Herkese merhabalar.Bi süredir kendi kendime artık bi spin takım yapayım diye söylüyordum en sonunda dayanamayıp yaptım bu işi.Kamış olarak Okuma V sistem Spin 270 cm 10-40 gr Makina ise Okuma Safina Pro Spa 40 ve çeşitli sahteler spin konusunda oldukça tecrübesizim ama biyerden başlamak lazım dedim.Görüşlerinizi bekliyorum.İgneniz keskin olsun.
hayırlı ugurlu olsun kardeşim.spin hiç bilmediğim bir konu genel bir sorum olacak spin kamışla ne kadar uzağa atılabilir?malum kamış boyu 2.70.ben de bir spin alıp hem yeşilköyde hem de arasıra gittiğim egede kullanmak istiyorum.
Elinizdeki kamışın aynısını ben de kullanıyorum. Çok memnun kalacağınızdan eminim. Takımınızı nerede kullanmayı düşünüyorsunuz? Ben genellikle ege bölgesine gittiğimde levrek için kullanıyorum ve çok memnunum. Hayırlı olsun.
Merhabalar açıkçası bende henüz uzman değilim bu konuda kamışın esnekliğinden faydalanarak uzak atılar yapmaya çalışıyoruz fakat bu tamamen kamışınızın atarı ve kullandığınız sahtenin ağırlığıyla alakalı bir durum bulunduğunuz bölge şartlarına uygun bi araştırma ile uygun kamış makina kombinasyonu yaparsanız tatmin edici sonuçlar alacağınızdan eminim saygılarımla
Burak bey teşekkür ederim istanbul boğazında kullanıcam henüz kullanma fırsatım olmadı fakat yorumlar çok hoş tatmin edeceğini düşünüyorum saygılarımla
makina kamış aynı takımı kullanıyoruz Kamıştan memnunum fakat makina ömrü max 2 yıl. Spinde acemilik atmak için almıştım zaten. Daiwa regal 3000 almayı düşünüyorum şu an.
Boğaz ve diğer kıyılarımızdaki avlar için her türlü işinizi görecek, ekonomik bir tercih yapmışsınız. Bundan sonrası için en önemli konu makineye saracağınız misina. Misina kalınlığı atış mesafenizi olumsuz etkileyeceği için hedef balığınızı çekebilecek en ince misinaları tercih edin. Burada benim tavsiyem incelik/çeker açısından en randımanlı sonucu veren örgü misinaları tercih etmeniz yönünde olacak. Örgü misinaların çoğunun yüzeyi pürüzlüdür, bazı örgüler ise farklı üretim teknolojileri sayesinde naylon misina gibi pürüzsüz yapıya sahiptir. Size önerim atış mesafenizi maksimuma ulaştırmak açısından biraz daha pahalı da olsa yüzeyi pürüzsüz örgü misinaları tercih etmeniz olacaktır. Örgü misinanın yine diğer bir avantajı esnemeyen yapısı sayesinde kamışınızla sahteye çok daha verimli aksiyon verdirebilirsiniz.
Benimde profesyonel olduğum söylenemez acemiliği atana kadar idare etsin yeter ilginize tesekkür ederim
Kamış konusunda tereddüt etmenize gerek yok zaten. Ben bu yaz boyunca kullandım iyi iş çıkardı. Makinede şimdilik size fazlasıyla yetecektir. Zaten ileride kendinizi geliştirdiğinizde imkanlar dahilinde daha iyilerine ihtiyaç duyacaksınız. Saygılar.
İlginize tesekkür ederim misina olarak 0.26 okuma sea bass sardırdım şimdilik ancak önerinizi göz ardı etmiyeceğimden emin olabilirsiniz
İlginize tesekkür ederim aldığım yerin tavsiyesi üstüne okuma sea bass sardırdım 0.26 mm henüz deneme fırsatım olmadı ama tavsiyeni göz önünde bulundurucam
Ben de burada okuduktan sonra almıştım. Boğazda denedim fakat 15-20 metre ancak uzağa atabildim. Kurşunsuz atıyorum. Acaba normal midir bu mesafe? Sanki işe yaramayacak bir mesafe gibi geldi. 30- 40 denemeden sonra yoruldum, bıraktım
Ya attığın ağırlık kamışın atar değerinin altında, ya da atış stilinde sorun var. 10-15 metre bazen av için yeterli olabilir ama genel olarak kısa bir mesafe.
Cevabınız için teşekkürler. 10-40 atarlı shimano kamış , makina da shimano, 0,20 misina, 17 gr Rapala ile atıyorum. Normalde kurşunsuz, bu değerlerde kaç metre atılabilir, söylerseniz, ben de en azından atış tekniğime dikkat ederim veya düzeltirim. 15 20 metreden ne alınabilir ki, zaten 6-7 kez sarınca rapala geri gelmiş oluyor.
üstat hayırlı olsn öncelikle gözünü karartmak istemem ama bu spin işi tatlı suda oldukça zor sen denizde kullanacaksın galiba orda nasıl olur bilmem bu benim gözlemlediklerim bol şanslar
Teşekkür ederim deniz için kullanıcam tatlı su merakım olmasına rağmen meralara oldukça uzak olmam nedeniyle pek şansım olmayacak ilerleyen günlerde testini yapıp sonucu siz değerli dostlarla paylaşıcam inşallah Saygılarımla
Bir standarttan bahsetmek zor ama rüzgarsız bir havada düzgün bir atış tekniği, uygun atış sistemi olan bir sahteyi 50 metreye kadar gönderebiliyorum. İnternetten atış teknikleri ile ilgili bir çok videoya ulaşabilirsin. Çok kısaca bahsetmek gerekirse, - Sahte ile kamışın son halkası arasında fazla boşluk bırakmamalısın. Bu hem kamışa uyguladığın kuvvetin en az kayıpla sahteye iletilmesini sağlayacak, hem de sahtenin kamışı savurduğun açıyla hareket etmesini sağlayacaktır. -Kurşunlu takımlarla yapılan avcılıkta maksimum mesafe için kurşunun 45 dereceye yakın açıyla atılması gerekir. Bunun nedeni kurşunun hem dikeyde, hem de yatayda olabildiğince hızlanmasının gerekliliğidir. Eğer kurşun dikeyde yeterince ivme kazanmazsa yer çekimine karşı gelemez, yataydaki hızı ne olursa olsun kısa zamanda suya gömülür. Eğer yataydaki hızı az kalırsa, bu seferde kurşunun havada geçirdiği zaman artar, ancak yatay hızı az olduğu için takım cup diye önünüze düşer. Hafif sahteler ile yapılan atışlarda ise durum farklıdır. Bu tür atışlarda sürtünme kuvveti, yer çekimine kıyasla daha fazla öne çıkar. Sahte hafifliği, dolayısıyla momentumunun azlığı, aerodinamik açıdan çoğunlukla kurşuna kıyasla daha verimsiz olması nedeniyle havanın sürtünme kuvvetinden daha fazla etkilenir. Bu yüzden sahteyi atarken yatay hızı daha fazla kullanmak gerekir. Eğer yatay hızı gerektiği kadar veremezsen, yatay hız sahte düşüşe geçmeden çok daha önce tükenir. Sahtenin bir noktada havada asılı kaldığını ve düştüğünü görürsün. Ama bu atışın tamamen yere paralel olacağı anlamına da gelmemelidir. 20-30 derece arasındaki atış açıları idealdir. Bu açıyı da en iyi omzunun yanından atış yaparak verebilirsin.