arnavutköy'de iskorpit avı için yardım!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında baduncle90 tarafından paylaşıldı.

1. baduncle90

baduncle90 Okan

merhabalar ben okan istanbulda ataşehirde oturuyorum.Avlanmayı çok seviyorum boş vakitlerimde balık tutmak beni rahatlatıyor.Forumda henüz yeniyim ve sizin bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var.Henüz çok amatör olduğumu düşünüyorum.bu haftasonu Arnavutköyde iskorpit avına çıkmak istiyorum.Takım ve yemlerle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler...

2. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Merhabalar,

Zoka nın ucuna fileto istavrit veya sardalya takarak iskorpit avlayabilirsiniz.Eğer daha dibi bulmadan olta yeme saldırılar durmuyorsa bolca gelincik var demektir ayrıca. Fileto sardalya çok çabuk dağılan bir yem. Eğer istavrit kullanırsanız daha iyi olur. Tutuluşunda bir de ipucu vereyim. Uzağa atmanıza gerek yok. Oltanızı hemen dibe indirin. Zoka dibi bulunca 0,5-1 kulaç arası yukarı çekin oltanızı. Yoksa yengeçlerle boğuşur durursunuz. Şimdiden iyi avlar...

3. baduncle90

baduncle90 Okan

aydınlattığın için çok teşekkür ederim.bilgileri kullanıcam :)

4. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Rica ederim :) Birde kardeş tavsiyesi yanınızda amonyak bulundurun olurda dikeni batarsa diye :)

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bir ekleme yapayım, 3 numaradan küçük iğne kullanmayın, yanınızda kargaburnu ve balığı tutmak için de kalınca bir bez. Olmadı kuyruğuna basıp, kargaburnuyla iğneyi çıkartabilirsiniz. İskorpit yem seçen bir balık değildir, denizden çıkan her türlü canlıyı yem olarak kullanabilirsiniz. Yemin büyük takılması şansınızı arttırır. Erdoğan kardeşimizin de söylediği gibi oltayı kamış boyu kadar uzatıp dibe indirmek yeterlidir.

6. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Yücel ustamız güzel ve ince yerlere değinmiş ama okudukçada insanın aklına birçok şey geliyor. Bir not daha olabildiğince ışıktan kaçının, Bu balık ışık vurdumu yok olup gidiyor resmen :)

7. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    amman dikkat!!!

abi iskorpit avına cıkmadan bence önce nasıl temizleneceyini öğren ayrıca balığı oltadan cıkarırken dikkat et bilmiyosan veya cesaretin yoksa (benim gibi:D :D )bir karga burun veya kerpeten al.. avlanayım derken av olma.:(

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sardalya ve istavriti iskorpit için çar çur etme yazık. Yem olarak tavuk derisi kullan. Çok dayanıklı bir yem. Tek yemle 15-20 balık alırsın sorunsuz. İğne olarak uzun palalı ve büyükçe bir iğne tavsiye ederim. Ben mustad 3282 1/0 boyunu kullanıyorum. Takım tek köstekli dip oltası (yanında bol yedeğin olsun). 30 gram civarı kurşun. Hemen önüne bırakıver takımı. İskorpitleri de alt çenelerinden, başparmağın ağzına girecek şekilde tutabilirsin. Ufak bireyleri suya geri gönderirsen sevinirim. Rastgelsin.

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Emir abi Selam,

Parmağını balığın ağzına koy demişsin de, ağzında dişleri yokmu hayvanın ?

10. baduncle90

baduncle90 Okan

dediği doğru aslında ben hep o şekilde tutuyorum iskorpiti alt çenesinden kavradığın zaman hiç bir şekilde zarar veremiyor.Hiç çorbasını yapmadım ama bu sefer yapıcam çok niyetliyim.:) tavuk derisi mantıklı geldi yanıma yem olarak kesilmiş tavuk derisi alsam iyi olacak sanırım

11. ilker_a

ilker_a İlker

Bir adet yemle 10 tane tutmuşluğum var tavuk derisi ile. Başka yem kullanmam bende iskorpit için.

Rastgele raporlarını bekliyoruz.

12. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Tavuk derisi harika fikir. Ama en hayati unsurlardan birini unutmayın: uzun burunlu KERPETEN...

13. king_barracuda

king_barracuda

bende tavuk derisi kullanırım . sadece iskorpit değil başka balıklarada .

çuprada çok geliyor o yeme.

gerçekden çok inatcı bi yem . dağılmaz. balık ısırığından az zedelenir.

düşün elinle ikiye ayrımak isterken bile taze deri lastik gibi uzar uzar bi tülrü kopmaz deli eder:):)

14. deePblue

deePblue na

tavuk derisini çuprada nasıl kullanıyorsunuz acaba ? biraz tarif ederseniz sevinirim.

15. akçin

akçin Hakan

pense şart iskorpiti çıkarmak zordur

16. king_barracuda

king_barracuda

çupra için özel bir yem olarak belirlemedim deriyi.

derinin özelliklrinden biri çupranında atlaması olarak söyledim.

yengeç kullanıyorlar. o uzun iş geliyor bana kalamar fileto yada çok atlıyor çupra.

çupra çok göçebe balıktır. bazı aylar kıyılara kadar sokulur.

öyle durumlarda yem seçmez.

tavuk etini denemedim ama tavuk etiyle yakalıyolar . hatta av malzemesi satan dükkan sahiplerinden gördüm bu yöntemi .

kendim tavuk eti yerine derisin kullanmayı tercih ettim 3 no iğneye takılcak şekilde ince kısa filetolar.

çupra konusunda kendi görüşüm. takım önemli. .. onun dışında kıyıya sokulan çupranın yem ayırt ettiğini pek göremdim.

kimi mamun kimi madya der öteki yengeç 1 numara der. diğeri hayır kalamar der.

ben de çok yem denedim kullandım sordum soruşturdum.

mamun diyolar sübya diyolar. deniz kestanesi 10 numara diyolar.

ben kendin gündüz tavuk derisi ince kısa fileto iğnene göre.
    gecede borukurdu

17. deePblue

deePblue na

:) Evet konuyu güzel özetlemişsiniz.
    Çok defa yengeçle beklemeler yaptım ama sülünez gibi çekici gelmedi sanırım.
    Sülünezin de taliplisi çok o ayrı konu yem sürekli bozuluyor vs..
    ama sonuçta balığı alıyor.
    Temini açısından kolay bi yöntem olur tavuk eti veya derisi.
    En azından boru kurdu ve sülünezin yanında bulunduracağım :)
    Boru kurdunu geceye saklamış oluruz böylece.
    Teşekkür ediyorum detaylı açıklamanız için
    Ayrıca konu sahibi Okan kardeşimizden özür dilerim iskorpit dışına çıktık biraz :eek: