akşam saat 20.00 itibariyle yaklaşık 1 saat arnavutköy sahilinde takıldım, kovalarda balık azdı, çok az istavrit ve sardalya vardı... Çok nadir eğer şanslıysanız çapariye lüfer vuruyormuş, aldığım bilgilere göre dün gece istavrit çaparisine yaklaşk 1 kg lık bir lüfer vurmuş balığı almışlar, ama dediğim gibi bunu sadece duyum olarak aktarıyorum, bu geceki durum pek iç açıcı değildi, kovalarda balık azdı..
Dün arnavutköy de sardalya çok boldu akşamda su üstü rapala ile tek tük çinekop sarıkanat alanlar oldu. akşamları su üstü rapala denenebilir .
Hasan olay doğru. Hatta ben sana daha garibini kendi başımıza geleni anlatayım sene geçen sene .(Değil tabi 4-5 sene evvel) Boğazda çinekop zamanı ben mantarlı olta atıyorum yanımda da hayatında eline hiç olta almamış bi arkadaşım var. Ona verdim bi olta ince takım taktım bana yemlik istavrit tutsun diye. Aha dedim bu kenarda bu oltayı hafif indir kaldır. bi yarım saat sonra felan abi takıldı bişi oldu dedi oltayı kaldırdı . İnce takımda lüfere yakın sarıkanat vede gözünden yakalanmış ağzından değil. İşte beyle geçmiş zaman hikayeleri kaldı akıllarda anılarda.
herkeze slm.bırbırımızden saklayacagımız bırsey olmadıgını herkezın bılınclı avcılık yaptıgını dusunerek sıze arnavutkoy hakkında bılgı vermek ıstıyorum(cocuklugumdan berı oranın balıgını tutarım)oncelıkle lıvar sarttır.aksam uzerı caparıyle yakaladıgınız kıracaları lıvara koyun canlı kalsın cok onemlı bu.hava tamamen karardıgında mantarsız cınekop oltanızı hazırlayın tekrar edıyorum mantarsız olucak duzenek aynı.ıgneler 3no mustad kamısınıza takılı fırdonduye 10gr agırlık takın lıvardan canlı ıstavrıtı alın burası cok onemlı ıstavrıtın kuyrugunu kesın 1,5cm kadar kestıgınız uctan ıcerı dogru ufak bır kesık atın ufak ufak kan cıkması ıcın flato cıkarın demıyorum yanlıs anlasılmasın sadece ucundan kesıceksınız.ve gelelım balıgı ıgneye takmaya balıgın agzından balıgı zedelemeyecek sekılde ıkı ıgneyıde gecırıp gırtlagından cıkarın uctakı ıgneden bır oncekı ıgneyı hırsızolan degıl dıger ıgne bu ıgneyı balıgın yan kanadının baslangıc yerıne oturtun duz bısekılde bırıncı ıgne tamam. ıkıncı yanı uctakı ıgneyı ıstavrıtın kuyruk tarafından1,5cm kesmıs oldugumuz yere denk getırmek sartıyla once deriden gecirip tekrar icerden dısarı dogru gecırın ıgnenın ucu balıgın dısında kalıcak.yemımız bu sekılde canlı bısekılde atmaya hazır.kursun yok dıye abanmanıza gerek yok 6-7mt gıtse yeterlı ve gıdıyoda zaten bu duzen su ustu bır duzendır.balık ufak hareketlerle yuzerken ve ufak ufak tıtresım yaratırken oltanızda hıssedıcegınız vurusa ınanamıcaksınız herkeze rastgele.bu arada kıracaya devam etmek ıstersenız ufak bı kamısla uclu ızmarıt oltasına ufak parcalar halınde yem takarak caparıyı yanınıza salarsanız yemınızde hıc bıtmeyecektır.herkeze rastgele
Olabilir hatta çok açsa çapariye de saldırabilir fakat o çapariyi keser atar hatta zevk olsun diye 4e falan katlar öyle keser
Çok orjinal bir yönteme benziyor, özellikle geceleri çok iş yapar bence. Paylaşımınız için teşekkürler.
Birilerinin yalan borcu mu var, neden uydursunlar? İnce misina kullanırken, çekeri şu kadar, bu kadar diye anlatıyorsunuz da, ince çapari ile lüfer çekti deyince niye olmaaz diyorsunuz? Misina mutlaka lüferin ağzına girmek zorunda mı? Ayrıca, arkadaş bir bilgi vermiş, isteyen değerlendirir, istemeyen uydurmuş der geçer, uzatmaya gerek var mı? Herkese rastgele.
şart oldu bu sene ben artık sizin yakaya misafir olurum saat şuan 4 e geliyor ben bir sahile inim bakalım ne alemde rapalacılar...