Üstedlar Arnavütköy akıntılı olan fener dibinden zargana avlamak mümkünmü yoksa daha sakin sulardamı avlamalıyım.
Avlanır ama orada daha çok çapari gibi yapılmış çarpma ile avlıyorlar, canice bir şekilde etten başka bir şy düşünmeyen insanlar tarafından. Sakın sende öyle avlanma daha legal yöntemler kullan.
Eğer varsa avlanır. 30-50 gr'lık bir sıyırtma kurşunu alın, bir ucuna 0,18-0,20 mm kalınlığında misinaya bağlanmış bir ipeği takın. En son bu takımı tamamladıktan sonra fırdöndünüze bu sıyırtma kurşununu takıp, atabildiğiniz kadar atın sonra seri bir şekilde sarın. Muhtemelen Zargana yakalayacaksınız bu yöntemle.
Yorumlarınız için teşekkürler.Fakat ben 2cununa fırdöndü takılmış zargana topu ve sonuna aralığı 3-4 cm olan seri iğne ile gümüş veya istavrit filetosu takmayı düşünüyordum.İpekmi kuallanmalıyım? Birde daha önce zargana avlamadım..Ancak bildiğim kadarı ile zargana yüzeyde olduğundan 30-50 lik kurşun ile nasıl yüzeyde avlana bilicem ?Gerçi daha önceden sıyırma kurşun kullanmamıştım.
Fenerin önünde topu zaptetmek zordur çabuk kiyilar. 50-100 metre daha solu idealdir. illa da fener önündeki akintida durayim derseniz arkadasin dedigi siyirtmanin bi aksiyonu ve çekis ritmi vardir dibe indirip bekletmiyeceksin yani. Yem de fleto degilde tavla zari büyüklügünde iyidir
Ben zarganayı bildiğim kadarı ile akıntılı sularda bulunduğu için fenerin önünü seçtim.Normal akıntısız olan istavrit mezgit tutulan yerde zargana tutan veya tutmaya çalışan görmedim.Eğer arnavutköyde başka bir yerde tutula biliyorsa söylerseniz sevinirim.
Diğer sorularınıza cevap verildiği için değinmiyorum. Eğer ipekle avlanacaksanız ki akıntılı suda en iyi seçim olacaktır. Ben turuncu renkle yakalamıştım Beylerbeyi camisinin avlusundan o renk olabilir yine.