Temmuzun başında yakalandığım balık tutma hastalığına yeni yeni alışıyordum..Hiç birşey bilmiyorum o zamanlar..Evden babamın tekne çaparisinden söktüğüm misina ile başladım ava.Hiçbirşey yok akşamüstü avlanırken kıyıdan.Hep boş çekiyoruz...Aklımıza sabah erken gitmek geldi..Bizde arkadaşımla beraber yeni öğrendiğimiz 0.20 misina alıp sabah 6.30da ava gittik.Bazı abiler vardı..Her sene bu aylarda burdayız dediler Bizede yol gösterdiler sağolsunlar...İstavrit taktırdılar bizede yem olarak.Biz acemiyiz ekmekle gitmiştik..Yani istavritle istavrit tutuyorduk Atıyoruz 1 balık.2-3 derken 15 küsür tane oldu saat 12ye kadar Hayatımın avını yapmıştım. İlk balık avımdı kayda değer.... Tarih:temmuz 2012 Bunlar da daha sonraları 5 gün arayla olan avlarım BAZI HATALARIM VARSA AFFOLA,İLK AVLARIM..
İlk avlar tebriği hakediyor. Hata ise; balıkları gazete kağıdı üzerine koymak, bundan sakın Murat abicim.
Bencede ilk avlar için çok güzel ve başarılı olmuş, tebrik eder, nice keyifli bol balıklı avlar dilerim.
Tebrikler murat, yeni başlayan birsi için hiçde fena bir av olmamış, kefaller, mırmır, istavritler, ispariler...baya çeşit yapmışsın maşallah
Çok teşekkürler abilerim....Bunlar dediğim gibi eski temmuz yani ilk avım ve devami ..Hepsi farklı zamanlarda.Ama şimdi bu balıklar kıyıdan kaçtılar... Kısmet ilkbahar-yaza doğru.Ama şey diyeceğim.Gece eşkinaya gideceğim ama annem çok soğuk olur gece deniz diyor şimdilerde. Hasta olursun diyor.Gidemiyorum.Sorum ise şu eşkina avı ne zamana kadar devam eder?Havalar ısınana kadar?. Gazete kağıdına gelince.Balıkları denizde kovaya koydum.Eve gelince annem bahçedeydi Sabredemedim ve hem anneme göstermek hemde fotoğraf çekmek için gazeteye sıraladım Merak işte...
Tekirdağ da eşkinayı Eylülden Mayıs ayına kadar yakalardık. Genç kardeşim bende senin yaşlarındayken ufak ufak başlamıştım 19 lu yaşlarımda 3,60 m kamış ve 60lık makinem ile silikon raglou yu atıp çekerdim bu mevsimde Eğerki hevesin var ise tavsiye ederim. Hem zevkli olur hemde bu yaşında bol bol spor yapmış olursun. Böylece vücudun üşümez Kafamızda beremiz ve elimizde eldivenimiz olacak ama Eşkinaya geri dönecek olursak; bir gün kamışını makineni al gel, ben sana takım hazırlarken sende resimlediğin balıkların hikayesini anlatırsın çayımızı yudumlar sohbetimizi ederiz
Murat kardeşim, eşkina şimdi av verebilir, en verimli zamanı mayıs ve haziran aylarıdır. Ayrıca işe yeni başlayan biri olarak, forumdaki limit ve tebliğler bölümünü mutlaka gözden geçir.Denizden her çıkan balığı alıkoyma hakkına sahip değiliz.Eşkinaya gelince 25cm. altını salman gerekir, sakın yavru balıkları tutmak gibi bir hataya düşmeyesin.Bol balıklı ve keyifli avlar dilerim
Teşekkürler.eşkina limitini bilmıyordum.Ama zaten yavruları asla almam.cünkü gelecegimız tehlikeye girer. sÖyLEDİĞİn bölümü okuyacagız
Hadi bakalım delikanlı,başlangıcın hiçte fena değil. İleride bu balıklara daha büyüklerinide ilave edeceğinden kuşkum yok. Sevgimle kal
Anneme gerçekten büyük geçmiş olsun Teşekkürler arkadaşlar..İspari için boy nasıl olmalı?Benimkiler galiba küçük Keşke salsaymısım