıktığım av yeterince balık yaptı.İlk olarak denemelerimde balığın çok olduğunu anlayınca hemen kolları sıvadım.Tek iğneli 80 gr ağırlıklı bir bir beden hazırladım.İğnenin 2 tane olduğu bir bedenim daha vardı ancak kayalıklara takıldı ve bende ikinci iğnenin bir vasfı olmadığını düşünerek iğne sayısını 1 e indirdim.Gayet başarılıydı.İskorpitler çok acıkmış olmalı ki bir ara at çek moduna geçmiştim.Neyseki yeterince tatmin edici bir av oldu.Yaklaşık 3 kilo kadar iskorpit aldık.sizlerle paylaşmak istedim bu gün iftarda çorbasını içmeyi düşünüyoruz ayıptır soylemesi forum konusunda henüz acemi olduğum için resim konusunu pek beceremedims sanırım şimdilik bir tae fotoğraf paylaşıcam sizlerle daha sonra mümkünse tuttuğum büyük iskorpitlerin resimlerinide atıcam.haydi rastgele... [/URL][/IMG]
Tebrikler.Fakat bir dahaki sefere resimlerin boyutunu dusurursen iyi olur kardesim. Benim internet biraz yavas Rastgele...
tekrar merhaba arkadaşlar.Yem olarak 2 hafta önce tuttuğumuz ancak yemediğimiz isparileri kullandık.Kafası gözü kuyruğu her yeri iskorpiti çekti.Bazı arkadaşlar tavuk derisi kullanmamı önermişti ancak dolapta 2 haftalık balıklar duruken tavuk derisiyle uğraşmak mantıklı gelmedi.Resimler konusunda önerini dikkate alıcam.ilginiz için teşekkürler
Okan öncelikle tebrikler çok güzel av ben iskorpiti gündüzden tuttuğum istavritler ile yakalıyorum gayette güzel geliyorlar 1 iğneden fazlası bence fazlalık tek iğne kullanıyorum hafif bir kurşun takıyorum sonuç iki günde 22 adet 3 kilo iyi bir rakam şansın bol olsun ...
teşekkür ederim.Ben bol akıntıda tuttuğum için ağırlık 80 gr dı.Tabi akıntıyla çok alakası var mı bilmiyorum avın.Senide tebrik ederim.Balıkları ayıklarken saymıştık 34-35 tane iskorpit yakalamışız Bu arada sen nerede avlanıyorsun?
Ben Eminönünde iskelede avlanıyorum tavsiye ederim Sarayburnundada çıkıyor diyorlar birdahaki sefere kısmet olursa deneyeceğim bakalım
aslında iskorpit tutmayı çok seviyorum ancak ev ahalisine pek sevdiremedim balığı.Balığın şekli biraz değişik malum.Babamda etini beğenmedi benden başka yiyen yok anlayacağın.Belkide başka avlara yönelme vakti geldi sana şimdiden bol şans kardeşim.Rastgele
Okan, tavuk derisini ilkbahar aylarında kullan, iştahının çok açık olmadığı aylarda bana daha verimli geliyor, bu mevsim ne taksan atlar, balık parçası, kafası, iç organı, boru kurdu, kaya kurdu, sulina, midye vs. Sen iskorpitin olduğu yeri bulduktan sonra ağustos eylül ekim aylarında yem o kadar önemli değil. Kanıtı da raporunda var zaten. Mavruka (çiftgöz iskandil) da kullanabilirsin, ana misinana mavrukadan önce fırdöndü takıp sonra 30-40 cm önüne mavruka takıp, alt gözüne bir veya iki karış misina takıp irice bir çember iğne bağlarsan son derece avcı bir takım yapmış olursun. İğneyi bağladığın misina florokarbon olursa, gündüz ışığı gibi ışık alan yol kenarlarında (misal arnavutköy) misinanın görünürlüğünü azaltmış olursun, verimin artar. Ama zifiri karanlık yerlerde pek mühim olduğunu sanmıyorum, veya daha az önemlidir florokarbon olayı tahminimce. Not: Yem olarak kurt bulabilirsen kullanman bazı yerlerde sürpriz baltabaş karagöz, eşkina, levrek veya iri ispari alma şansını da beraberinde getirir. Özellikle kuytu köşelerde, kayalık ve yosunluk av yerlerinde iskorpite gideyim derken daha zevkli avlar da yapabilirsin. Arnavutköy için ise buna gerek yok...