arsuz'a devam

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında zeroplus tarafından paylaşıldı.

1. zeroplus

zeroplus umut tuna

yaptığım güzel avdan sonra meslektaşım ve dostum olan ahmet arkadaşım aradı yarın yanındayım yemleri de aldım geliyom dedi:)akşam hava kararmadan attık oltaları sohbet muhabbet derken cılız bir vuruş geldi ahmetin oltaya çektik hayli irice bir çupra.sevindik çünkü çupra çıkmamıştı birkaç avdır.bizim avlarda adettendir ahmet ilk balığı tutar sayıca çok tutar ama büyük balıklar nedense hep bana gelir.iğneden çıkarırkenden başladı ahmet söylenmeye hadi tamam başla,gene sana gelir bütün balıklar falan diye.uzun süre oltalar oynamadı gece ilerlerken benim oltalar başladı önce daha iri bir çupra sonra karakulak en son da 20-25 cm civarı bir levrek iğne çıkarma konusunda ahmet pirimizdir ben hiç beceremem al dedim sen yokken 2 sargozu heba ettim al bunu kurtar dedim uzun uzun uğraştı ama olmadı boğazını yırtarak kanatarak geldi iğne mecburen alıkoyduk.ahmet söylenirken onun oltaya da irice bir karakulak takıldı kıyıya çekince keyfi yerine geldi.bir çok küçük balık sanırım lokum balığı diyorlar burda geri salındı neyseki onların hepsi ağzının kenarından yakalanmıştı zarar vermeden geri saldık benim payıma düşenlerin fotosunu çekemedim gece geç geldiğimiz için hayli yorgundum olduğu gibi dolaba attım kalktığımda annem sağolsun temizleyip buzluğa atmıştı bile bende fotosunu çekmedim ama aşağıda
    ahmetin balıklarıyla neredeyse ikizdiler(tabi benimkiler biraz daha büyüktü ama olsun):)

dün gece de yine tek başıma yaptığım avda gerçekten büyük bir sapan balığı yakaladım ama bu sefer tecrübeliyim ne geldiğini çekişinden bildiğim için rahatım.yaklaşık 10 dakika boyunca o beni ben onu yordum çok güçlü bir balıktı sağolsun nefis bir av yaşattı bana gene sonra iğneden çıkarıp denize geri saldım.kuyruğundan kaldırdığımda kalçamdan neredeyse yere değiyordu ölçmek aklıma geldi ama dışarda fazla tutmak istemedim çünkü büyük mücadele vermişti yorgundu ölmesinden korktum çabucak saldım.
    sonra 2 lokum balığı aynen suya iade.2 sağlam vuruş ama balık yok ve eve dönüş.balıksız ama zevk dolu bir avdı.cumartesi akşamı gene ahmetle beraber sallayacaz oltaları nasip bakalım.herkese rastgelsin

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    umut maşallah döktürmüşsünüz. daha irileri rastgelsin oltalarınza. bahsi geçen kumluktamı aldınız balıkları?

birde biliyorsundur muhtemelen ama ben hatırlatayım yinede balık malzemesi satan yerlerde basit bir iğne çıkartma aparatı var plastikten ben onu kullanıyorum. gerçi solungaçları geçmiş ise oda öldürüyor balığı ama en azından avda alı konulan balıklar içinde klolayca ve ipi zedelemeden çıkartmakta faydalı oluyor

3. zeroplus

zeroplus umut tuna

evet kumluktan aldım kayalıklarla uğraşmaya gücüm yetmiyor valla sürekli takıl çek kopsun iğne bağla takım bağla insanı av zevkinden soğutuyor.işin kötüsü o aparattan var bende ama hala beceremiyorum çok dibe gidiyor birçok iğne o aparatın da ucu kalın bazı balıkların ağzından bile geçmiyor.insan üzülüyor küçük balık alıkoyduğunda ama bazen mecbur kalıyoruz.rastgelsin

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çipura, sargoz, minekop, lokum, kemane. 2 avda 5 tür , her birinin yaşattığı heyecan başka.

Devamını dilerim sevgili Umut. Arsuz'a selam, balıklara devam.:)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Arsuz,zamanında cirit attığım muhtelif tür balıkları bolca yakaladığım hatta zıpkınladığım bir yerdir.

Sanırım Sahilden Samandağa yapılan ancak halende ham olabilecek yoldan ilerlenirde,müsait sanılan yerlerde hem atçek ve hemden yemli yapılırsa enteresan balıklar halende raporunda olduğu gibi gelecektir.

Tebrikler

Sevgiler

6. zeroplus

zeroplus umut tuna

o meşhur yol hala bitmedi vedat abi.yakında el değmemiş bölgelere bir keşif yapmayı planlıyorum.köyler bölgesinde dinamit atan kafes atan çok varmış yazık bu güzelliklere çok çeşitli balık var buralarda.buranın en büyük şansı sahil güvenlik ağ atma falan sorunu yok sahil güvenlik iyi çalışıyor e hal böyle olunca balıkta oluyor.tebrikleriniz için teşekkür ederim sevgiler saygılar bizden

7. zeroplus

zeroplus umut tuna

çok teşekkür ederim gerçekten hepsinin heyecanı gerçekten de ayrı amma kemane ve vatozun yaşattığı heyecan anlatılmaz yaşanır kıyıdan jigle balık avlamak gibi bişey.selamlar saygılar