Arkadasım 30 dakika once beni aradı kendisi Arnavutköyden gecerken 10-15 balıkcı görmüş birde bakmıski insanlar rapala ile Lüfer alıyorlar 10 dakika kadar oyalanmıs mekanda.. 2 adet Lüferi denizden cıkarken izleme fırsatı bulmus.. haberiniz olsun istedim dostlar... iyi günler
İyi haber Gece de su üstü yapar ozaman Geçen sene Her akşam iş çıkışı giderdim. Bu senede aynen devam olacak anlaşılan.
Arnavutköy hayatta gideceğim bir yer değildir. 365 gün 24 saat ful çeker, balık mı tutuyorsunuz dayak mı yiyorsunuz anlamazsınız. Tabii bu kadar popüler olması boşa değil. Orası yaklaşık 110 metre derinliği ile Boğaz'ın en derin yeridir ve kanal kıyıya çok yakındır, Boğaz'ı geçen tüm balıkların geçiş noktasıdır, her zaman en iyi balığı yapar. Ben ise en sakin yerleri tercih ederim tabii, stres atmak için balığa gidiyoruz stres olmak için değil
bebek tarafında gece 12 den sonra sabah saatleri lüfer yapma ihtimali nedir ? tekneden, kıyıdan cok acılmadan, ne iş yapabilir ? ( zoka, mantarlı dip, su üstü ?) ( malum bebek arnavutköy gibi burun değil, epey sığ ve kanala uzak bir nokta )
sabah bende oradaydım bogazda tek lüfer yapan yer orası ama hem işi bilmek lazım hemde sabır... gitmeyi planlayanlara tek tavsiyem kesinlikle pahalı rapala kullanmayın ucuz 2 ytl lık mavili yaşilli rapalalar atın zaten balık alanlar da onlarla aldı...
Haklısın abi galiba pahalı rapala kaybetmek koyuyor adama. HEle etraf bu kadar acemi doluyken. Yanlış anlaşılmasın sakın ama inanın çok sayıda at çek dahi yapmayı bilmeyen insan var. O yüzden Boğazın ıssız yerleri tercihimdir.
Arnavutköyde lüfer çakılı ama adama yedirmezler tek sorun Teknelerrrr kıyıya 5 mtye kadar girmiş 25-30 tane tekne varken nereye olta atılacak çok merak ediyorum ve bir okadarda kıyıda insan varken hadi kıyıdakiler bir derecede tekneler tüm atış mesafelerini kapatmış durumda Ama burada beğenilmeyen acemilerin çok faydası olıyor teknelere ve içindekilerin kafasına gönderilen kurşunlar gibi tekneleri rahatsız edici hareketler gibi
O teknelerin cogu ekmek parasi derdinde olan balikcilar, biz yokkende onlar oradaydi. Onlarda sapanla tas mi atsinlar.
Yav yerim onun ekmek parasını onlar ekmek parasındaysa bende ekmek parasındayım ne olacak şimdi siz yokken onlarda yokken biz oradaydık ne olacak şimdi kim oradaysa onun malımı oluyor geçin bu işleri Sapanla taş atan kurşunla cevap alır o kadar
Galiba bu konuda haklısın nede olsa eline olta alan boğaza gidiyor. Ama yinede benim bir kaç ıssız meram var.
Ağzı olan konuşuyor abi onlar balık tutsun biz kedinin ciğere baktığı gibi bakalım oh ne güzel valla beni hiç bağlamıyor teknesi gemisi giderim atarım ...
merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumu takip ediyorum ama bu ilk mesajım. Bu akşam kandilli çubuklu arasında mantarlı takım ile lüfer alanları gördüm, yaklaşık 10 kadar kişide takımı atmış bekliyordu, sanırım buralarda da bir kıpırdanma var.